Κλέφτες ξεφτιλίζουν την ασφάλεια μιας Mercedes

28 Νοε., 2017 Ώρα 17:42

Όταν δαπανάς ένα μεγάλο ποσό για να αποκτήσεις ένα από τα νεότερα αυτοκίνητα της Mercedes, είναι πολύ λογικό να έχεις πολλές απαιτήσεις από το νέο σου όχημα, και όσον αφορά την ασφάλεια. Ναι, για τους απλούς κλέφτες, είναι δύσκολο να εξαφανίσουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Εκεί έξω, όμως, κυκλοφορούν και hackers οι οποίοι είναι τόσο τζιμάνια που δεν έχουν πρόβλημα να σου ανοίξουν το όχημα μέσα σε δευτερόλεπτα, χωρίς καν να το αγγίξουν!

Το video αυτό είναι χαρακτηριστικό και δείχνει πόσο «απλό» είναι να παρακάμψεις οποιοδήποτε σύστημα ασφαλείας. Δύο τύποι, λοιπόν, κατεβαίνουν από ένα Audi (κλεμμένο ή όχι, δεν το ξέρω!), με δύο κουτιά στα χέρια τους. Το πρώτο κουτί στέλνει σήμερα στο κλειδί που βρίσκεται μέσα στο σπίτι, το οποίο κλειδί με τη σειρά του στέλνει σήμα στο δεύτερο κουτί, που βρίσκεται δίπλα στη Mercedes.

Το γερμανικό sedan ξεκλειδώνει σαν να πάτησες το κουμπί στο κλειδί. Τόσο απλά, τόσο γρήγορα, τόσο «αναίμακτα»! Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή West Midlands της Αγγλίας και η αστυνομία αναζητά τους -ομολογουμένως πολύ ικανούς- hackers.

 

 

Δείτε Επίσης