Πέντε αστέρια ασφαλείας για τα Subaru Impreza και XV

29 Νοε., 2017 Ώρα 16:42

Τη μέγιστη συνολικά βαθμολογία των πέντε αστέρων στον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP απέσπασαν τα Subaru XV και Impreza (ευρωπαϊκών προδιαγραφών).

Τα δυο ιαπωνικά μοντέλα πήραν εξαιρετική βαθμολογία σε τέσσερις τομείς αξιολόγησης (ενήλικων επιβατών, παιδιών επιβατών, προστασία πεζών, Υποβοήθηση Ασφάλειας), πολύ πιο πάνω από το ελάχιστο όριο που απαιτείται και με αξιοσημείωτα υψηλό μέσο όρο. Τα ολοκαίνουργια XV και Impreza είναι τα πρώτα μοντέλα που διαθέτουν τη νέα πλατφόρμα Subaru (Subaru Global Platform - SGP), σχεδιασμένη για να παρέχει υψηλότερα επίπεδα απόδοσης ασφαλείας, οδηγική απόλαυση και άνεση οδήγησης.

Η SGP, όπως ονομάζεται, ενισχύει σημαντικά το αμάξωμα και την ακαμψία του πλαισίου και η απορρόφηση της ενέργειας πρόσκρουσης έχει βελτιωθεί κατά 40% σε σύγκριση με τα σημερινά μοντέλα. Τα νέα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με 7 αερόσακους, συμπεριλαμβανομένου και του αερόσακου γόνατος (στη θέση του οδηγού) και με βελτιωμένη ζώνη ασφαλείας εξοπλισμένη με ασφαλιζόμενη αγκράφα που περιορίζει τα επίπεδα τραυματισμού και προστατεύει καλύτερα τους επιβάτες σε περίπτωση σύγκρουσης.

Το EyeSight, η τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού που αποτελεί στοιχείο του βασικού εξοπλισμού των δύο νέων μοντέλων, κατέγραψε πολύ καλά αποτελέσματα στην αυτόνομη πέδηση στις δοκιμές του Euro NCAP με αυτοκίνητα και πεζούς.

Πρόκειται για την 6η συνεχόμενη φορά που η Subaru τιμάται με την αξιολόγηση των πέντε αστεριών από το Euro NCAP μετά από εκείνες του 2009 για το Legacy, του 2011 για το Subaru XV, του 2012 για το Forester και του 2014 για το Outback.

 

Δείτε Επίσης