F1

04 Dec, 2017 Ώρα 12:44

Το μονοθέσιο της Alfa Romeo και οι οδηγοί

Thumbnail

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο της Alfa Romeo στο Μιλάνο, η ιταλική μάρκα και η Sauber παρουσίασαν το οδηγικό δίδυμο και ορισμένα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου με το οποίο θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2018.

Close

Παρουσία του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας FIA, Jean Todt και του επικεφαλής της F1, Chase Carey, ο ισχυρός άνδρας του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles (FCA), Sergio Marchionne, έκανε τα αποκαλυπτήρια των χρωμάτων του μονοθεσίου της νεοσύστατης ομάδας Alfa Romeo Sauber F1 Τeam.

Το μονοθέσιο ήταν μία Sauber του 2013 και δεν έχει σχέση με το όχημα που θα δούμε στις πίστες την επόμενη σεζόν. Στόχος της ομάδας ήταν να αποκαλύψει τα χρώματα, τους χορηγούς και τους οδηγούς.

Close

Όπως βλέπουμε, τη θέση του παραδοσιακού μπλε χρώματος έχουν πάρει το λευκό και κόκκινο, με το σήμα της Alfa Romeo να κοσμεί το αμάξωμα. Στο cockpit θα βρεθούν οι Marcus Ericsson και Charles Leclerc, με τον δεύτερο να προέρχεται από την Ferrari Driver Academy.

22 Mar, 2024 Ώρα 08:51

F1: Ετοιμασθείτε για πρωινό εγερτήριο στο Grand Prix της Αυστραλίας

Thumbnail

Ο κόσμος της F1 περιμένει να δει πως θα εξελιχθεί ο 3ος αγώνας της χρονιάς που θα γίνει στην Αυστραλία. Γιατί κακά τα ψέματα αν συνεχίσει αυτός ο μονόλογος του Ολλανδού παγκόσμιου πρωταθλητή Max Verstappen το ενδιαφέρον θα χαθεί. Και όταν η σούπα κρυώσει δεν τρώγεται.

Close

Στον αγώνα που προηγήθηκε (Saudi Arabian Grand Prix) η F1 απέκτησε κάποιο νόημα με την εκπληκτική παρουσία του 18χρονου Oliver Bearman ο οποίος αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον Carlos Sainz όταν χρειάσθηκε να κάνει επείγουσα χειρουργική επέμβαση στη σκωληκοειδίτιδα.

 

Close

 

Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari δήλωσε ότι είναι έτοιμος για τον αγώνα αλλά οι γιατροί δεν έχουν δώσει την έγκριση. Φοβούνται γιατί τα ράμματά του είναι φρέσκα και έχουν τις επιφυλάξεις τους.

Close

Η Ferrari ετοιμάζει το μονοθέσιο του Sainz που όμως αν δεν του επιτραπεί να τρέξει, τη θέση του θα πάρει και πάλι ο Oliver Bearman.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Motorsport.com, ο Sainz δήλωσε ότι έχει ανακτήσει τη φόρμα του μετά την επέμβαση και θα καθίσει κανονικά στο κόκπιτ της SF-24.

Η κατασκευή της πίστας στο Albert Park ξεκίνησε μετά τη σύμφωνη γνώμη της FIA για αγώνα γύρω από την πόλη. Τρία χρόνια αργότερα, το 1996 έγινε ο πρώτος αγώνας. Σήμερα η πίστα έχει μήκος 5.278 km και οι αγωνιζόμενοι την Κυριακή θα πρέπει να καλύψουν σε 58 γύρους 306.124 km. Το 2023 ο Sergio Perez έκανε τον ταχύτερο γύρο (1.20.235).

Το πρόγραμμα για τον αγώνα στην Αυστραλία έχει ως εξής:

22 Μαρτίου

Practice 1 στις 03.30 ώρα Κύπρου

Practice 2 στις 07.00

23 Μαρτίου

Practice 3 στις 03.30 ώρα Κύπρου

Qualifying στις 07.00

24 Μαρτίου Κυριακή

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 06.00 το πρωί ώρα  Κύπρου. Ετοιμασθείτε για πρωινό ξύπνημα.