Mitsubishi Lancer EVO VI Tommi Makinen Edition και Subaru Impreza 22B!

22 Δεκ., 2017 Ώρα 15:57

Τα διαμάντια των αγώνων του ΄90 στην πολιτική τους μορφή. Δύο αυτοκίνητα που έγραψαν με χρυσά γράμματα το ονομά τους, στην ιστορία του WRC τη δεκαετία του ΄90. Εδώ θα θυμηθούμε δύο εκδόσεις δρόμου που παράχθηκαν σε περιορισμένο αριθμό και που κάθε αληθινός «petrolhead» θα ήθελε να έχει στο γκαράζ του.

Από τη μία το Subaru Impreza 22B, το οποίο κατασκεευάστηκε το 1998, ως επετειακό για τα 40 χρόνια της Subaru, αλλά και για να γιορτάσει το 3ο συνεχόμενο πρωταθλήμα στο WRC. Το συγκεκριμένο Impreza διαφοροποιούνταν αρκετά από τα απλά WRX STI που υπήρχαν στην αγορά και οι βασικές διαφοροποιήσεις είναι τα 2,2 λίτρα στην χωρητικότητα του κινητήρα, που έδωσαν και το χαρακτηριστικό 22B στην ονομασία του αυτοκινήτου, αλλά και το φαρδύ αμάξωμα με τα πρησμένα φτερά. 424 αντίτυπα του αυτοκινήτου κατασκευάστηκαν και πουλήθηκαν άμεσα, μετά την ανακοίνωσή τους. Το γεγονός αυτό τα καθιστά σπάνια και εκτινάσσει την τιμή τους στα ύψη, για όποιον συλλέκτη επιυθμεί να αποκτήσει ένα.

Από την άλλη πλευρά έχουμε το Mitsubishi Lancer Evo Tommi Makinen Edition. Μια ειδική έκδοση του Evo που κατασκευάστηκε ως φόρος τιμής προς τον οδηγό της Mitsubishi εκείνη την εποχή, με την οποία κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα. Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου συναντάμε τον ίδιο κινητήρα που συναντάμε και στα απλά Evo, με τις διαφορές να εντοπίζονται στην εμφάνιση, όπου χρησιμοποιούνται διαφορετικοί προφυλακτήρες μπρος – πίσω, τα αυτοκόλλητα στο πλάι του αυτοκινήτου και κατά μήκος αυτού αλλά και οι λεπτομέρειες στο εσωτερικό, με την επιγραφή του ονόματος του Tommi Makinen, στα μπροστινά μπάκετ καθίσματα, αλλά και με τις ακτινωτές λευκές enkei ζάντες. Διαφορές εντοπίζονται και στην ανάρτηση, η οποία είναι χαμηλωμένη κατά 10mm και πιο σφιχτή, ενώ χρησιμοποιείται και κοντύτερη κρεμαριέρα για πιο άμεσες αντιδράσεις.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σε ο,τι αφορά τα εκπληκτικά αυτά αυτοκίνητα, αλλά και για να τα ακούσετε, παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί.

 

 

Δείτε Επίσης