Έρευνα: Ένα σπορ αυτοκίνητο καλύτερο και από... sex!

Μία νέα έρευνα έρχεται να ταράξει τα νερά και να αποκαλύψει πως η οδήγηση ενός σπορ αυτοκινήτου σε καθημερινή βάση είναι από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσετε την αίσθηση ευεξίας και συναισθηματικής πληρότητας.

 

 

Η έρευνα μέτρησε τις ‘στιγμές έντονης συγκίνησης που παίζουν ζωτικό ρόλο στην καθημερινή μας ευεξία – καθώς εθελοντές εμψύχωναν την αγαπημένη τους ποδοσφαιρική ομάδα, παρακολουθούσαν ένα συναρπαστικό επεισόδιο του Game of Thrones, απολάμβαναν ένα φιλί γεμάτο πάθος ή παρακολουθούσαν ένα εντατικό μάθημα χορού. Μόνον οι περιστασιακές εκρήξεις αδρεναλίνης σε τρενάκια λούνα πάρκ (roller coaster) κατατάχθηκαν ψηλότερα από την συγκίνηση που προκαλεί η χρήση ενός σπορ αυτοκινήτου στις καθημερινές διαδρομές.

 

Πάρτε γεύση από το πείραμα

 

Επιστημονική έρευνα

Σε συνεργασία με νευροεπιστήμονες και σχεδιαστές, η Ford πραγματοποίησε την έρευνα με το μοναδικό Ford Performance Buzz Car: ένα ειδικά προσαρμοσμένο Ford Focus RS που ενσωματώνει φορετές συσκευές και τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) για να καταγράφει τα συναισθήματα του οδηγού σε πραγματικό χρόνο στο εξωτερικό του αυτοκινήτου.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα οι οποίοι κάθισαν στο τιμόνι ενός Ford Focus RS, ενός Focus ST ή μιας Mustang βίωσαν κατά μέσο όρο 2,1 στιγμές έντονης συγκίνησης κατά τη διάρκειας μιας συνηθισμένης καθημερινής διαδρομής. Ο αριθμός αυτός έφτασε στο 3 στο τρενάκι του λούνα παρκ, στο 1,7 σε μία βόλτα για ψώνια, στο 1,5 κατά την παρακολούθηση ενός επεισοδίου Game of Thrones ή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, και μηδενίστηκε στην περίπτωση του μαθήματος χορού, του δείπνου πολυτελείας ή του καυτού φιλιού.