Πρώτες δοκιμές Βαρκελώνης 2018: Ημέρα 4η

02 Μαρ., 2018 Ώρα 09:12

Ημέρα 4η
Το πρώτο από τα δύο τεστ στην πίστα της Βαρκελώνης ολοκληρώθηκε και οι ομάδες είχαν πολλή δουλειά σήμερα για να καλύψουν τον χαμένο χρόνο της χθεσινής ημέρας. Οι συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες, έτσι κατάφεραν να δοκιμάσουν ρυθμίσεις κι εξαρτήματα στα μονοθέσιά τους, ενώ αξιολόγησαν και τα slicks ελαστικά.

Για πρώτη φορά φέτος, η Mercedes σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, που αποτελεί και την καλύτερη επίδοση μέχρι στιγμής στις δοκιμές. Υπεύθυνος γι’ αυτό ο Lewis Hamilton, ο οποίος ανέλαβε δουλειά το απόγευμα. Ο Βρετανός γύρισε τα 4,6 χιλιόμετρα σε 1:19.333, με τη μέση γόμα, χρόνος κατά 184 χιλιοστά πιο αργός από την περσινή του pole position. Το πρωί οδήγησε ο Valtteri Bottas, όταν και η πίστα ήταν βρεγμένη για αρκετή ώρα. Οι δυο τους κάλυψαν 129 γύρους.

Ο Stoffel Vandoorne έδωσε τη δεύτερη θέση σε μια πολύ παραγωγική μέρα για τη McLaren. Ο χρόνος του Βέλγου σημειώθηκε, βέβαια, με την πολύ μαλακή γόμα, όντας μισό δευτερόλεπτο κάτω από τον Hamilton. Ο οδηγός των Βρετανών έκανε 110 περάσματα, ωστόσο αυτά προστίθενται στους 51 γύρους του Fernando Alonso, που έκλεισε την περίοδο.

Ο τρίτος ταχύτερος της ημέρας είναι ο Sebastian Vettel, με τη διαφορά του από την κορυφή να είναι 9 δέκατα, ωστόσο αυτό σίγουρα δεν είναι αντιπροσωπευτικό για διαφορά των δύο ομάδων. Ο Γερμανός έγραψε την επίδοσή του με τη μαλακή γόμα και συνολικά γύρισε 120 φορές την πίστα, χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα.

 

 

Μία θέση πιο κάτω, ο Kevin Magnussen, που κάλυψε μόνος του απόσταση 96 γύρων. Ο έκτος Carlos Sainz μοιράστηκε τη μέρα του με τον Nico Hulkenberg. Ο Ισπανός οδήγησε το απόγευμα και συμπλήρωσε μαζί με τον Γερμανό 109 γύρους. Η Williams και πάλι χώρισε τη μέρα για τους δύο οδηγούς της, παίρνοντας συνολικά δεδομένα 101 γύρων.

Στην όγδοη θέση ο Sergio Perez, με 65 γύρους για την Force India, ενώ ακόμα χειρότερα ήταν τα πράγματα για τη Red Bull. Ο Max Verstappen πέρασε πολύ χρόνο στο γκαράζ, αφού είχε μηχανικά προβλήματα και, σαν να μην έφτανε αυτό, ακινητοποιήθηκε στην αμμοπαγίδα της Στροφής 12 το απόγευμα, προκαλώντας την κόκκινη σημαία.

Ο πιο δραστήριος οδηγός ήταν ο Pierre Gasly, σημειώνοντας 147 περάσματα για την Toro Rosso, αλλά και τη Honda που συνεχίζει να μην αντιμετωπίζει προβλήματα με τον φετινό της κινητήρα. Αυτή ήταν η πιο επιτυχημένη μέρα για τους Ιάπωνες από τη στιγμή που επέστρεψαν στη Formula 1.

Από μία κόκκινη σημαία προκάλεσαν οι οδηγοί της Sauber, με τον Marcus Ericsson να βγαίνει εκτός τη Στροφή 2 το πρωί και τον Charles Leclerc να κάνει το ίδιο στη Στροφή 3, σε ένα όχι καλό ξεκίνημα για τον Μονεγάσκο.

 

Οι καλύτεροι χρόνοι

 


Οι τελικές ταχύτητες

 


Τα καλύτερα sectors

 

Δείτε Επίσης