Πρωτάθλημα Αναβάσεων by EKO – Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την Ανάβαση Λευκάρων της Κυριακής 15 Απριλίου.

 

Όλα είναι έτοιμα για τον πρώτο αγώνα του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Αναβάσεων by EKO που θα διοργανωθεί από την Λέσχη Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

 

 

Σημαντικές είναι οι συμμετοχές του πρώτου αγώνα. Στην Ε2, ο Μιχάλης Σοφοκλέους, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει, εκμεταλλευόμενος την προσωρινή απουσία του περσινού πρωταθλητή Δημήτρη Λάμπρου ο οποίος αναβαθμίζει το αυτοκίνητο του και δεν είναι έτοιμος να τρέξει όλο το πρωτάθλημα φέτος. Ο Αντώνης Χρίστου ο οποίος πέρσι έτρεξε δύο αγώνες με το δυνατό Colt, έχει προσαρμοστεί και θα τα δώσει όλα για όλα με συνοδηγό τον Δημήτρη Πιερή.

 

 

Νέα συμμετοχή στην κατηγορία έχουμε από τον «παλιό» Χάρη Πέρικκο ο οποίος άφησε το Honda και ετοίμασε – επιτέλους – ίσως το ομορφότερο EVO στην Κύπρο, ένα τέρας 600hp το οποίο θα οδηγήσει σε αγώνα για πρώτη φορά δοκιμαστικά. Σίγουρα είναι μια συμμετοχή με ένα αυτοκίνητο που «εμπλουτίζει» τους κυπριακούς αγώνες. Ο Πέψης με το EVO του θα επιχειρήσει ένα πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα γενικής. Συμμετοχή έχουν δώσει και ο Πάρης Κακούρης με ακόμη ένα EVO 9 αλλά και ο Νικόλας Ευγενίου με το δυνατό Impreza.

Στα δικίνητα ο Αβράμης Αβραάμ – Doctor είναι όπως πάντα πανέτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην Ε1 με το δυνατό Nissan. Από κοντά και ο Νεκτάριος Γεωργίου με συνοδηγό τον Κώστα Μιχαήλ με το «θηρίο» Honda του που θα παλέψει για την πρώτη θέση στην Ε1.

 

 

Στην κατηγορία S2 ο Χρίστος Πολυκάρπου νιώθει την «μοναξιά» της κορυφής αφού έχει να συναγωνιστεί τον ανερχόμενο Χρίστο Κάττο ο οποίος με συνοδηγό τον Νικόλα Ψάλτη ανεβάζουν ρυθμούς στην κατηγορία.

Η κατηγορία S1 αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον φέτος αφού θα φιλοξενήσει τον παλιό καλό οδηγό Γιώργο Λυσάνδρου – «Πάτσαλο» ο οποίος θα τρέξει με ένα πολύ δυνατό Seat Ibiza. Έτοιμοι δηλώνουν και οι αδελφοί Σπύρου, ο Νίκος και ο Άδωνις οι οποίοι στοχεύουν την κατηγορία.

Φυσικά, έτοιμος είναι και ο «δικός μας» οδηγός του car.com.cy, πρωταθλητής της κατηγορίας τα τελευταία 2 χρόνια, Στέλιος Κυθρεώτης, ο οποίος αναβάθμισε την ανάρτηση στο Honda του και κατεβαίνει έτοιμος για να κρατήσει τον τίτλο του με ένα αυτοκίνητο που αποκτά συνεχώς περισσότερους οπαδούς. Από κοντά και ο πάντα παρών Μάριος Κωνσταντινίδης με το VW Golf που θα προσπαθήσει να κρατήσει τη θέση του δευτεραθλητή. Στην ίδια κατηγορία θα τρέξει και ο Νίκος Καφφάς με συνοδηγό τον Μιχάλη Καλαθά με το Honda CR – X.

Και όπως πάντα Guest Star ο εντυπωσιακός Πάμπος Χαραλάμπους να καίει τα ελαστικά του για τη τρελή μας χαρά!!!

 

 

Ο αγώνας διεξάγεται σε μια πανέμορφη διαδρομή η οποία ξεκινά 4 χιλιόμετρα περίπου πριν το χωριό Λεύκαρα και καταλήγει μόλις 300 μέτρα από την Πλατεία, στο δρόμο προς Δελίκηπο και Κόρνο. Είναι μια διαδρομή που τα έχει όλα. Μεγάλες ευθείες με τελικές ταχύτητες αλλά και κλειστά, πολύ τεχνικά κομμάτια γεμάτα στροφές. Η πρόσβαση είναι είτε από το χωριό Κόρνος – Δελίκηπος ή πιο εύκολα από την πλατεία του χωριού όπου μπορούνοι θεατές να σταθμεύσουν και να περπατήσουν μερικά λεπτά για τις στροφές της διαδρομής.

 

 

Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 9 το πρωί με τα δοκιμαστικά και στις 10 με τις κανονικές διαδρομές και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 2μμ. Η απονομή θα γίνει στην πλατεία του χωριού όπου θα βρίσκονται και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα για να τα θαυμάσουν οι θεατές.

Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2μμ θα υπάρχει και Live link του Ράδιο Πρώτο, μια προσφορά του βασικού χορηγού του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, της EKO και της EKO Racing 100.

 

Δείτε τις προκαταρκτικές συμμετοχές εδώ.

 

Υποστηρικτής του αγώνα και χορηγός των επάθλων είναι η εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά.

Υποστηρικτές είναι επίσης το Boyz Stuff Show και ο Phileas Guides.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Car.com.cy, η μεγαλύτερη ιστοσελίδα αυτοκινήτου της Κύπρου και ο Όμιλος στον οποίο ανήκει, η Digital Tree ePublishers.

Μην ξεχάσετε να κάνετε join στο γκρουπ του Πρωταθλήματος Αναβάσεων Κύπρου.