Γενικά

12 Apr, 2018 Ώρα 17:19

Πρωτάθλημα Αναβάσεων by EKO – Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την Ανάβαση Λευκάρων της Κυριακής 15 Απριλίου.

Thumbnail

 

Close

Όλα είναι έτοιμα για τον πρώτο αγώνα του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Αναβάσεων by EKO που θα διοργανωθεί από την Λέσχη Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

 

Close

 

Close

Σημαντικές είναι οι συμμετοχές του πρώτου αγώνα. Στην Ε2, ο Μιχάλης Σοφοκλέους, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει, εκμεταλλευόμενος την προσωρινή απουσία του περσινού πρωταθλητή Δημήτρη Λάμπρου ο οποίος αναβαθμίζει το αυτοκίνητο του και δεν είναι έτοιμος να τρέξει όλο το πρωτάθλημα φέτος. Ο Αντώνης Χρίστου ο οποίος πέρσι έτρεξε δύο αγώνες με το δυνατό Colt, έχει προσαρμοστεί και θα τα δώσει όλα για όλα με συνοδηγό τον Δημήτρη Πιερή.

 

 

Νέα συμμετοχή στην κατηγορία έχουμε από τον «παλιό» Χάρη Πέρικκο ο οποίος άφησε το Honda και ετοίμασε – επιτέλους – ίσως το ομορφότερο EVO στην Κύπρο, ένα τέρας 600hp το οποίο θα οδηγήσει σε αγώνα για πρώτη φορά δοκιμαστικά. Σίγουρα είναι μια συμμετοχή με ένα αυτοκίνητο που «εμπλουτίζει» τους κυπριακούς αγώνες. Ο Πέψης με το EVO του θα επιχειρήσει ένα πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα γενικής. Συμμετοχή έχουν δώσει και ο Πάρης Κακούρης με ακόμη ένα EVO 9 αλλά και ο Νικόλας Ευγενίου με το δυνατό Impreza.

Στα δικίνητα ο Αβράμης Αβραάμ – Doctor είναι όπως πάντα πανέτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην Ε1 με το δυνατό Nissan. Από κοντά και ο Νεκτάριος Γεωργίου με συνοδηγό τον Κώστα Μιχαήλ με το «θηρίο» Honda του που θα παλέψει για την πρώτη θέση στην Ε1.

 

 

Στην κατηγορία S2 ο Χρίστος Πολυκάρπου νιώθει την «μοναξιά» της κορυφής αφού έχει να συναγωνιστεί τον ανερχόμενο Χρίστο Κάττο ο οποίος με συνοδηγό τον Νικόλα Ψάλτη ανεβάζουν ρυθμούς στην κατηγορία.

Η κατηγορία S1 αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον φέτος αφού θα φιλοξενήσει τον παλιό καλό οδηγό Γιώργο Λυσάνδρου – «Πάτσαλο» ο οποίος θα τρέξει με ένα πολύ δυνατό Seat Ibiza. Έτοιμοι δηλώνουν και οι αδελφοί Σπύρου, ο Νίκος και ο Άδωνις οι οποίοι στοχεύουν την κατηγορία.

Φυσικά, έτοιμος είναι και ο «δικός μας» οδηγός του car.com.cy, πρωταθλητής της κατηγορίας τα τελευταία 2 χρόνια, Στέλιος Κυθρεώτης, ο οποίος αναβάθμισε την ανάρτηση στο Honda του και κατεβαίνει έτοιμος για να κρατήσει τον τίτλο του με ένα αυτοκίνητο που αποκτά συνεχώς περισσότερους οπαδούς. Από κοντά και ο πάντα παρών Μάριος Κωνσταντινίδης με το VW Golf που θα προσπαθήσει να κρατήσει τη θέση του δευτεραθλητή. Στην ίδια κατηγορία θα τρέξει και ο Νίκος Καφφάς με συνοδηγό τον Μιχάλη Καλαθά με το Honda CR – X.

Και όπως πάντα Guest Star ο εντυπωσιακός Πάμπος Χαραλάμπους να καίει τα ελαστικά του για τη τρελή μας χαρά!!!

 

 

Ο αγώνας διεξάγεται σε μια πανέμορφη διαδρομή η οποία ξεκινά 4 χιλιόμετρα περίπου πριν το χωριό Λεύκαρα και καταλήγει μόλις 300 μέτρα από την Πλατεία, στο δρόμο προς Δελίκηπο και Κόρνο. Είναι μια διαδρομή που τα έχει όλα. Μεγάλες ευθείες με τελικές ταχύτητες αλλά και κλειστά, πολύ τεχνικά κομμάτια γεμάτα στροφές. Η πρόσβαση είναι είτε από το χωριό Κόρνος – Δελίκηπος ή πιο εύκολα από την πλατεία του χωριού όπου μπορούνοι θεατές να σταθμεύσουν και να περπατήσουν μερικά λεπτά για τις στροφές της διαδρομής.

 

 

Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 9 το πρωί με τα δοκιμαστικά και στις 10 με τις κανονικές διαδρομές και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 2μμ. Η απονομή θα γίνει στην πλατεία του χωριού όπου θα βρίσκονται και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα για να τα θαυμάσουν οι θεατές.

Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2μμ θα υπάρχει και Live link του Ράδιο Πρώτο, μια προσφορά του βασικού χορηγού του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, της EKO και της EKO Racing 100.

 

Δείτε τις προκαταρκτικές συμμετοχές εδώ.

 

Υποστηρικτής του αγώνα και χορηγός των επάθλων είναι η εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά.

Υποστηρικτές είναι επίσης το Boyz Stuff Show και ο Phileas Guides.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Car.com.cy, η μεγαλύτερη ιστοσελίδα αυτοκινήτου της Κύπρου και ο Όμιλος στον οποίο ανήκει, η Digital Tree ePublishers.

Μην ξεχάσετε να κάνετε join στο γκρουπ του Πρωταθλήματος Αναβάσεων Κύπρου.

 

12 Apr, 2024 Ώρα 14:43

Στη Βαλένθια ξεκινάει η χρονιά για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Thumbnail

Με στόχο να κάνει μία καλή αρχή στη νέα χρονιά του NASCAR Whelen Euro Series, στην οποία θα συμμετάσχει στην ανώτατη κατηγορία, την EURO NASCAR PRO, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής θα αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου στη Βαλένθια, στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν. Είναι η πέμπτη χρονιά που βρίσκει τον Τζιωρτζή στο NASCAR όπου έκανε ντεμπούτο το 2020 ενώ ο Κύπριος οδηγός έχει εγκριθεί και για αγώνες σε οβάλ πίστες στις ΗΠΑ.

Close

 

 

«Έχω στόχο να κερδίσω στη Βαλένθια, όπως έκανα πέρσι με δυο νίκες στη EURO NASCAR 2 και ένα βάθρο στη EURO NASCAR PRO» επισημαίνει ο Κύπριος οδηγός, ο οποίος συμπληρώνει για τον μακροπρόθεσμο στόχο του στη χρονιά: «Θέλουμε να πετύχουμε τα καλύτερα πλασαρίσματα που μπορούμε και να σκοράρουμε τους πλείστους βαθμούς, καθώς θα βοηθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ιδίως στον τελικό στο Βέλγιο».

Ο Τζιωρτζής θα επικεντρωθεί στην φετινή σεζόν μόνο στην κατηγορία EURO NASCAR PRO, σε αντίθεση με την περσινή περίοδο κατά την οποία έτρεχε παράλληλα και στην EURO NASCAR 2, στην οποία μέχρι τον τελικό της χρονιάς διεκδικούσε τον τίτλο.

Close

«Είμαι αρκετά θετικός γιατί δουλέψαμε πολύ σκληρά με την ομάδα σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, από τον περασμένο Νοέμβρη μέχρι σήμερα, με το αυτοκίνητο και τις αλλαγές που θα έχει το αυτοκίνητο, με τους νέους κανονισμούς» σημειώνει και προσθέτει: «Είμαστε πανέτοιμοι, βρήκαμε τις ρυθμίσεις, αναλόγως πολύ γρήγορα, κάτι που είναι πολύ θετικό και είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

 

Close

 

Γι’ ακόμη μία χρονιά θα αγωνίζεται με την ομάδα Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports, με το αυτοκίνητο με αριθμό «Νο5».

Το πρόγραμμα

Στη μήκους 4,005χλμ. πίστα της Βαλένθια, Circuit Ricardo Tormo, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής είχε καταγράψει επιτυχίες στο παρελθόν. Πέραν από τα περσινά πεπραγμένα του είχε πετύχει την παρθενική νίκη του στη EURO NASCAR 2 το 2022, ενώ έχει άλλες τέσσερις παρουσίες (σ.σ. δυο ως δεύτερος και ισάριθμες ως τρίτος) στο βάθρο το 2021 και το 2020 όταν αγωνιζόταν ως rookie. 

Το Σάββατο (13/04) το πρωί θα γίνουν τα πρώτα προκριματικά της χρονιάς και το απόγευμα θα ακολουθήσει η πρώτη κούρσα, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής (14/04).

 

 

Μετά τον αγώνα στη Βαλένθια, θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Vallelunga (Ιταλία), Brands Ηatch (Αγγλία), Raceway Venray (Ολλανδία) και Most (Τσεχία) πριν από τον ημιτελικό σε Oschersleben (Γερμανία) και ακολούθως τον τελικό στη Zolder (Βέλγιο).

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona.