F1

20 Apr, 2018 Ώρα 10:41

Όταν ο Verstappen δείχνει το σκληρό του πρόσωπο…

Thumbnail

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Max Verstappen είναι ένας γρήγορος και ταλαντούχος οδηγός. Αυτό είναι εμφανές ακόμα και για κάποιον που δεν είναι οπαδός του Ολλανδού. Το πρόβλημα είναι αλλού: ο 20χρονος είναι τόσο επιθετικός και εγωιστής μέσα στην πίστα ορισμένες φορές που κάνει κακό στον εαυτό του, αλλά και στους αντιπάλους του.

Close

Στην Κίνα, για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, είχε επαφή με κάποιον αντίπαλό του, αυτή τη φορά με τον Sebastian Vettel, με αποτέλεσμα ο Γερμανός να τερματίσει στην όγδοη θέση, βλέποντας τον Lewis Hamilton να μειώνει τη βαθμολογική διαφορά στους εννιά βαθμούς, σε έναν αγώνα που πριν από την εκκίνηση όλα έδειχναν ότι ο Γερμανός θα αυξήσει το βαθμολογικό του προβάδισμα.

 

Close
 
Από το 2016 που αγωνίζεται στη Red Bull, ο Verstappen έχει εμπλακεί σε ατυχήματα, και τώρα θα δούμε 7 περιπτώσεις που συνέβη αυτό. Το θέμα είναι πως αυτά πρέπει να γίνονται μάθημα για τον Ολλανδό, διότι η υπερβολική επιθετικότητα έχει στερήσει βαθμούς και στον ίδιο, και φυσικά στους αντιπάλους του.

 

22 Mar, 2024 Ώρα 08:51

F1: Ετοιμασθείτε για πρωινό εγερτήριο στο Grand Prix της Αυστραλίας

Thumbnail

Ο κόσμος της F1 περιμένει να δει πως θα εξελιχθεί ο 3ος αγώνας της χρονιάς που θα γίνει στην Αυστραλία. Γιατί κακά τα ψέματα αν συνεχίσει αυτός ο μονόλογος του Ολλανδού παγκόσμιου πρωταθλητή Max Verstappen το ενδιαφέρον θα χαθεί. Και όταν η σούπα κρυώσει δεν τρώγεται.

Close

Στον αγώνα που προηγήθηκε (Saudi Arabian Grand Prix) η F1 απέκτησε κάποιο νόημα με την εκπληκτική παρουσία του 18χρονου Oliver Bearman ο οποίος αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον Carlos Sainz όταν χρειάσθηκε να κάνει επείγουσα χειρουργική επέμβαση στη σκωληκοειδίτιδα.

 

Close

 

Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari δήλωσε ότι είναι έτοιμος για τον αγώνα αλλά οι γιατροί δεν έχουν δώσει την έγκριση. Φοβούνται γιατί τα ράμματά του είναι φρέσκα και έχουν τις επιφυλάξεις τους.

Close

Η Ferrari ετοιμάζει το μονοθέσιο του Sainz που όμως αν δεν του επιτραπεί να τρέξει, τη θέση του θα πάρει και πάλι ο Oliver Bearman.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Motorsport.com, ο Sainz δήλωσε ότι έχει ανακτήσει τη φόρμα του μετά την επέμβαση και θα καθίσει κανονικά στο κόκπιτ της SF-24.

Η κατασκευή της πίστας στο Albert Park ξεκίνησε μετά τη σύμφωνη γνώμη της FIA για αγώνα γύρω από την πόλη. Τρία χρόνια αργότερα, το 1996 έγινε ο πρώτος αγώνας. Σήμερα η πίστα έχει μήκος 5.278 km και οι αγωνιζόμενοι την Κυριακή θα πρέπει να καλύψουν σε 58 γύρους 306.124 km. Το 2023 ο Sergio Perez έκανε τον ταχύτερο γύρο (1.20.235).

Το πρόγραμμα για τον αγώνα στην Αυστραλία έχει ως εξής:

22 Μαρτίου

Practice 1 στις 03.30 ώρα Κύπρου

Practice 2 στις 07.00

23 Μαρτίου

Practice 3 στις 03.30 ώρα Κύπρου

Qualifying στις 07.00

24 Μαρτίου Κυριακή

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 06.00 το πρωί ώρα  Κύπρου. Ετοιμασθείτε για πρωινό ξύπνημα.