Editorial

23 Apr, 2018 Ώρα 16:37

10 αυτοκίνητα που βγάζουν (πολλά) παραπάνω άλογα από όσα δηλώνουν

Thumbnail

Ακόμα δεν ξεκίνησε το κείμενο, ετοιμάσου για ανώμαλη προσγείωση από τα σύννεφα: οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν μας λένε την αλήθεια!

Close

Ξεπερνώντας το πολιτισμικό σοκ, λαμβάνουμε ως δεδομένο πως οι εταιρίες δηλώνουν αυτά που το αγοραστικό κοινό και -κυρίως- οι νομοθέτες θέλουν να ακούν. Είτε πρόκειται για νούμερα κατανάλωσης, εκπομπές ρύπων ή στοιχεία ιπποδύναμης. Αυτό το τελευταίο, ωστόσο, κάποιες φορές μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους.

Κάποιες φορές το αφεντικό τρελαίνεται και μοιράζει άλογα, τα οποία δεν φαίνονται στα χαρτιά. Φορολογικοί, μαρκετινίστικοι και αγωνιστικοί παράγοντες ενώνονται για να απολαμβάνουμε εγώ κι εσύ (λέμε τώρα) επιπλέον χλιμίντρισμα σε κάθε πάτημα του δεξιού ποδιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ολοκαίνουργια BMW M5, που υποτίθεται ότι αποδίδει 600 ίππους, αλλά στο δυναμόμετρο έβγαλε +25 στους τροχούς κιόλας (ήτοι κοντά στην 700αρα στον στρόφαλο).

Close

Δεν ήταν η πρώτη, δεν θα είναι η τελευταία και η μέρα μας μόλις έγινε πιο όμορφη.

 

Close

Audi RS6 C6

Ότι οι Γερμανοί έχουν ένα ζήτημα με την αλήθεια, είναι κομματάκι γνωστό. Πόσω μάλλον όταν μεσολαβούν φορολογία και πρόστιμα.

Το ιδιότυπο φορολογικό τους σύστημα βαθμονομεί τα αυτοκίνητα βάσει ιπποδύναμης, οπότε χρόνια τώρα ξέρουμε πως οποιοδήποτε μοντέλο made in Germany αποδίδει το κατιτίς του παραπάνω. Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις “είπαν στην γριά να χ€σει”. Καλή ώρα το RS6 2ης γενιάς.

Στα χαρτιά ο V10 twintubo FSI των 5,2 λίτρων αποδίδει 580 ίππους και 65 κιλά ροπής. Καθόλου άσχημα. Για την ακρίβεια, όταν παρουσιάστηκε έκανε χαβαλέ στις αντίστοιχες Mercedes E63 AMG και BMW M5. Όταν σε κάποια συγκριτικά, όμως, βρέθηκε να “σβερκώνει” το όμορο R8, να πετυχαίνει 0-100 κοντά -ή και κάτω- από τα 4″ (4,6 η εργοστασιακή μέτρηση) και να ξεπερνάει τα 300 χλμ/ώρα χωρίς τον κόφτη το επιχείρημα της πάμπλουτης ροπής, του συστήματος quattro και της άψογης κλιμάκωσης του 6τάχυτου κιβωτίου άρχισε να χάνει την δυναμική του.

Ανεξάρτητες δυναμομετρήσεις το έφεραν στα 620-630 άλογα, ενώ με ένα “τσικ” στον εγκέφαλο ξεπερνάει τα 700. Σκέτη υγεία.

 

BMW M5 F10

H BMW από τότε που έκανε το comeback στις τουρμπίνες, του έχει δώσει να καταλάβει. Η 335i Ε92, που ξεκίνησε το κίνημα του “σαλίγκαρου” στην Βαυαρία, αποδίδει κοντά στα 35 άλογα επιπλέον των δηλούμενων 306. Η M5, πάντως, πήγε σε άλλο επίπεδο τα “δώρα” και έδειξε τον δρόμο για την σημερινή γενιά.

Ο 4,4 twinturbo V8 έλεγε ότι βρίσκεται στα 556 άλογα. Τα δυναμόμετρα τον “έδωσαν στεγνά” στα 600. Η επετειακή Jahre Edition “έπιασε” αυτό το νούμερο στους τύπους, τα ράουλα την έδειξαν στα 620.

 

Chevrolet Corvette L88

Οι αγωνιστικοί κανονισμοί αποτελούν -μαζί με την κείμενη νομοθεσία- τον μεγαλύτερο οχτρό για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ειδικά τα homologation specials μπορεί να αποδειχθούν σεβαστό παλούκι.

Οι Αμερικανοί, υλοποιώντας στον απόλυτο βαθμό το δόγμα της απλότητας, έβαλαν τον αγωνιστικό 427 V8 στην Chevrolet Corvette. Ο 7λιτρος Big Block χρωμάτισε την πανέμορφη σιλουέτα με 435 άλογα. Κάποιοι αγωνιζόμενοι με Corvette, ωστόσο, δήλωσαν πως το πολιτικό αυτοκίνητο δεν είχε μεγάλες διαφορές στο “άνοιγμα” σε σχέση με το αγωνιστικό. Σημειωτέον, η Corvette Can-Am ήταν στα 700 άλογα…

Η αλήθεια βρέθηκε κάπου στη μέση, δηλαδή στους 550 ίππους. Προκειμένου να αποφύγουν τις απαραίτητες -χρονοβόρες και κοστοβόρες- μετατροπές, οι μηχανικοί της Chevrolet απλά “φίμωσαν” το αγωνιστικό μοτέρ και “ξέχασαν” να δηλώσουν περί τα 120 άτια.

 

Dodge Challenger Hellcat/Demon

Kάτι ανάλογο, για διαφορετικούς λόγους, επανέλαβαν οι συνάδελφοί τους στην Dodge σχεδόν 50 χρόνια αργότερα.

Πριν ακόμα παρουσιαστεί η σειρά Hellcat το τμήμα SRT διατυμπάνιζε πως η δυναμική του κινητήρα βρισκόταν πολύ πιο πάνω από τα 707 άλογα. Σαν να μας έλεγαν δηλαδή:

1. Όποιος το αγοράσει, το ρημάζει στην βελτίωση

2. Έρχεται ακόμα ισχυρότερη έκδοση

Πράγματι τα Chalenger και Charger Hellcat απέδωσαν 700 ίππους, μόνο που ήταν στους τροχούς. Ο στρόφαλος έχει την χαρά να συναναστρέφεται με 750+ ίππους. Και μετά ήρθε το Demon.

Λες και οι 840 ίπποι μαζί με όλα τα παρανοϊκά νούμερα που το συνοδεύουν δεν είναι αρκετά, ο “American Demon” βασάνισε ένα άμοιρο δυναμόμετρο με 890 άλογα.

 

Ferrari F40

Δεν υπήρχε περίπτωση το τελευταίο αυτοκίνητο που εξελίχθηκε υπό την επίβλεψη του “Γέρου” να μην ήταν ένα από τα καλύτερα, πιο συγκλονιστικά και ταχύτερα τέκνα του Cavallino Rampante. Τόσο γρήγορο, μάλιστα, που σε κάποιες περιπτώσεις εξέθεσε ακόμα και την διάδοχο.

Όσα επικριτικά σχόλια κι αν δέχτηκε η F50, οι αριθμοί απλά δεν έβγαιναν για να δικαιολογήσουν τις ήττες της από την F40. 520 ίπποι για 1.300 κιλά η F50, 480 για 1.200 η F40. Το “μπαμ” των δύο τουρμπίνων στον V8 των 2.9 λίτρων έπαιζε τον ρόλο του, αλλά κι ο 5.2 V12 κατευθείαν από την Formula 1 δεν ήταν “κούφιος”.

Την απάντηση έδωσαν μεταγενέστερες μετρήσεις, που έδειξαν 530 ίππους για την πιο ποθητή Ferrari όλων των εποχών και αποκατέστησαν την τάξη για την πιο αδικημένη.

 

Ford Mustang Mach 1 Cobra Jet και Boss 429

Είδαμε παραπάνω την πατέντα της Chevrolet με την Corvette για αγωνιστικούς λόγους. Η Ford έκανε κάτι παρόμοιο για ασφαλιστικούς.

Το 1969 παρουσίασε την Cobra Jet, με τον 7λιτρο V8 να δηλώνεται στα 335 άλογα. Όποιος οδηγούσε muscle cars ήξερε πως ήταν “μούσια”, προκειμένου να διατηρηθούν τα ασφάλιστρα χαμηλά. Στην πραγματικότητα η Cobra Jet απέδιδε περί τους 420 ίππους. Σεβαστή η διακύμανση των 90 ίππων, αλλά όχι κάτι συγκλονιστικό για την εποχή.

Εκεί που γέλασε ο κόσμος ήταν στο λανσάρισμα της Boss 429. Έχοντας κάτω από το καπό τον V8 που χρησιμοποιούσε η Ford στα πρωταθλήματα Τουρισμού, οι 335 δηλούμενοι ίπποι αποτέλεσαν το καλύτερο ανέκδοτο για το 1969. Καθότι δυναμόμετρα δεν υπήρχαν τότε, ό,τι δήλωνες ήσουν. Στην πραγματικότητα οι πίσω τροχοί δέχονταν γύρω στους 550 ίππους, με τους μηχανικούς της Ford να προσθέτουν απλά δυο σιλανσιέ στο αγωνιστικό μοτέρ και να το βγάζουν στον δρόμο.

 

Μercedes SLK 200 Kompressor

Όπως είπαμε, όλα τα γερμανικά λίγο έως πολύ κάνουν “δωράκια”. Κάτι που κάποιοι ντόπιοι αγύρτες, επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν προς όφελος της τσέπης τους.

Στα τέλη του 2008 η facelifted SLK 2ης γενιάς ήρθε στη χώρα μας. Ο κομπρεσοράτος 1.8 ανέβηκε στους 184 ίππους, συν 21 δηλαδή σε σχέση με πριν. Ορισμένοι dealers, εν αγνοία της κεντρικής αντιπροσωπείας, πούλησαν έναν ωραιότατο “παπά” σε αρκετούς που αγόρασαν την pre-facelift έκδοση.

Αφού έκλειναν οι παραγγελίες και ο πελάτης περίμενε το αυτοκίνητο να έρθει, ενημέρωναν πως υπάρχει “καπέλο” στη συμφωνηθείσα τιμή λόγω αυξημένης απόδοσης του κινητήρα. Ότι, δηλαδή, τα τελευταία pre-facelift μοντέλα έφεραν τις αναβαθμίσεις των επόμενων και ο κινητήρας απέδιδε 184 ίππους. Φυσικά και ήταν σωστό το νούμερο που υποστήριζαν, μόνο που η facelifted SLK είχε +20 ίππους στους “χάρτινους”. Ήτοι 200 άλογα.

Η επιβάρυνση κυμαινόταν -ανάλογα τον επίδοξο “αετονύχη”- από 600 μέχρι 1.000 ευρώ. Ευτυχώς οι περισσότεροι αγοραστές απάντησαν, ως γνήσιοι Έλληνες : “εγώ 163 πλήρωσα, ‘μπα να ‘χει και 300”.

 

Mercedes SL55 AMG

Πάμε και στο οργανωμένο “έγκλημα”. Η SL55 AMG είναι από τα αγαπημένα μου αυτοκίνητα (όχι ότι σε νοιάζει) και μία από τις καλύτερες Mercedes που έχουν κυκλοφορήσει (σε νοιάζει, αν μπορείς να την αγοράσεις).

Από τις πρώτες AMG που δεν ήταν μόνο ήχος και καταιγιστικός ρυθμός στην ευθεία, όπως αποδεικνύουν ο Damon Hill (με μαλλί α λα Toto) και ο δύσμοιρος δημοσιογράφος δίπλα του

 

 

Για την ακρίβεια ήταν τόσο καλή, που αποτέλεσε την βάση για την SLR McLaren. Ο κομπρεσοράτος V8 κινητήρας της ειδικά, ο οποίος απέδιδε -πολύ βολικά- 476 ίππους. Βολικά διότι από τους 480 άλλαζε ο φορολογικός συντελεστής. Κατόπιν ελέγχου, όμως, (ενδεχομένως από “καρφωτή”) ο οχτακύλινδρος των 5.4 λίτρων μετρήθηκε από το γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών και βρέθηκε θετικός σε 517 ίππους.

Κατ’ αυτό τον τρόπο η Mercedes έγινε η πρώτη εταιρία που δέχτηκε πρόστιμο, επειδή “έκρυβε” άλογα.

 

Porsche 959

Θα μπορούσε να είναι η Porsche στη θέση της, αλλά στο Τσουφενχάουζεν ξέρουν να αποφεύγουν τις κακοτοπιές.

Η 959 ξέρουμε πως είναι το πιο προηγμένο αυτοκίνητο που είδαν τα 80’s κι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα εφαρμοσμένης τεχνολογίας μπροστά από την εποχή. Στη φώτο βλέπεις τον Walter Rohrl να αξιοποιεί την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση και ανάρτηση, την ενεργητική τετραδιεύθυνση καθώς επίσης τους 450 ίππους του διτούρμπινου boxer των 2,9-λίτρων.

Oι επιδόσεις, βέβαια, ήταν κομματάκι εξωπραγματικές για την ισχύ του κινητήρα (0-100 σε 3,7″, 317 χλμ/ώρα τελικής) και δεν άργησαν να δημιουργήσουν υποψίες. Ειδικά τη στιγμή που το ίδιο μοτέρ με λίγες μετατροπές, απέδιδε 600 ίππους σε αγωνιστική μορφή. Δεν αποδείχτηκε ποτέ, όμως η 959 φημολογείται ότι αποδίδει γύρω στους 510 ίππους.

Και, φυσικά, δεν μπορούμε παρά να κλείσουμε με…

 

Όλα τα 90’s-00’s ιαπωνικά sports/super/luxury/ό,τι θες car των 280 ίππων

Ένα από τα χειρότερα κρυμμένα μυστικά της αυτοκίνησης, δεν είναι άλλο από τα 280 άλογα των εξ Ανατολών ορμόμενων “καμικάζι”.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εγχώρια κοντράδικη σκηνή και ο ενθουσιασμός των νέων, οι ιαπωνικές αρχές θέσπισαν ως ανώτατο όριο ισχύος τα 280 άλογα και ταχύτητας τα 180 χλμ/ώρα. Στις υπόλοιπες χώρες ο περιοριστής ταχύτητας αφαιρείτο, όμως η δύναμη παραμένει 20 ίππους υπό των 300. Επειδή, όμως, τόσο οι νομοθέτες όσο και οι κατασκευαστές γνώριζαν πως με 280 άλογα ο αμερικανο-ευρωπαϊκός ανταγωνισμός θα φώναζε “που πα ρε Καραμήτρο”, έκαναν αμοιβαία τα στραβά μάτια.

Κατ’ αυτόν τον απλούστατο τρόπο, τα διάφορα Subaru Impreza STI και Mitsubishi Lancer Evo αποδίδουν κοντά στα 310 άλογα, τα Nissan Skyline R34 και 300ΖΧ γύρω στα 340 με 310 αντίστοιχα, το Impreza 22B επίσης 340 (αλλά δηλωνόταν 300, εντάξει) και πάει λέγοντας.

Η Toyota Supra ήταν η πρώτη που έσπασε την ομερτά και παραδέχτηκε την αλήθεια (330 ίπποι), ενώ τα Honda NSX (ελέω ατμοσφαιρικής φύσης) και Mazda RX-7 κρατούσαν ολομόναχα το οχυρό των 280 ίππων.

13 Feb, 2024 Ώρα 10:24

10+1 λόγοι να επισκεφτείς την πίστα της Άχνας!

Thumbnail

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το θέμα δεν το έχουμε συζητήσει ποτέ. Εμείς εδώ στο Car.com.cy προερχόμαστε από μια ιστορία η οποία πάει πίσω. Πολύ πίσω. Από τις κόντρες στους δρόμους πριν υπάρξει καν πίστα στο νησί. Από τους πρώτους αγώνες Dragster, το περιοδικό Burnout και ακολούθως τους αγώνες Drift πριν καν υπάρξει η σκέψη για πίστα! Και αφού άνοιξε η πίστα φέραμε τα πρώτα Time Attack (Burnout Challenge). Σε όλα αυτά ήμασταν πάντα πρωτοπόροι. 

Close

Επικράτησαν σαν αθλήματα, επειδή ο κόσμος του motorsport τα αγάπησε και τα αγκάλιασε οργανωμένα δημιουργώντας τις λέσχες αυτοκινήτου όπου μέσω της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου έγιναν την τελευταία δεκαετία επίσημα αθλήματα στο αγωνιστικό καλεντάρι. 

H ομάδα μας, όντας κοντράκηδες πολλών δεκαετιών (δεν λέμε πόσα για να μην φανεί πόσων χρονών είναι το αφεντικό) βρέθηκε από την κατάσταση Α (κόντρες, αγώνες σε διάφορους χώρους) στην κατάσταση Β (Διαχείριση πίστας, Οργανωμένοι Αγώνες κάτω από την ΚΟΑ, Promoter αγώνων ανάβασης κ.α.) χωρίς καν να καταλάβουμε την μεταφορά από το ένα στο άλλο. Το ζητούσε η αγορά. Το ζητούσαν οι αθλητές. 

Close

Ίσως επειδή η κατάσταση Β μας έδωσε μια διαφορετική αίσθηση στο θέμα αγώνων και ασφάλειας. Ίσως επειδή είναι μια εξέλιξη για μας αλλά και για το άθλημα. Εννοείται ότι στο αίμα μας συνεχίζει να κυλάει το ίδιο Petrolhead DNA που είχαμε πάντα. Γι'αυτό και δεν σταματάμε κάθε χρονιά να δυναμώνουμε ότι είναι στα χέρια μας. Βλέπε Boyz Stuff Show, Moto Expo, διαχείριση πίστας και άλλα.

Αν την βρίσκουμε με την πίστα, νομίζω αυτό είναι φανερό. Αν είμαστε ακόμη κοντράκηδες και αυτό είναι φανερό. Βρήκαμε όμως την φόρμουλα να χαιρόμαστε αυτό που αγαπάμε σε ένα ιερό για τους Petrolheads χώρο (εντάξει όχι για όλους) τον οποίο απολαμβάνουμε για πολλούς και διάφορους λόγους. Ας τους δούμε πιο αναλυτικά:

Close

1. Ασφαλές Περιβάλλον

Η πίστα είναι σχεδιασμένη με στόχο την ασφάλεια. Επίπεδες και ομαλές επιφάνειες. Καθαρό οπτικό πεδίο. Στροφές οι οποίες συγχωρούν λάθη μιας και υπάρχει αρκετό πλάτος (εντός και εκτός πίστας) διαφυγής του οχήματος σου. Ένα περιβάλλον χωρίς απρόβλεπτα εμπόδια έτσι ώστε να απολαύσεις γρήγορη οδήγηση χωρίς τους κινδύνους του αστικού κυκλοφοριακού δικτύου. Άσε τους δρόμους λοιπόν και έλα στην πίστα.

 

supra

 

 2. Μαθήματα γρηγόρης οδήγησης

 Είτε άσχετος, είτε σχετικός πάντα υπάρχουν πολλά που μπορείς να μάθεις για την γρήγορη οδήγηση. Ακόμη και πράγματα που μπορούν να σε βοηθήσουν στην κανονική οδήγηση. Τεχνικές οδήγησης οι οποίες μπορούν να σου σώσουν και την ζωή σε κάποια έκτακτη ανάγκη. Η υπηρεσία αυτή προσφέρεται με εμφανή τα αποτελέσματα από έμπειρους οδηγούς.

3. Η απόλυτη δοκιμή

Είτε έχεις εργοστασιακό είτε βελτιωμένο αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα, η πίστα είναι ο μόνος τόπος όπου θα δεις αλλά και θα ρυθμίσεις τα όρια του. Εκεί επίσης θα ανακαλύψεις και τα δικά σου όρια τα οποία εύκολα θα δεις ότι μπορείς να βελτιώσεις. Θα το δεις στο lap time που θα βελτιώνεται συνεχώς.

 

 

4. Η Εμπειρία

Η αίσθηση της ασφάλειας θα σε αφήσει να οδηγήσεις το αυτοκίνητο σου ή την μοτοσυκλέτα σου με τρόπους τους οποίους δεν θα μπορέσεις ποτέ να χρησιμοποιήσεις στον κανονικό δρόμο. Αν νομίζεις ότι η εμπειρία του κανονικού δρόμου είναι μοναδική σε προκαλούμε να επανεξετάσεις!

 

kokos

 

5. Ανταγωνιστικό Πνεύμα

Αν εξαιρέσουμε τους επίσημους αγώνες που γίνονται, τα ρολόγια της πίστας από μόνα τους σε κάνουν να θέλεις να γίνεις καλύτερος. Άρα έχεις να ανταγωνιστείς τον εαυτό σου, τα ρολόγια της πίστας αλλά και όλους τους υπόλοιπους οδηγούς της κατηγορίας σου!

6. Είσαι στον κόσμο σου

Τι πιο όμορφο από έναν χώρο στον οποίο θα βρείς ΜΟΝΟ Petrolheads. Εκεί θα κάνεις φίλους. Αυτοί οι φίλοι θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος χωρίς να ζητήσουν αντάλλαγμα και θα χαρούν μαζί σου για το αποτέλεσμα. Μετά θα προσπαθήσουν να σε ξεπεράσουν και αυτό είναι η χαρά της πίστας. Την ίδια στιγμή έχεις τον χρόνο που θέλεις με το όχημα σου. Η στιγμή που θα φορέσεις το κράνος και θα ακούς μόνο αυτό που σε ενδιαφέρει με μια μεγάλη δόση αδρεναλίνης. Στον κόσμο σου λέμε!

 

motorace

 

7. Θα μάθεις περισσότερα για το όχημα σου

Η οδήγηση στην πίστα θα σε κάνει να σκεφτείς διπλά για το τι θα βελτιώσεις, πως θα το βελτιώσεις και με ποια υλικά θα το βελτιώσεις. Όλα αυτά με την εμπειρία που θα αποκτήσεις δοκιμάζοντας τα όρια σου και του οχήματος σου! Την ίδια στιγμή θα βρείς ακόμη περισσότερους λόγους να αγαπήσεις αυτό που οδηγείς. Στην χειρότερη θα το πουλήσεις για κάτι καλύτερο!

8. Ο Θεατής 

Αντίθετα από πολλά άλλα αθλήματα, στην πίστα ο θεατής σε απολαμβάνει με ασφάλεια. Ο θεατής είναι χαρούμενος γιατί βλέπει το θέαμα που του προσφέρεις εσύ και οι υπόλοιποι που τρέχουν μαζί σου. Ο θεατής θα είναι εκεί με την οικογένεια του και δεν θα φοβάται την θύρα «τάδε» που οργάνωσε μακελειό πάνω στις κερκίδες, όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Το παιδί του θεατή πιθανό να θέλει να γίνει σαν εσένα κάποια μέρα. Ακόμη πιο πιθανό είναι ότι θα το πετύχει επειδή στην πίστα θα τρέξει με τους δικούς του κόπους και όχι με το μέσο του καθενός. 

 

 

9. Δεν θα σε κρίνει κανείς

Πας περίπατο με το όχημα σου. Κάνεις θόρυβο, είσαι μοντίφας, είσαι αλήτης, είσαι εγκληματίας, η αστυνομία σε έχει στο μάτι, ο γείτονας το ίδιο. Ακόμη και αν θέλεις να είσαι γρήγορος μέσα σε ένα όχι και τόσο δημοφιλές όχημα. Στην πίστα θα πας και εκείνο που βλέπεις εσύ είναι χάρμα οφθαλμού και για τους υπόλοιπους.

 

bike

 

10. Η πίστα είναι για όλους

Άντρας, γυναίκα, καγκουρό! Για την πίστα είσαι Petrolhead! 

10+1. Η πρώτη επαφή με το μηχανοκίνητο

Η πίστα είναι ο μοναδικός χώρος μέσω του οποίου μπορείς να προωθήσεις το μηχανοκίνητο στα παιδιά σου. Ξεκινώντας από το κάρτιγκ μπορείς να μυήσεις το δικό σου παιδί στον εκπληκτικό κόσμο του motorsport! Ή να νιώσεις κι εσύ γρήγορος έστω για λίγο, ναι, μπορείς!

Και μην ανησυχείς, αν απλά θέλεις να βλέπεις το όχημα σου παρκαρισμένο για να απολαμβάνεις την ομορφιά του και την γυαλάδα του, έχουμε και για σένα τον χώρο. Αλλα αφού το βελτίωσες ρε μπροοοο! Πάτα του μία με ασφάλεια να σε χαρούμε και εμείς! Αν όμως θέλεις να το παίξεις underground και Φ the police και θύρα «τάδε» και ξέρω γω τι άλλο, δυστυχώς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε!

See you at the track! Έχεις το!