Moto

12 Mar, 2024 Ώρα 07:57

MotoGP Αγώνας Κατάρ: Ο Pecco Bagnaia κέρδισε την πρώτη μάχη

Thumbnail

Η σεζόν του MotoGP 2024 ξεκίνησε επίσημα κάτω από τους προβολείς του Qatar, με το Grand Prix της μεγάλης κατηγορίας. Ήδη πριν την εκκίνηση ο Raul Fernandez (Aprilia) αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του και αναγκάστηκε να επιστρέψει στα pits και να πάρει τη δεύτερη, ξεκινώντας έτσι τον αγώνα από την τελευταία θέση.

Close

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο Jorge Martin (Ducati) έστριψε πρώτος, με τους Brad Binder (KTM), Francesco Bagnaia (Ducati) και Enea Bastianini (Ducati) να τον ακολουθούν. Ο Bagnaia ήταν εξαρχής αποφασισμένος να περάσει μπροστά και επιτέθηκε στον Binder αμέσως μετά στον Martin για να ανέβει στην πρώτη θέση, ενώ λίγο πιο πίσω ο Marc Marquez (Ducati) πέρασε τον Bastianini για την τέταρτη θέση.

Ο Pedro Acosta (GASGAS/KTM) είχε ξεκινήσει δυναμικά τον αγώνα και κέρδιζε θέσεις, φτάνοντας στον 5ο γύρο τον Alex Marquez (Ducati) και περνώντας τον για την πέμπτη θέση. Μπροστά, είχε ανάψει για τα καλά η μάχη μεταξύ Martin και Binder, με τους 2 αναβάτες να αναλώνονται σε αλληλοπροσπεράσματα, κάτι που λειτούργησε υπέρ του Bagnaia που άρχισε να ανοίγει τη διαφορά και υπέρ του Marc Marquez που ήταν ακριβώς από πίσω τους.

Close

Όμως ο Marc Marquez είχε ένα άλλο πρόβλημα πίσω του. Ένας επιθετικός και εντυπωσιακός Acosta είχε βαλθεί να ανέβει όσο πιο ψηλά γίνεται στο ντεμπούτο του και πέρασε τον Marquez στην πρώτη στροφή του 12ου γύρου. Δύο γύρους αργότερα όμως το πρώτο λάθος ήρθε από τον Acosta, άνοιξε τη γραμμή του και αυτό επέτρεψε στον Marquez να περάσει και πάλι μπροστά.

Ο Ισπανός rookie της GASGAS είχε πιέσει πολύ στους πρώτους γύρους και πλέον τα ελαστικά του είχαν αρχίσει να φθείρονται αρκετά, κάτι που τον έκανε σύντομα να χάσει άλλες δύο θέσεις, από τους Alex Marquez και Enea Bastianini.

Close
Μπροστά ο Bagnaia είχε ανοίξει τη διαφορά στο 1 δευτερόλεπτο απο τον Binder, ο οποίος είχε αφήσει πίσω του τον Martin. O Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022 και 2023 κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά μέχρι το τέλος και να πάρει την πρώτη νίκη σε Grand Prix στο 2024, με τον Binder να τερματίζει δεύτερος. Ο Marc Marquez έφτασε κοντά στον Martin, όμως και αυτός στο τέλος υποχώρησε, με τον Martin να κρατά τελικά την τελευταία θέση του βάθρου, έχοντας συνολικά ένα πετυχημένο Σαββατοκύριακο.

Τέταρτος τερμάτισε ο Marc Marquez, μπροστά από τους Enea Bastianini και Alex Marquez. O Fabio Di Giannantonio (Ducati) πήρε την καρό σηημαία στην 7η θέση, με τον Aleix Espargaro (Aprilia) να ακολουθεί. Ο Acosta υποχώρησε τελικά μέχρι την 9η θέση, ενώ τη δεκάδα έκλεισε ο Maverick Viñales (Aprilia).

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά:

Race Classification for QAT MotoGP RAC

Δείτε τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος:

World Championship Team for QAT MotoGP RAC