Rally

01 Jun, 2018 Ώρα 11:44

Ξεκίνησε το Ράλι Ακρόπολις

Thumbnail

Ο μήνας ξεκινά σήμερα ή καλύτερα το καλοκαίρι αν προτιμάτε, με ράλι Ακρόπολις του οποίου η εκκίνηση είναι προγραμματισμένη για τις 11:00π.μ. Τα πληρώματα θα παρελάσουν από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και μετά θα κατευθυνθούν στον Ιππόδρομο του Μαρκόπουλου.

Close

Η υπερειδική διαδρομή θα ανοίξει την αυλαία του 3ου φετινού αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ θα πλαισιώσει και μια σειρά ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Στο πλαίσιο της υπερειδικής, μερικές από τις παράλληλες δραστηριότητες για τα παιδιά είναι τα παιχνίδια με τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα κλίμακας 1:10 σε μικρογραφία της πραγματικής πίστας, τα μεγάλα φουσκωτά και πολλές άλλες εκπλήξεις, ενώ για όλη την οικογένεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας θα λειτουργεί έκθεση αγωνιστικών και ιστορικών αυτοκινήτων.

 

Close

 

Close

Το Ράλι Ακρόπολις διεξάγεται το τριήμερο 1-3 Ιουνίου στη Στερεά Ελλάδα και αποτελεί τον τρίτο γύρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ERC. 

Ένας εμβληματικός αγώνας, όπου τα πληρώματα δίνουν μάχη με το χώμα και τον χρόνο προσφέροντας μοναδικό θέαμα στους χιλιάδες θεατές που γεμίζουν τις ειδικές διαδρομές. 

Για εφέτος ο αγώνας θα θυμίσει τουλάχιστον οργανωτικά τα παλιά Ακρόπολις. Έτσι την Παρασκευή θα δούμε εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης (11.00), ενώ το μεσημέρι θα διεξαχθεί και υπερειδική διαδρομή στον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου. Από εκεί και πέρα, επίκεντρο του αγώνα θα είναι η Λαμία, όπου θα βρίσκεται και το Service Park. 

 

 

Μετά την εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ο αγώνας θα ξεκινήσει με την υπερειδική στον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου (15.26) και θα ακολουθήσει η μεγαλύτερη ειδική του αγώνα, η Θήβα των 30,53 χλμ., στις 17.34. 

Το Σάββατο οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν δύο φορές τις ειδικές «Νέα Άμφισσα», «Δροσοχώρι» και «Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα» νότια της Λαμίας, ενώ θα επιστρέψουν ενδιάμεσα στο Service Park της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στις 13.52. 

Η Κυριακή περιλαμβάνει δύο επαναλήψεις των ειδικών «Γραμμένη» και «Δίβρη», δυτικά και βόρεια της Λαμίας, πριν από την επιστροφή στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου και θα γίνει ο τερματισμός στις 15.04.

 

H κατατακτήρια ειδική

Ο Juuso Nordgren ήταν ταχύτερος κατά μόλις 21 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Alexey Lukyanuk στην Κατατακτήρια Ειδική που άνοιξε την αγωνιστική δραστηριότητα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018, 3ου αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Την ίδια στιγμή, ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2016 Γιώργος Φιλιππίδης δεν συμμετείχε στην Κατατακτήρια Ειδική και έκανε γνωστό ότι αποσύρει τη συμμετοχή του από το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018, για προσωπικούς λόγους.

Στον πρώτο του μόλις αγώνα στο ERC ο 21χρονος Φινλανδός έκανε αμέσως σαφή την ταχύτητά του, και ο κορυφαίος του χρόνος του έδωσε τη δυνατότητα να επιλέξει πρώτος τη θέση εκκίνησής του το ίδιο απόγευμα στο Σέρβις Παρκ. Ο Nordgren επέλεξε την 12η θέση, ενώ, αμέσως μετά, ο Lukyanuk διάλεξε την 15η.

Η Κατατακτήρια Ειδική, επτά χιλιόμετρα ανατολικά της Λαμίας, κύλησε χωρίς απρόοπτα, με εξαίρεση την ανατροπή του Peugeot 208 R2 του Ρώσου Artur Muradian, o οποίος επέστρεψε στο Service Park μόνο με μικρές υλικές ζημιές.

Τα Κυπριακά πληρώματα, Τσουλόφτας-Χρυσοστόμου έγραψαν τον έβδομο καλύτερο χρόνο, Γαλαταριώτης-Ιωάννου τον ενδέκατο και Παντελή-Χριστοδούλου ολοκλήρωσαν στη 19η θέση.

 

Φαβορί ο Ρώσος

Από αγωνιστικής πλευράς θα δούμε 19 αυτοκίνητα προδιαγραφών R5. Φαβορί είναι ο Ρώσος Alexey Lukyanuk, πρωτοπόρος της βαθμολογίας του ERC και νικητής των δύο πρώτων αγώνων του 2018 στις Αζόρες και Κανάριες νήσους.

Μεταξύ των πληρωμάτων από 18 εθνικότητες δεν βρίσκεται ο περσινός πρωταθλητής του ERC και νικητής του Ακρόπολις, Kajetan Kajetanowitz. 

Επίσης, θα δούμε τον τετράκις πρωταθλητή Πορτογαλίας Bruno Magalhaes, τον τετράκις πρωταθλητή Ουγγαρίας Norbert Herczig κ.ά.

 

 

Οι Κύπριοι

Τα βλέμματα των Ελλήνων φιλάθλων θα πέσουν και σε τρείς κυπριακές συμμετοχές. 

Ο λόγος για αυτήν του Αλέξανδρου Τσουλόφτα, που θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της Ευρώπης και εφέτος θέλει το βάθρο που οριακά έχασε πέρυσι, καθώς και εκείνη του πολλάκις πρωταθλητή Κύπρου Σίμου Γαλαταριώτη, ο οποίος τρέχει με Skoda Fabia R5 και έχει υψηλές βλέψεις. Μαζί τους και οι Πέτρος Παντελή και Κύπρος Χριστοδούλου με το Mitsubishi Lancer Evo X.

 

 

Με μία ματιά...

Εκκίνηση: Παρασκευή 1 Ιουνίου, 11.00, Ακρόπολη

Τερματισμός: Κυριακή 3 Ιουνίου, 15.04, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Κέντρο αγώνα: Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Μήκος αγώνα: 867,72 χλμ. Μήκος ΕΔ: 237,89 χλμ. Αριθμός ΕΔ: 12

Μεγαλύτερη ΕΔ: Θήβα (30,53 χλμ.)

Μικρότερη ΕΔ: Υπερειδική Ιπποδρόμου Μαρκοπούλου

Συμμετοχές: 34 (ERC) & 33 (Πανελλήνια Πρωταθλήματα)

Εθνικότητες συμμετοχών: 18

Προηγούμενοι νικητές Ράλι Ακρόπολις (ως ERC)

2017: Kajetan Kajetanowicz/Jarek Baran (Ford Fiesta R5)

2016: Ralfs Sirmacis/Arturs Šimins (Skoda Fabia R5)

2015: Kajetan Kajetanowicz/Jarek Baran (Ford Fiesta R5)

2014: Craig Breen/Scott Martin (Peugeot 208 T16)

Για να δείτε αναλυτικά το ωράριο του αγώνα πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε αναλυτικά τις συμμετοχές για το πρωτάθλημα ERC πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τις προσβάσεις και πώς θα πάτε στις Ειδικές Διαδρομές (αναλυτική επεξήγηση) πατήστε ΕΔΩ

 

LIVE TIMING ΕΔΩ

19 Apr, 2024 Ώρα 12:55

WRC: Πρώτη γεύση από το ασφάλτινο ράλλυ στην Κροατία

Thumbnail

Μπορεί το shakedown να μην έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον όμως είναι ένα δείγμα για το πως θα εξελιχθεί η μάχη των τριών ημερών στο Ράλλυ της Κροατίας. Οι Γάλλοι Sebastien Ogier- Vincent Landais έτρεξαν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Rallye Monte-Carlo τον Ιανουάριο και τώρα αποφάσισαν ότι έπρεπε να κάνουν ένα ακόμη ασφάλτινο Ράλλυ. Επέστρεψαν στη δράση και μάλιστα φαίνεται ότι έχουν δυνάμεις για να κερδίσουν τον αγώνα που θα γίνει στους στεγνούς δρόμους ανατολικά της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ.

Close

 

 

Κέρδισαν με χρόνο 1:55.7 το shakedown των 3.65 χλμ. ενώ στη 2η θέση ήταν οι Evans-  Martin.

 

Close

 

Τον τρίτο και τέταρτο χρόνο έκαναν οι Neuville- Wydaeghe και Tanak- Jarveoja.

Στην κατηγορία WRC2 με τα Rally2, δύο Citroen C3 σημείωσαν τους ταχύτερους χρόνους. Οι Yohan Rossel -Arnaud Dunand (Citroen C3) έκαναν  2:02.6, ενώ 2:03.0 έκαναν οι Nikolay Gryazin -Konstantin Aleksandrov.

Η επίσημη εκκίνηση θα δόθηκε χτές το απόγευμα. Πρόκειται για την τελετουργική εκκίνηση μπροστά από την Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στο κέντρο του Ζάγκρεμπ.

Ο κανονικός αγώνας ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Περιλαμβάνει οκτώ Ειδικές Διαδρομές (4Χ2) συνολικού μήκους 119,74 χλμ. Η μεγαλύτερη ειδική είναι μήκους 23.68 χλμ. Το 1ο σκέλος δεν έχει τεχνική υποστήριξη για τα πληρώματα μόνο στο τέλος 45’ πριν την ανασυγκρότηση.

Close

Το Σάββατο (20/4) θα γίνουν και πάλι 8 Ε.Δ  (4 Χ2 ) συνολικού μήκους  108,76 χλμ.

Ο αγώνας που είναι ο τέταρτος της χρονιάς για το WRC θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 21 Απριλίου). Περιλαμβάνει τέσσερις Ειδικές Διαδρομές (54,78 χλμ.), με τελευταία την Power Stage, 14,24 χλμ η οποία θα ξεκινήσει στις 13.15 τοπική ώρα.

Συνολικά τρέχουν 68 πληρώματα. Τα 8 πληρώματα με Rally1, 25 με Rally2 (οι 19 στο WRC2) και 25 με Rally3 (οι 18 στο JWRC!).

Η Toyota με τα GR Yaris Rally1, έχει τους Sebastien Ogier- Vincent Landais, Elfyn Evans- Scott Martin και Takamoto Katsuta  – Aaron Johnston.

Η Hyundai με τα i20 Ν-Rally1έχει τους Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe  που προγούνται στη βαθμολογία, Ott Tanak- Martin Jarveoja και Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen.

Η M-Sport με τα Puma Rally 1 Hybrid συμμετέχει με τους Andrien Fourmoux- Alefandre Coria και Gregoire Munster – Louis Louka.

Με το ανανεωμένο Hyundai i20 Rally2 τρέχουν ο Emil Lindholm με την Reeta Hamalainen

Στιγμιότυπα απο το Shakedown