Moto

02 Jul, 2018 Ώρα 16:44

MotoGP 2018, Assen : Νικητές το θέαμα και ο.. Marquez!

Thumbnail

Όσο και αν περιμέναμε να γίνει.. χαμός προχθές επί ολλανδικού εδάφους, δύσκολα θα φανταζόμασταν έναν αγώνα σαν τον χτεσινό με πάνω από 100 προσπεράσεις!

Close

 

 

Close

Είναι τόσα πολλά που μπορούν να ειπωθούν από το χτεσινό grand prix που μάλλον το αποτέλεσμα θα ήταν από απλά κουραστικό έως .. ανάγνωσμα ατελείωτο.  Για αυτό λοιπόν ας δούμε ανα θέση το τι συνέβη. Νικητής ήταν στο τέλος ο Marc Marquez, ωστόσο πραγματικά σχεδόν μέχρι τέλους το βάθρο ήταν υπόθεση 8 -ναι, οκτώ!- αναβατών! Μια νίκη που ήρθε δύσκολα για τον Ισπανό, εξαιτίας της πίεσης από τον 2ο τελικά Alex Rins, με τη Suzuki να αποδεικνύεται μάχιμη ειδικά με το νέο κινητήρα. Το βάθρο συμπληρώθηκε από το Maverick Viniales που παρά τη μέτρια εκκίνηση, μετά τα μισά του αγώνα βρήκε ρυθμό και πίεσε οριακά έως και για την πρωτιά. Μάλιστα η ένταση με το Marquez παραλίγο να στοιχίσει και στους δύο τον αγώνα!

 

Close

 

Στην 4η θέση και έχοντας περάσει και εκείνος από τα ηνία του αγώνα, τερμάτισε ο Andrea Dovizioso, με τη μάχη της τελευταίας στιγμής να είναι για γερά νεύρα, απέναντι στον 5ο τελικά Valentino Rossi που επίσης μπορούσε να ανέβει στο βάθρο!  Ωστόσο 2 γύρους πριν το τέλος, προς αποφυγήν πιθανής σύγκρουσης με το DesmoDovi, ο «Γιατρός» έκανε το λάθος να ανοίξει τη γραμμή του χάνοντας το βάθρο μέσα από τα χέρια του. Τίμια μαχητικός στην 6η θέση τερμάτισε ο Cal Crutchlow, αφήνοντας πίσω του τον Jorge Lorenzo. Εδώ αξίζει να σταθούμε όμως. Ο απερχόμενος αναβάτης της Ducati έκανε μια απίστευτη εκκίνηση από τη 10η θέση, κερδίζοντας 9 θέσεις στον πρώτο μόλις γύρο οδηγώντας τον αγώνα και όντας κυρίαρχος για πολλή ώρα. Δεν έλειψε και μια αμφισβητούμενη φάση με ένα περίεργο κλείσιμο του γκαζιού που είχε σαν αποτέλεσμα μια αρκετά στενή επαφή με το Valentino Rossi, παρόλα αυτά και οι δυο αναβάτες γλύτωσαν τα χειρότερα.

 

 

Στην 8η θέση μετά από έναν αρκετά ασταθή αλλά επίμονο αγώνα, τερμάτισε ο Johann Zarco, που δύσκολα πλέον θυμίζει το Γάλλο πίεζε «δίχως αύριο». Τη 10άδα της κορυφής συμπλήρωσαν οι BautIsta και Miller, απέχοντας όμως πολύ από τους μπροστά αναβάτες, με βασικό απόντα το Dani Pedrosa, o οποίος ξεκινούσε μόλις 18ος για να τερματίσει τελικά 15ος, σπείροντας πολλές αμφιβολίες για το μέλλον του στο MotoGP. Τον αγώνα τους δεν τερμάτισαν ποτέ οι Danillo Petrucci, Xavier Simeon και Karel Abraham, ενώ αναλυτικά μπορείτε να δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα.

Η ουσία είναι μια. Ο πήχης του αθλήματος  παραμένει  υψηλός  και το θέαμα που δίνουν οι 2 τροχοί δύσκολα μπορεί να βρεθεί αλλού.  Μετά από έναν αγώνα σαν αυτόν πόσο φαίνεται να αργούν οι 2 εβδομάδες που θα περάσουν μέχρι τις 15 Ιούλη και τον επόμενο αγώνα στο Sachsenring;

28 Mar, 2024 Ώρα 09:29

Νίκη για τον Jose Martin στην Πορτογαλία

Thumbnail

Ο Jorge Martin της Pramac κυριάρχησε στο Grand Prix Πορτογαλίας την ίδια στιγμή που ο πρωτοεμφανιζόμενος ο Pedro Acosta έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο βάθρο. Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο του αγώνα στην Πορτογαλία ήταν σίγουρα και η σύγκρουση των δύο παγκόσμιων πρωταθλητών Francesco Bagnaia και ο Marc Marquez.

Close

Ο Martin έκλεψε την πρώτη θέση εκκινώντας τρίτος, και χωρίς να ανησυχήσει σε κανένα σημείο του αγώνα οδήγησε μέχρι την καρό σημαία και την πρώτη του νίκη της σεζόν. 

 

Close

 

Πίσω από τον Martin τα πράγματα δεν κύλησαν τόσο ομαλά, καθώς ο Enea Bastianini της Ducati πήρε τη δεύτερη θέση από τον Maverick Vinales της Aprilia σε ένα περίεργο περιστατικό στον τελευταίο γύρο. Ο Vinales επιβράδυνε στην ευθεία των πιτ και επέτρεψε στον Bastianini να περάσει, πριν ο αναβάτης της Aprilia και νικητής του σπρίντ χάσει τη μηχανή του στην πρώτη στροφή και να βγαίνει εκτός.  Το συμβάν αυτό χάρισε στον έκπληκτο Pedro Acosta της Tech3 GasGas το πρώτο βάθρο στην καριέρα του στον μόλις δεύτερο του αγώνα στο MotoGP.

Close

 

 

Ένα γύρο νωρίτερα, ο Marquez και ο Bagnaia συγκρούστηκαν στην στροφή 5 καθώς ο πρώτος προσπαθούσε να πραγματοποιήσει προσπέρασμα για την πέμπτη θέση. Ο Marquez της Gresini επιχείρησε να προσπεράσει στην εσωτερική πλευρά του Bagnaia χάνοντας ελαφριά το κράτημα του. Επιστρέφοντας για να προσπαθήσει να αμυνθεί και οι δύο αναβάτες συγκρούστηκαν. Ο Bagnaia εγκατέλειψε ενώ ο Marquez κατάφερε να συνεχίσει και να τερματίσει στη 16η θέση.

 

 

Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν μετά το τέλος του αγώνα πως το συμβάν ήταν αγωνιστικό, κάτι που αποδέχθηκε ο Bagnaia, παρόλο του ότι του κόστισε πολύτιμους βαθμούς για την υπεράσπιση του περσινού του τίτλου. Πέραν του βάθρου, τέταρτος τερμάτισε ο Brad Binder και πέμπτος ο Jack Miller της ΚΤΜ. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Bezzecchi, Quartararo, Aleix Espargaro, Oliveira και ο Di Giannantonio. 

Μετά το τέλος και του δεύτερου αγώνα της φετινής σεζόν, o Jorge Martin προηγείται του πρωταθλήματος με 60 βαθμούς έναντι των 42 του Binder, μετά από μια τρίτη θέση και μια νίκη για τον Ισπανό αναβάτη της Pramac, ενώ ο Bagnaia βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Η επόμενη συνάντηση του MotoGP θα πραγματοποιηθεί στο Τέξας, το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου στη Circuit of the Americas. 

Τελική κατάταξη

1 J. Martin            PRAMAC Ducati

2 E. Bastianini            DUCATI         +0.882

3 P. Acosta            TECH 3    KTM     +5.362    

4 B. Binder            RED BULL KTM     +11.129

5 J. Miller            RED BULL KTM     +16.437

6 M. Bezzecchi        VR46 Ducati        +19.403

7 F. Quartararo        YAMAHA        +20.130

8 A. Espargaro        APRILIA RACING     +21.549

9 M. Oliveira            TRACKHOUSE Aprilia+23.929

10 F. Di Giannantonio        VR46 Ducati        +28.195