Moto

13 Aug, 2018 Ώρα 11:56

MotoGP 2018, Αυστρία: Lorenzo o ασταμάτητος!

Thumbnail

Σε ένα αγώνα που μέχρι τα μισά φαινόταν αδιάφορος, έμελλε να δούμε σήμερα τον Jorge Lorenzo που είναι από την πάστα του πρωταθλητή και όχι από εκείνη των δικαιολογιών.

Close

Χρειάστηκαν μόλις 3 στροφές από το σβήσιμο των φώτων για να πάρει τα ηνία του αγώνα ο Jorge Lorenzo, για να τα ξαναχάσει ωστόσο για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα από το Marc Marquez, o οποίος έκανε και μια μικρή διαφορά κάνοντας τον αγώνα να φαίνεται τελειωμένη υπόθεση. Ωστόσο οι 10 τελευταίοι γύροι ήρθαν να μας αλλάξουν γνώμη καθώς με αποκορύφωμα τον τελευταίο, είδαμε πολύ ωραίες μάχες μεταξύ των 2 Ισπανών, με τελικό νικητή τον Jorge Lorenzo και πίσω του το Marc Marquez. Ακολούθησε ο Andrea Dovizioso που αν δεν έκανε ένα λάθος που του στοίχισε σε χρόνο, ίσως να προλάβαινε να παλέψει και εκείνος για την πρωτιά.

 

Close

 

Close

Ακολούθησε στην 4η θέση ο Cal Crutchlow σηματοδοτώντας τη χαοτική διαφορά από το γκρουπ των πρώτων, η οποία ήταν από 9 δεύτερα και πάνω! Στην 5η θέση τερμάτισε ο Danilo Petrucci που πιθανότατα ήθελε κάτι καλύτερο. Ο Valentino Rossi πάλεψε πολύ από την 14η θέση που ξεκινούσε για να τερματίσει τελικά 6ος με τη συγνώμη της Yamaha στους αναβάτες να μη βοηθάει και πολύ. Πίσω του τερμάτισε ο Dani Pedrosa που μετά την αποχώρηση του την επόμενη χρονιά από την ενεργό δράση, φήμες τον φέρνουν ως αναβάτη εξέλιξης της KTM. Ο Alex Rins αν και έκανε απίστευτη εκκίνηση, τελικά δεν κατάφερε να μείνει μπροστά χάνοντας θέσεις περιοριζόμενος τελικά στην 8η.

Η 10αδα της κορυφής ολοκληρώθηκε από τους Johann Zarco και Alvaro Bautista ενώ τον αγώνα του εγκατέλειψε μετά από πτώση ο Xavier Simeon. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ, με το αγωνιστικό μας ραντεβού να ανανεώνεται για το Silverstone στις 26 Αυγούστου.

28 Mar, 2024 Ώρα 09:29

Νίκη για τον Jose Martin στην Πορτογαλία

Thumbnail

Ο Jorge Martin της Pramac κυριάρχησε στο Grand Prix Πορτογαλίας την ίδια στιγμή που ο πρωτοεμφανιζόμενος ο Pedro Acosta έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο βάθρο. Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο του αγώνα στην Πορτογαλία ήταν σίγουρα και η σύγκρουση των δύο παγκόσμιων πρωταθλητών Francesco Bagnaia και ο Marc Marquez.

Close

Ο Martin έκλεψε την πρώτη θέση εκκινώντας τρίτος, και χωρίς να ανησυχήσει σε κανένα σημείο του αγώνα οδήγησε μέχρι την καρό σημαία και την πρώτη του νίκη της σεζόν. 

 

Close

 

Πίσω από τον Martin τα πράγματα δεν κύλησαν τόσο ομαλά, καθώς ο Enea Bastianini της Ducati πήρε τη δεύτερη θέση από τον Maverick Vinales της Aprilia σε ένα περίεργο περιστατικό στον τελευταίο γύρο. Ο Vinales επιβράδυνε στην ευθεία των πιτ και επέτρεψε στον Bastianini να περάσει, πριν ο αναβάτης της Aprilia και νικητής του σπρίντ χάσει τη μηχανή του στην πρώτη στροφή και να βγαίνει εκτός.  Το συμβάν αυτό χάρισε στον έκπληκτο Pedro Acosta της Tech3 GasGas το πρώτο βάθρο στην καριέρα του στον μόλις δεύτερο του αγώνα στο MotoGP.

Close

 

 

Ένα γύρο νωρίτερα, ο Marquez και ο Bagnaia συγκρούστηκαν στην στροφή 5 καθώς ο πρώτος προσπαθούσε να πραγματοποιήσει προσπέρασμα για την πέμπτη θέση. Ο Marquez της Gresini επιχείρησε να προσπεράσει στην εσωτερική πλευρά του Bagnaia χάνοντας ελαφριά το κράτημα του. Επιστρέφοντας για να προσπαθήσει να αμυνθεί και οι δύο αναβάτες συγκρούστηκαν. Ο Bagnaia εγκατέλειψε ενώ ο Marquez κατάφερε να συνεχίσει και να τερματίσει στη 16η θέση.

 

 

Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν μετά το τέλος του αγώνα πως το συμβάν ήταν αγωνιστικό, κάτι που αποδέχθηκε ο Bagnaia, παρόλο του ότι του κόστισε πολύτιμους βαθμούς για την υπεράσπιση του περσινού του τίτλου. Πέραν του βάθρου, τέταρτος τερμάτισε ο Brad Binder και πέμπτος ο Jack Miller της ΚΤΜ. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Bezzecchi, Quartararo, Aleix Espargaro, Oliveira και ο Di Giannantonio. 

Μετά το τέλος και του δεύτερου αγώνα της φετινής σεζόν, o Jorge Martin προηγείται του πρωταθλήματος με 60 βαθμούς έναντι των 42 του Binder, μετά από μια τρίτη θέση και μια νίκη για τον Ισπανό αναβάτη της Pramac, ενώ ο Bagnaia βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Η επόμενη συνάντηση του MotoGP θα πραγματοποιηθεί στο Τέξας, το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου στη Circuit of the Americas. 

Τελική κατάταξη

1 J. Martin            PRAMAC Ducati

2 E. Bastianini            DUCATI         +0.882

3 P. Acosta            TECH 3    KTM     +5.362    

4 B. Binder            RED BULL KTM     +11.129

5 J. Miller            RED BULL KTM     +16.437

6 M. Bezzecchi        VR46 Ducati        +19.403

7 F. Quartararo        YAMAHA        +20.130

8 A. Espargaro        APRILIA RACING     +21.549

9 M. Oliveira            TRACKHOUSE Aprilia+23.929

10 F. Di Giannantonio        VR46 Ducati        +28.195