Πώς ακούγεται o V12 κινητήρας της Lamborghini Diablo SV;

31 Αυγ., 2018 Ώρα 18:15

H Lamborghini Diablo είναι ένα καθαρόαιμο super car από τα... παλιά. Ελάχιστες από αυτές υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και ιδίως στην έκδοση SV.

Μία τέτοια Diablo βρίσκεται στην Ελλάδα και ανήκει στον οδηγό αγώνων και πολύ γνωστό από το πρωτάθλημα αναβάσεων Ανδρέα Κεχαγιά. Ο συγκεκριμένος οδηγός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός στον ελληνικό κοινό καθώς τρέχει με ένα Ford Sierra Cosworth 500+ ίππων. Όσο για την Diablo SV που θα δείτε παρακάτω κατασκευάστηκε το 1999 και εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο V12 χωρητικότητας 5.7 λίτρων και αποδίδει 530 ίππους ενώ παράγει 605 Nm ροπή.

Ο Γιώργος Κεχαγιάς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα (δεύτερος από δεξιά). Στην φωτό μαζί με μέλη της αγωνιστικής του ομάδας

 

Επιδόσεις super car

Στο δρόμο το ιταλικό super car επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 320 χλμ. Στο συγκεκριμένο video ο εκκεντρικός δημοσιογράφος Βασίλης Σαρημπαλίδης τη βάζει μπροστά και πατάει λίγο το γκάζι για να ακούσουμε ένα πραγματικό καθαρόαιμο ήχο από super car.

 

 

Δείτε Επίσης