F1

02 Sep, 2018 Ώρα 18:19

H Mercedes κέρδισε με τον Hamilton το GP της Ιταλίας

Thumbnail

Μέσα στην Ιταλία και στο... σπίτι της Ferrari, η Mercedes κατάφερε να κερδίσει με κορυφαίο όλων τον Lewis Hamilton. Μία νίκη που φέρνει τον Βρετανό πιλότο πιο… μακριά από τον Vettel στον βαθμολογικό πίνακα καθώς είναι οι δύο πιλότοι που διεκδικούν τον τίτλο.

Close

Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ καλά για τον Hamilton καθώς κατάφερε από την 3η θέση να βρεθεί στην 2η έχοντας προσπεράσει τον Vettel. Οι δύο πιλότοι είχαν επαφή, αλλά όπως αποδείχτηκε την πλήρωσε ο Γερμανός πιλότος που βρέθηκε στην τελευταία θέση. Ο πιλότος της Mercedes έπρεπε να περάσει και το εμπόδιο του Raikkonen το οποίο και κατάφερε 8 γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Φινλανδό. Ο πιλότος της Ferrari να και προσπάθησε να διατηρήσει την πρωτιά φάνηκε πως συναίνεσε στην προσπέραση (δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αν δεν επέτρεπε στον Hamilton να προσπεράσει) και τελικά αρκέστηκε στην δεύτερη θέση. 

Close

Η ώρα της επαφής Vettel - Hamilton

 

Close

Ποινή στον Verstappen

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Max Verstappen με Red Bull, ωστόσο ο Ολλανδός δεν ανέβηκε στο βάθρο εξαιτίας της ποινής των πέντε δευτερολέπτων που δέχτηκε από τους αγωνοδίκες έπειτα από επαφή που είχε με τον Bottas (θεώρησαν ότι τον έκλεισε). Έτσι τους βαθμούς της τρίτης θέσης πήρε ο δεύτερος πιλότος της Mercedes ενώ ο πιλότος της Red Bull βρέθηκε στην πέμπτη θέση καθώς τον πέρασε (στο χρόνο και εξαιτίας της ποινής) και ο Vettel.

Πιο πίσω ακολούθησαν οι Grosjean (Haas), Ocon (Force India), Perez (Force India), Sainz (Renault) και Stroll (Williams), καθώς ήταν οι πιλότοι που τερμάτισαν στην βαθμολογούμενη δεκάδα.

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 θα δοθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στην Σιγκαπούρη.

 

 

Για να δείτε τη βαθμολογία των οδηγών πατήστε στο παρακάτω link

https://www.formula1.com/en/results.html/2018/drivers.html

 

Για να δείτε τη βαθμολογία των κατασκευαστών πατήστε στο παρακάτω link

https://www.formula1.com/en/results.html/2018/team.html

 

 

22 Mar, 2024 Ώρα 08:51

F1: Ετοιμασθείτε για πρωινό εγερτήριο στο Grand Prix της Αυστραλίας

Thumbnail

Ο κόσμος της F1 περιμένει να δει πως θα εξελιχθεί ο 3ος αγώνας της χρονιάς που θα γίνει στην Αυστραλία. Γιατί κακά τα ψέματα αν συνεχίσει αυτός ο μονόλογος του Ολλανδού παγκόσμιου πρωταθλητή Max Verstappen το ενδιαφέρον θα χαθεί. Και όταν η σούπα κρυώσει δεν τρώγεται.

Close

Στον αγώνα που προηγήθηκε (Saudi Arabian Grand Prix) η F1 απέκτησε κάποιο νόημα με την εκπληκτική παρουσία του 18χρονου Oliver Bearman ο οποίος αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον Carlos Sainz όταν χρειάσθηκε να κάνει επείγουσα χειρουργική επέμβαση στη σκωληκοειδίτιδα.

 

Close

 

Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari δήλωσε ότι είναι έτοιμος για τον αγώνα αλλά οι γιατροί δεν έχουν δώσει την έγκριση. Φοβούνται γιατί τα ράμματά του είναι φρέσκα και έχουν τις επιφυλάξεις τους.

Close

Η Ferrari ετοιμάζει το μονοθέσιο του Sainz που όμως αν δεν του επιτραπεί να τρέξει, τη θέση του θα πάρει και πάλι ο Oliver Bearman.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Motorsport.com, ο Sainz δήλωσε ότι έχει ανακτήσει τη φόρμα του μετά την επέμβαση και θα καθίσει κανονικά στο κόκπιτ της SF-24.

Η κατασκευή της πίστας στο Albert Park ξεκίνησε μετά τη σύμφωνη γνώμη της FIA για αγώνα γύρω από την πόλη. Τρία χρόνια αργότερα, το 1996 έγινε ο πρώτος αγώνας. Σήμερα η πίστα έχει μήκος 5.278 km και οι αγωνιζόμενοι την Κυριακή θα πρέπει να καλύψουν σε 58 γύρους 306.124 km. Το 2023 ο Sergio Perez έκανε τον ταχύτερο γύρο (1.20.235).

Το πρόγραμμα για τον αγώνα στην Αυστραλία έχει ως εξής:

22 Μαρτίου

Practice 1 στις 03.30 ώρα Κύπρου

Practice 2 στις 07.00

23 Μαρτίου

Practice 3 στις 03.30 ώρα Κύπρου

Qualifying στις 07.00

24 Μαρτίου Κυριακή

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 06.00 το πρωί ώρα  Κύπρου. Ετοιμασθείτε για πρωινό ξύπνημα.