07 Σεπ., 2018 Ώρα 19:54

Δεν έχει αφήσει βραβείο για βραβείο

Thumbnail

Ένα χρόνο μετά το παγκόσμιο  ντεμπούτο του, το Nissan Leaf συνεχίζει  την πορεία του με μια σειρά σημαντικών βραβείων και καταρρίπτοντας κάθε σχετικό ρεκόρ πωλήσεων.

Στα βραβεία που απονεμήθηκαν  στο δεύτερης γενιάς  Nissan Leaf, τους τελευταίους 12 μήνες, περιλαμβάνεται το βραβείο DiarioMotor.com Electric Pushing στην Ισπανία, το Motor Electric στην Ιταλία και το βραβείο 2018 Drive Power Gold στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ιαπωνικό μοντέλο έλαβε το βραβείο του "Καλύτερου Αυτοκινήτου της Χρονιάς" στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων και  plug-in υβριδικών από το "L'Automobile et L'Entrprise".

Επιπλέον απέσπασε το βραβείο 2018 Miljöbästa Bil (Κορυφαίο Αυτοκίνητο για το Περιβάλλον) της Σουηδίας, ως αναγνώριση της απήχησής του τόσο σε ιδιώτες όσο και σε εταιρικούς χρήστες, καθώς και για τις πλέον εξελιγμένες τεχνολογίες του, την μεγαλύτερη αυτονομία, την ελκυστική τιμή και για τις λύσεις αποθήκευσης ενέργειας που προσφέρει.

Σχεδιασμένο για την επίτευξη ενός βιώσιμου τρόπου ζωής, το Nissan LEAF  έχει κατακτήσει τις καρδιές των Ευρωπαίων οδηγών, με το 70% περίπου των ιδιοκτητών LEAF να “αλλάζουν” για πρώτη φορά όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, πωλήθηκαν 43.000 LEAF στους πρώτους οκτώ μήνες του 2018, καθιστώντας το μοντέλο ως το πρώτο σε πωλήσεις EV,  σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο.

Το LEAF έχει επαινεθεί ευρέως για την τεχνολογία Intelligent Integration και την ευκολία χρήσης. Μπορεί να φορτιστεί από ένα κανονικό οικιακό φις και μονάδες wallbox, καθώς και από ένα ευρύ δίκτυο γρήγορης φόρτισης με πάνω από 5.800 σημεία σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, μια πρωτοποριακή υπηρεσία φόρτισης επιτρέπει σε χρήστες του LEAF να φορτίζουν  το αυτοκίνητό τους από το δίκτυο και έπειτα  να “πωλούν” την ενέργεια πίσω στoν πάροχο. Αυτή η ιδέα έλαβε το βραβείο Auto Express Technology για την καινοτομία της, τον Ιούλιο του 2018.

Από το λανσάρισμά του, το Nissan LEAF έχει επίσης λάβει σημαντικά διεθνή βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του "Παγκόσμιου Πράσινου Αυτοκινήτου του 2018" και του Βραβείου Καλύτερης Καινοτομίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη Οχημάτων και την Τεχνολογία Αυτόνομης Οδήγησης, από την Ένωση Καταναλωτών Τεχνολογίας. Επιπλέον, έλαβε βαθμολογίες ασφάλειας 5 αστέρων, τόσο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP), όσο και από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας.

Στο… δια ταύτα το ηλεκτρικό μοντέλο έχει κατακτήσει πάνω από 100 παγκόσμια βραβεία ενώ έχει ξεπεράσει τις 340.000 πωλήσεις από το λανσάρισμά του το 2010.