05 Οκτ., 2018 Ώρα 11:19

King of Nations – Ανάλυση της κυπριακής αποστολής στις Σέρρες!

Thumbnail

Η Κύπρος λαμβάνει μέρος στον παγκόσμιο αγώνα King of Nations που θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες αυτό το σαββατοκύριακο 6-7 Οκτωβρίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

King of Nations

Η elite των οδηγών του αθλήματος πλαγιολίσθησης παγκόσμια αυτό το σαββατοκύριακο θα κονταροχτυπηθούν στην πίστα των Σερρών με απώτερο σκοπό την επικράτηση στο θεσμό του King of Nations. Οδηγοί από όλο τον πλανήτη, ομάδες με πολύ extreme αυτοκίνητα, με πολύ ψηλά budgets που δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό που πραγματικά σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Μεγάλες ιπποδυνάμεις, υπερβολικός καπνός, απίστευτες γωνίες και ταχύτητες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά  ενός τέτοιου αγώνα.

Η Κύπρος πήρε το πρόσταγμα και λαμβάνει μέρος με 9 οδηγούς οι οποίοι καλούνται να τα βάλουν με τους καλύτερους του κόσμου. Σημειώστε ότι στον περσινό αγώνα, ο δικός μας Γιώργος Χριστοφόρου (ELA KOKO) ήταν αυτός που έκανε τους πάντες να παραμιλούν μιας και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στα προκριματικά και λόγο σπασμένου κινητήρα εγκατέλειψε τις μάχες κατακτώντας την τέταρτη θέση παγκόσμια!

Οι οδηγοί που λαμβάνουν μέρος φέτος είναι οι ακόλουθοι:

1.    Γιώργος Χριστοφόρου (ELA KOKO)

Αν και απομένει ακόμα ένας αγώνας, ο Γιώργος Χριστοφόρου είναι ο φετινός πρωταθλητής Κύπρου. Με τον βαρύ λοιπόν τίτλο του πρωταθλητή στους ώμους και μετά και από την εξαιρετική εμφάνιση που έκανε πέρσι, ο Γιώργος πηγαίνει Σέρρες θέλοντας να σηκώσει την κυπριακή σημαία στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του βάθρου.

2.    Χαράλαμπος (Πάμπος) Τσουρής (FAST)

Ο Χαράλαμπος πέρσι στον ίδιο αγώνα αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες με το κιβώτιο ταχυτήτων του. Παρόλα αυτά ήταν ένας από τους οδηγούς που προκρίθηκαν στα διπλά περάσματα και που πάλεψε με πολύ πάθος αν και δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα. Φέτος στο τοπικό πρωτάθλημα ήταν ίσως ο πιο ανεβασμένος οδηγός μιας και κατάφερε να κερδίσει τους δύο αγώνες από τους τέσσερις. Μετά και από τις τελευταίες βελτιώσεις που έχει κάνει στο αυτοκίνητο του, ο Χαράλαμπος πάει στις Σέρρες βλέποντας μόνο ψηλά. 

3.    Δαβίδ Δαβίδ (DAVID)

Πέρσι όταν βίωσε την εμπειρία των Σερρών κατάλαβε τι αλλαγές έπρεπε να κάνει ακριβώς στο αυτοκίνητο του για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει. Φέτος στο τοπικό πρωτάθλημα ήταν από τους πιο ανεβασμένους οδηγούς του πρωταθλήματος ενώ κατάφερε κιόλας να κερδίσει τον δεύτερο αγώνα. Ο Δαβίδ πάει στις Σέρρες φέτος πιο έτοιμος να αντιμετωπίσει τους δύσκολους αντιπάλους που θα βρεθούν δίπλα του.

4.    Σέργιος Γρηγορίου (Sergio)

Στο τοπικό πρωτάθλημα φέτος ήταν ένας από τους πιο σταθερούς δηγούς. Καινούρια χρώματα, πιο δυνατή μηχανή και γενικότερα πιο έτοιμο αυτοκίνητο από ποτέ. Έτσι, μετά από 7 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Σέργιος ανέβηκε στις Σέρρες, δέχτηκε την πρόσκληση και πάει και αυτός στη πίστα των Σερρών για να τα δώσει όλα!

5.    Πάμπος Νικολάου

Και χωρίς να τον δεις, στο άκουσμα του αφηνιασμένου LS V8 κινητήρα του, ξέρεις ποιος έρχεται. Παρουσιάστηκε πολύ δυνατός και φέτος στο τοπικό πρωτάθλημα ενώ τα περάσματα του δεν άφησαν αδιάφορα ούτε τα διεθνή sides.  

6.    Χρίστος Ελευθερίου (ΜΑΥΡΟΣ)

Και ανεβασμένος αλλά και σταθερός παρουσιάστηκε φέτος ο Χρίστος ο οποίος βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Κύπρου θέλοντας και αυτός, με την θέση που έχει πάρει στην εθνική, να βοηθήσει την ομάδα! Ο Χρίστος ο οποίος είναι δεύτερος γενικής μέχρι στιγμής στο τοπικό πρωτάθλημα  έχει βελτιώσει το αυτοκίνητο του για τις ανάγκες του διεθνή αγώνα και ανεβαίνει στις Σέρρες πανέτοιμος.

7.    Άντρος Αντωνίου (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)

Είναι ο πιο σταθερός εκπρόσωπος μας στις αποστολές του εξωτερικού, ενώ φέτος παρουσιάστηκε αρκετά δυνατός στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο Άντρος πάει στις Σέρρες για κάνει πανικό, όπως πάντα. 

8.    Κυριάκος Μάριου (ΤΣΟΔΑΣ)

Έκλεψε την παράσταση όταν πρωτοπαρουσιάστηκε φέτος στο Λιμάνι Λεμεσού με το καινούριο του setup. Απίστευτα ικανός και με ένα αυτοκίνητο - όπλο που μπορεί να τα βάλει με όλους και με όλα. Ο Κυριάκος στις Σέρρες σίγουρα θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

9.    Σάββας Συμιανός

Και αυτός μετά από 7 χρόνια από την τελευταία φορά που έτρεξε στη πίστα των Σερρών αλλά και μετά από μια καλή προπόνηση -  προετοιμασία που έκανε στο φετινό πρωτάθλημα μιας και είχε περάσει μια μεγάλη αποχή, πάει για να εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα έτοιμος για ότι καλύτερο!

10.   Σταύρος Γρυλλης

Ένας οδηγός που το Power Drift Club πίστεψε στο ταλέντο του και που σήμερα γράφει ιστορία στις πίστες του εξωτερικού. Ένας πραγματικός μαχητής που δεν διστάζει να τα βάλει με ότι βρεθεί μπροστά του!

Η αποστολή όπως εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί, έχει ψηλό κόστος. Οι οδηγοί βάζουν ένα μεγάλο μέρος του κόστους από την τσέπη τους ενώ η Πολιτεία δεν έχει δει ζεστά το θέμα. Χορηγοί λοιπόν της προσπάθειας των κυπρίων οδηγών για διάκριση είναι οι Psaltis Auto Parts, Impactechs, Hell Energy Drink και τελευταίο το Car.com.cy με την εταιρεία promoter STS Digital Trends η οποία στάθηκε δίπλα στους οδηγούς από την αρχή της χρονιάς, όπως και ολόκληρος ο Όμιλος της Digital Tree.

Εμείς η ομάδα του car.com.cy τους ευχόμαστε καλή επιτυχία! 

Σημειώστε ότι θα είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την ομάδα του Only Racing Cy όπου θα μας μεταφέρουν το παλμό συνέχεια από την πίστα των Σερρών.

Μείνετε συντονισμένοι.