08 Οκτ., 2018 Ώρα 15:15

King of Nations: Ό Άντρος Αντωνίου 3ος στον κόσμο, στο βάθρο των νικητών (φωτο, βίντεο)

Thumbnail

Και το ξαναλέμε... Η Κύπρος στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλήματος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ. Ακόμη μια Κυπριακή προσπάθεια στο εξωτερικό, ξεκίνησε με τα καλύτερα αποτελέσματα που μπορούσε να αποφέρει. 

 

Την περασμένη εβδομάδα 10 από τους καλύτερους οδηγούς του Κυπριακού Πρωταθλήματος Drift ταξίδεψαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη πίστα των Σερρών για να λάβουν συμμετοχή σε ένα από τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος King of Nations.

Οι αγαπημένοι μας Γιώργος Χριστοφόρου, Χαράλαμπος Τσουρής, Δαβίδ Δαβίδ, Σέργιος Γρηγορίου, Πάμπος Νικολάου, Χρίστος Ελευθερίου, Άντρος Αντωνίου, Κυριάκος Μάριου, Σάββας Συμιανός και Σταύρος Γρυλλής με μια σταλιά χορηγούς και σχεδόν μηδενική προπόνηση έδωσαν ρέστα τρέχοντας ενάντια στους καλύτερους του κόσμου. 

 

Χορηγοί της προσπάθειας των κυπρίων οδηγών για διάκριση είναι οι Psaltis Auto PartsImpactechsHell Energy Drink και τελευταίο το Car.com.cy με την εταιρεία promoter STS Digital Trends η οποία στάθηκε δίπλα στους οδηγούς από την αρχή της χρονιάς, όπως και ολόκληρος ο Όμιλος της Digital Tree.

Οι αγαπημένοι μας οδηγοί «έδειξαν τα δόντια τους» από την Παρασκευή με πανέμορφα και δυναμικά δοκιμαστικά περάσματα. Το Σάββατο στα βαθμολογημένα είχαμε κάποια από τα καλύτερα περάσματα της ημέρας με τους υπόλοιπους οδηγούς να συζητούν για τους Κύπριους. Η χάραξη της πίστας ήταν πραγματικά απαιτητική με τα αυτοκίνητα να χρησιμοποιούν και τη τελευταία σταλιά ιπποδύναμης.

 

Δεδομένο ήταν ότι κάποια μικρά προβλήματα θα εμφανίζονταν κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών. Ευτυχώς όμως η ομάδα ήταν έτοιμη για όλα. Για τις ανάγκες μιας τέτοιας αποστολής δεν ήταν δυνατό να λείπουν αυτοί που επιμελούνται ουσιαστικά τα αυτοκίνητα των οδηγών της Κυπριακής ομάδας. Στις φωτογραφίες είδαμε πολλά γνωστά ονόματα στο χώρο της βελτίωσης όπως το Γιώργο Πογιατζή, τον Νίκο Κούτα, Μάριο Κοφτερό, Δώρο Φραντζέσκου, Chris Χριστοφόρου, Βαγγέλη Αγγελή και πολλούς άλλους να βρίσκονται δίπλα από τους οδηγούς. Όλοι σαν μια γροθιά!

Με τα βαθμολογημένα περάσματα η διοργάνωση ξεχώρισε τους καλύτερους 32 οδηγούς οι οποίοι θα προχωρούσαν στο επόμενο κομμάτι του αγώνα. Συγκεκριμένα 8 Κύπριοι οδηγοί κατάφεραν να περάσουν στο επόμενο βήμα. Στο βήμα των διπλών περασμάτων.

Με το ξεκίνημα τον διπλών περασμάτων όλα ξεκίνησαν να ξεκαθαρίζουν. Οι οδηγοί μας πάλεψαν αρκετά βρίσκοντας μπροστά τους διάφορα τεχνικά εμπόδια. Κάποιοι δεν κατάφεραν να συνεχίσουν αφού τα αυτοκίνητα παρουσίασαν προβλήματα τα οποία δεν μπορούσαν να φτιαχτούν επιτόπου.

Ο superstar του παγκόσμιου Drift, Daigo Saito, κατέκτησε τη νίκη του King of Nations Pro Series 2018 στην πίστα των Σερρών, ενώ νωρίτερα και μετά το ατύχημα που είχαν με τον ELA KOKO καθώς και το ηλεκτρικό πρόβλημα της BMW E36 του Χρήστου Χαντζαρά στέρησε από  τους χιλιάδες θεατές την πολυαναμενόμενη μάχη τους με τον Ιάπωνα. Το πρόβλημα στη BMW του Χαντζαρά παρουσιάστηκε νωρίς, - από το Top16 κιόλας – στο οποίο είχε προκριθεί απευθείας με την βαθμολογία του Σαββάτου. Δεδομένου ότι ο κανονισμός απαγορεύει τις επιδιορθώσεις στο αυτοκίνητο μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, η προσπάθεια του Χαντζαρά να επαναλάβει την νίκη που πέτυχε πέρσι στον ίδιο αγώνα, έλαβε πρόωρο τέλος ενώ εκείνη η μάχη βρήκε νικητή τον δικό μας Χρήστο Ελευθερίου.  

Παρόλα αυτά, ο Πρωταθλητής Marco Zakouril με τη BMW M5 της Geos Drift Team ήταν εκπληκτικός σχεδόν σε κάθε του πέρασμα, και έφτασε με αρκετή άνεση στον τελικό. Παρότι έχασε τη νίκη από τον Saito, και από το θηριώδες Lexus SC430 των 1.200 ίππων, ο Τσέχος κατέκτησε τον τίτλο του King of Europe Pro Series 2018. Το βάθρο έκλεισε ο πρώτος οδηγός του ελληνισμού, ο Κύπριος Άντρος Αντωνίου, που ήταν σε δαιμονιώδη φόρμα και ξεσήκωσε τα πλήθη!

 

 

Σημαντικό να πούμε ότι το θέαμα που μας πρόσφερε ο πρόεδρος ήταν μοναδικό. Πραγματικά είδαμε από τον Άντρο κάτι που ποτέ δεν μας έδειξε σε Κυπριακό αγώνα. Ήταν διαφορετικός! Τόσο διαφορετικός που ανέβηκε στο βάθρο των νικητών... σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Skyline αποκτά δικό του όνομα και φήμη. Μπράβο του, μας έκανε περήφανους!

Μεγάλο ευχαριστώ στο Χρίστο Πολυκάρπου που ήταν παρών και μας κρατούσε ενήμερους όλο το τριήμερο. Η μεγαλύτερη ιστοσελίδα της Κύπρου στο χώρο του αυτοκινήτου, το Car.com.cy, με τη βοήθεια του Only Racing Cy, προσπαθήσαμε να είμαστε άμεσοι με την ενημέρωση και το πετύχαμε.