05 Δεκ., 2018 Ώρα 14:01

Ολοκληρώθηκε και ο 5ος και τελευταίος αγώνας Πρωταθλήματος Drift 2018 στον αεροδίαυλο Λακατάμειας

Thumbnail

Ο Γιώργος Χριστοφόρου (ELA KOKO) Πρωταθλητής στη κατηγορία Pro και ο Πόλης Κωνσταντίνου Πρωταθλητής στη κατηγορία SEMI PRO.

Σε ένα πολύ γιορτινό κλίμα με πολλές ανατροπές ολοκληρώθηκε το Παγκύπριο πρωτάθλημα Drift 2018. Νέα πίστα στη Λευκωσία, δύσκολο οδόστρωμα, πολύ κοντινές μάχες και πάρα πολλοί θεατές - παρά τις ψιχάλες της Κυριακής - ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που στιγμάτισαν τον αγώνα.

Αν και ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας εν τούτοις μας έκανε το χατίρι και ολοκληρώσαμε τον αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Από τα practice runs όλα έδειχναν ότι θα βλέπαμε ένα πολύ ωραίο αγώνα, μιας και οι οδηγοί προσπαθούσαν συνεχώς να ανακαλύψουν τα όρια της πίστας ενώ παράλληλα οι κριτές είχαν δημιουργήσει ένα τοίχο με σημεία όπου οι οδηγοί θα έπρεπε να περνάνε πολύ κοντά ( kiss the wall) με αποτέλεσμα κάποιοι από τους οδηγούς να ακουμπάνε κιόλας!

Στα qualifying runs κατάφεραν να ξεχωρίσουν οι Δώρος Φρατζέσκου, Νικόλας Πατάκ και Γιώργος Χριστοφόρου στην κατηγορία Pro ενώ στην Semi Pro επικράτησε με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα παιδιά ο Σίμος Τίκκης. 

Μετά από πολύ εντυπωσιακές μάχες στη κατηγορία Semi Pro ο Σάββας Συμιανός ήταν αυτός που κατάφερε να επιβληθεί κερδίζοντας όλες τις μάχες με πολύ εντυπωσιακό τρόπο. Δεύτερος ήταν ο Σίμος Τίκκης ο οποίος ήταν για ακόμα μια φορά σταθερός ενώ φάνηκε να τα βρήκε εύκολα με την πίστα.

Τρίτος και μετά από μια επεισοδιακή μάχη με τον πρωταθλητή 2018 Πόλυ Κωνσταντίνου ήταν ο Νεόφυτος Φυκάρδου ο οποίος ήταν πάρα, μα πάρα πολύ ανεβασμένος και ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα με ένα βαθμό διαφορά από τον πρώτο.

Στη Κατηγορία Pro τώρα έγινε το «έλα να δεις» και όπως το είχαμε προβλέψει μιας και από τη δεύτερη θέση και κάτω το πρωτάθλημα δεν είχε κριθεί. Τελικά μετά από πολύ επεισοδιακές μάχες στους best 4 βρέθηκαν οι Σέργιος Γρηγορίου με τον Δώρο Φρατζέσκου όπου στη μεταξύ τους μάχη κατάφερε να περάσει στο τελικό ο Σέργιος Γρηγορίου και οι Νικόλας Πατάκ με Γιώργο Χριστοφόρου όπου σε αυτή τη μάχη νικητής ήταν ο Γιώργος Χριστοφόρου.

Στη μάχη του μικρού τελικού αυτός που κατάφερε να υπερισχύσει μετά από μια πολύ επεισοδιακή μάχη ήταν ο Νικόλας Πατάκ.

Στο τελικό τώρα είδαμε ένα πολύ επιθετικό Σέργιο Γρηγορίου όπου δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας στους κριτές και έτσι στη μάχη του τελικού με τον Γιώργο Χριστοφόρου κατάφερε να υπερισχύσει και να πάρει την πρώτη θέση.

Επίσης μεγάλη είδηση ήταν και η επιστροφή του Σταύρου Γιαννή στους αγώνες αλλά και ο λόγος της επιστροφής ο οποίος ήταν πολύ ιερός και τον στήριξε κιόλας και όλο το PDC πραγματοποιώντας στον αγώνα μονόλεπτη σιγή. Το αυτοκίνητο το οποίο έτρεξε ο Σταύρος ήταν ένα αυτοκίνητο το οποίο το προετοίμαζε για αγώνες μαζί με τον αδερφικό του φίλο, τον μ. Ξενάκη Ζαχαρία όπου δυστυχώς δεν κατάφερε να το χαρεί και έτσι το τελείωσε μόνος του και το  έφερε στον τελευταίο αγώνα για να το τρέξει εις μνήμη του!

Το Power Drift Club απέδειξε έμπρακτα φέτος με τη βοήθεια της εταιρείας STS Events που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης και της προβολής, ότι οι οδηγοί αλλά και ο κόσμος που αγαπά το Drift είναι και ενωμένοι αλλά και πρόθυμοι να ακολουθήσουν και να στηρίξουν τον θεσμό παντού. 

 

Μέγας χορηγός:

Psaltis Autoparts – ENEOS Premium Motoroil

Χορηγός:

Hell Energy Drink 

Υποστηριχτές:

Tool Warehouse – STS EVENTS - Phileas Guides

Και:

Trust RacingVaporMMS, Elias Paintworks, GM AutospaK.L.A AutoCare LTD Cyprus

Χορηγοί επικοινωνίας:

Η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για θέματα αυτοκινήτου στην Κύπρο, Car.com.cy, μέλος του Ομίλου της Digital Tree

Ευχαριστίες στους Motor Addict και την Sylvia Eleftheriou για τις υπέροχες φωτογραφίες τους.