21 Δεκ., 2018 Ώρα 13:20

Το Balocco δεν είναι απλά μία πίστα αλλά ένας μύθος για την Alfa Romeo

Thumbnail

Το περασμένο Σάββατο διαβάσατε για το την πίστα της Alfa Romeo η οποία  εκτός από κέντρο δοκιμών χρησιμοποιείται και για μία σειρά εκδηλώσεων, όπως η Accademia di Guida Alfa Romeo, μια ιδέα που σαν στόχο έχει να εξηγήσει το πώς η τεχνολογική πρωτοπορία της μάρκας μεταφράζεται σε οδηγική απόλαυση και ασφάλεια.

Στη μακρά ιστορία του, το Balocco, αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο στη συνέχιση του μύθου της ιταλικής φίρμας, ενός μύθου που συνεχίζει μέχρι και σήμερα να καθιστά τα μοντέλα της μάρκας ως το μέτρο σύγκρισης όσον αφορά τα επίπεδα οδηγικής απόλαυσης.

 

Τα χρόνια σταθμοί στην ιστορία του Balocco

1962: Η Alfa Romeo εγκαινιάζει το κέντρο δοκιμών του Balocco

1987: H Fiat αποκτά τον έλεγχο της Alfa Romeo και παράλληλα επενδύει σημαντικά στις εγκαταστάσεις του Balocco. 1992: Κατασκευάζεται η μήκους 7,8χλμ. οβάλ πίστα υψηλών ταχυτήτων.

1993: Κατασκευάζεται η διαδρομή "MISTO LANGHE" σε σκοπό οι δοκιμαστές να έχουν στη διάθεση τους την απόλυτη διαδρομή για τη ρύθμιση της οδικής συμπεριφοράς των οχημάτων. 1999: Αρχίζει η λειτουργία της ειδικής διαδρομής για την αξιολόγηση της άνεσης.
2005: Μια νέα ειδική πίστα "OFF-ROAD" δημιουργείται για την εξέλιξη οχημάτων SUV και Crossover. 2010: Μία σειρά διαδρομών εγκαινιάζεται για τη δοκιμή των οχημάτων σε ειδικές συνθήκες (τύποι οδοστρωμάτων, εμπόδια, επίπεδα πρόσφυσης, κτλ.). 2018: Με την Accademia di Guida Alfa Romeo, το Balocco αποκτά και ένα νέο ρόλο αποτελώντας το ιδανικό πεδίο όπου η τεχνολογία μεταφράζεται σε οδηγική απόλαυση