12 Φεβ., 2019 Ώρα 11:39

Επίσημο: Toro Rosso STR14

Thumbnail

Η ιταλική Scuderia Toro Rosso γίνεται η δεύτερη ομάδα της Formula 1 που μας δείχνει το νέο της μονοθέσιο για το φετινό πρωτάθλημα της F1. Ξεκινώντας από τον χρωματισμό, η ομάδα από την Faenza διατηρεί το μπλε/ασημί/κόκκινο livery, που παρουσίασε η STR το 2017.

H δεύτερη ομάδα της Red Bull παρουσίασε την STR14, δίνοντας παράλληλα την πρώτη σαφή ματιά στην επίδραση των νέων αεροδυναμικών κανονισμών πάνω στα μονοθέσια. Πιο συγκεκριμένα, πάνω στην STR14 βλέπουμε τις νέες -απλοποιημένες- εμπρός και πίσω αεροτομές, καθώς επίσης και την εντελώς νέα διάταξη των bargeboard.

Το νέο μονοθέσιο είναι σημαντικό για την Toro Rosso, μετά την ανακοίνωση ότι αυτή και η Red Bull θα αυξήσουν την τεχνική συνεργασία τους για το 2019. Αυτό σημαίνει ότι τα μονοθέσια των δύο ομάδων θα μοιράζονται αυτούσιο το πίσω μέρος, που περιλαμβάνει το power unit της Honda, συν το κιβώτιο ταχυτήτων, την πίσω ανάρτηση, τα ηλεκτρονικά και τα υδραυλικά εξαρτήματα, ενώ κοινά θα είναι μερικά τμήματα της εμπρός ανάρτησης.

Εξαιτίας αυτού, η Toro Rosso θέλει να έχει μια καλύτερη απόδοση στην πίστα, κάτι που θα της επιτρέξει να μαζέψει περισσότερους βαθμούς και να τερματίσει πάνω από την 9η θέση που τερμάτισε το 2018.

Επόμενες παρουσιάσεις F1 μονοθεσίων 2019

11 Φεβρουαρίου: Toro Rosso

11 Φεβρουαρίου: Williams livery

12 Φεβρουαρίου: Renault

13 Φεβρουαρίου: Mercedes

13 Φεβρουαρίου: Racing Point

13 Φεβρουαρίου: Red Bull

14 Φεβρουαρίου: McLaren

15 Φεβρουαρίου: Ferrari

18 Φεβρουαρίου: Alfa Romeo και έναρξη δοκιμών