14 Μαρ., 2019 Ώρα 20:27

Ντεμπούτο στην Αυστραλία για την Alfa Romeo Racing

Thumbnail

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, την Κυριακή 17 Μαρτίου στην πίστα της Μελβούρνης, η Alfa Romeo Racing πραγματοποιεί το αγωνιστικό της ντεμπούτο.

Συνεχίζοντας μια μακρά αγωνιστική παράδοση που έχει τις ρίζες της στη γέννηση της Alfa Romeo το 1910, η Alfa Romeo Racing στοχεύει να έχει ένα δυνατό ξεκίνημα στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007, Kimi Räikkönen, με το μονοθέσιο (C38) που φέρει το όνομα "Stelvio" και ο νεαρός ιταλός Antonio Giovinazzi, με την "Giulia", θα αποτελέσουν το δίδυμο των οδηγών της ομάδας. Η χρησιμοποίηση του ονόματος των δύο νέων μοντέλων της μάρκας στα μονοθέσια αποτελεί συμβολισμό της σύνδεσης που έχουν τα αυτοκίνητα παραγωγής της Alfa Romeo, με τους αγώνες και την τεχνογνωσία που αναπτύσσεται μέσω αυτών.

Ο αγώνας της Αυστραλίας είναι ένας ιδιαίτερα απαιτητικός και γρήγορος αγώνας. Μέρος της διαδρομής αποτελεί κομμάτι του οδικού δικτύου με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία η επιφάνεια του οδοστρώματος να έχει αρκετές ανωμαλίες. Η πίστα απαιτεί το μονοθέσιο να είναι άριστα ρυθμισμένο με ένα αρκετά άμεσο και ακριβές μπροστινό σύστημα που επιτρέπει στον οδηγό τη γρήγορη τοποθέτηση του μονοθεσίου στη στροφή.

Πότε έγινε το πρώτο γκραν πρι στη Μελβούρνη: 1996

Αριθμός γύρων: 58

Μήκος γύρου: 5.303χλμ. Συνολική απόσταση αγώνα: 307.574χλμ.

Ταχύτερος γύρος: 1:24.125 Michael Schumacher (2004)