Τuning

25 Jun, 2017 Ώρα 08:36

Lexus @ The Ring Οταν Η Porsche Τα Βρήκε Σκούρα

Thumbnail

Τον μεγαλύτερο ντόρο προκάλεσε η τιμή του, με την Lexus να ζητά €460000 για καθένα από τα 50 LFA Special. Ηταν ενα Lexus Special Ring Ediion με στόχο να κάνει ρεκόρ. Αυτό. Oι επιδόσεις δεν ήταν κάτι που δεν μπορούσες να συναντήσεις σε μια Porsche 911 GT2 RS ας πούμε, η οποία κόστιζε σχεδόν τα μισά. Στο ίδιο μήκος κύματος και το  δίδυμο των Corvette ZR1 και Dodge Viper ACR Βασικά, με το budget του Lexus μπορούσες να αγοράσεις τα δυο αμερικάνικα και μια 911 Turbo για την πόλη, τα ταξίδια και τα χιόνια. Τα 3,7 για το 0 - 100 χλμ ώρα ήταν κοινό χαρακτηριστικό των τεσσάρων μοντέλων, όπως και τα 320 χλμ ώρα της τελικής, εξαιρουμένης της Corvette, που έφτανε τα 335.

Close

Την περίοδο εκείνη, η Porsche είχε ανοιχτό μέτωπο με έναν άλλο Ιάπωνα που είχε εισβάλει στα λημέρια της. Για αυτό και εξέλιξε την 911 GT2 RS προκειμένου να καταρρίψει το 7:26.7 του Nissan GT R Το τελευταίο που ήθελε, ήταν άλλος ένας νίντζα, καμικάζι να κάνει χαμό στα αμπελοχώραφά της.

Οι Ιάπωνες υπερθεμάτιζαν την αγωνιστική προέλευση και την αποτελεσματικότητά του στις ανά τον κόσμο πίστες, όμως η αλήθεια είναι πως λίγοι είδαν στο πανάκριβο LFA κάτι παραπάνω από μια ειδική έκδοση συλλεκτικού χαρακτήρα. Ακόμα και στους στοχοπροσηλωμένους Γερμανούς, το πορτοκαλί Lexus δεν γέμιζε ιδιαίτερα το μάτι. 50 ίπποι και σχεδόν 20 κιλά ροπής λιγότερα, σε συνδυασμό με 100 παραπανήσια κιλά δεν αρκούσαν για να τους αγχώσουν. Ούτε η καλύτερη κατανομή και το χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Close

Κάπου εκεί ήρθε ο Akira Iida, να ανοίξει αυτιά με τον ήχο του V10 και να εξαρθρώσει σαγόνια με τον χρόνο του, μέσα στην αυλή της Porsche. To 7:14.64 πίκρανε κατά 3,4 την GT2 RS και το 2012 ήταν ο 3ος ταχύτερος γύρος που είχε καταγραφεί από αυτοκίνητο παραγωγής, πίσω μόνο από τα Dodge Viper SRT 10 ACR και Gumpert Apollo Speed.

By AutoBlog

Close
12 Jan, 2024 Ώρα 09:33

Οι ειδικοί στην κατηγορία 4Χ4 είναι εδώ!

Thumbnail

Η εταιρεία KALIVITIS 4X4 εξειδικεύεται στην κατηγορία αυτοκινήτου 4Χ4 με μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών έχοντας 15 χρόνια εμπειρίας στο χώρο.

Close

Εγγυάται στους πελάτες της ποιότητα, χαμηλές τιμές και άψογη εξυπηρέτηση.

 

Close

 

Η εταιρεία KALIVITIS 4X4  αντιπροσωπεύει τα προϊόντα IRONMAN 4X4 στην Κύπρο με πάνω από 100 είδη, όπως επίσης και τα κυπριακά προϊόντα K.PRO.

Close

Ακόμα μπορείτε να αποταθείτε στην KALIVITIS 4X4 για την εγκατάσταση των προϊόντων αυτών στα αυτοκίνητα σας.

Δείτε τα προϊόντα της KALIVITIS 4X4 στο website www.kalivitis4x4.com και στα social media: Instagram : kalivitis 4x4 και Facebook : J.kalivitis 4x4 ltd ironman & k-pro