Moto GP Assen Η Επιστροφή Του Rossi!

25 Ιουν., 2017 Ώρα 18:27

Ο Valentino Rossi με τη Yamaha έγραψε ακόμα ένα εκπληκτικό κεφάλαιο στην ιστορία του Moto GP και στην καριέρα του, παίρνοντας τη νίκη, 115η στην δική του ιστορία, στο Moto GP του Assen. 20 χρόνια μετά την πρώτη του νίκη, κατάφερε να κερδίσει με μόλις έξι εκατοστά του δευτερολέπτου διαφορά, μπροστά από τον Petrucci, Octo Pramac Racing, ενώ ο Marquez, κατάφερε να κερδίσει μία φοβερή μάχη τριών οδηγών για να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου με την Honda για μόλις 0,042

Στην εκκίνηση, ήταν ο Zarco με τη Yamaha που είχε και την πρώτη pole position στην καριέρα του, που πετάχτηκε μπροστά από τον Marquez και ο Γάλλος κατάφερε να μείνει μπροστά, ενώ ο Rossi ήταν μπροστά από το Petrucci. Πιο πίσω γινόταν βεβαίως μάχη αλλά η κορυφή παρουσιάζει το μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Vinales, που έχει πρωταγωνιστήσει στους πρώτους αγώνες, έπεσε σε μία δύσκολη περίπτωση πτώσης στο chicane της πίστας, χάνοντας τον έλεγχο μπροστά και για δεύτερη φορά φέτος βγήκε εκτός αγώνα.

Η βροχή που άρχισε να πέφτει άλλαξε πολλά πράγματα στον αγώνα με το Dovizioso να πηγαίνει πάρα πολύ γρήγορα και τον Rossi λιγάκι πιο πίσω. Η πίστα στέγνωσε προς στιγμήν αλλά μετά ξαναάρχισε να βρέχει και η μάχη ήταν πλέον Petrucci, Rossi μπροστά και Marquez, Dovizioso, Crutchlow πιο πίσω. Τελικά, σε ένα εκπληκτικό σκηνικό βρεγμένης πίστας και δύσκολων προσπεράσεων με όλα, ο Rossi κατάφερε να ενθουσιάει ξανα και ξανά το κοινό του, ο Petrucci βρέθηκε ακριβώς από πίσω του και ο Marquez όπως είπαμε, πήρε την τρίτη θέση στο βάθρο. Επόμενος αγώνας στη Γερμανία και πρώτος στην παγκόσμια κατάσταση είναι πλέον ο Dovizioso, τουλάχιστον μέχρι εκείνο τον αγώνα!

Αποτελέσματα Assen Moto GP

 

 

 

Δείτε Επίσης