Seat Arona

27 Ιουν., 2017 Ώρα 08:58

Πολλά τα καινούργια μοντέλα στην κατηγορία των μικρών SUV και η Seat, η δυναμική Ισπανική εταιρεία, παρουσιάζει το δεύτερο μοντέλο της στην μικρή κατηγορία μετά το 2016 όπου είχε παρουσιάσει το Ateka. Τώρα, το καινούργιο Seat Arona, φιλοδοξεί να πάρει μία σεβαστή θέση στην αγορά, ειδικά την Ευρωπαϊκή, όσον αφορά τα οχήματα ελεύθερου χρόνου.Το σώμα του νέου Arona, είναι η βάση που χρησιμοποιεί το Volkswagen Polo και το Seat Ibiza. Το Arona θα βρεί στο δρόμο του αυτοκίνητα όπως το Opel Crossland, το Renault Captur, το Peugot 2008 αλλά και το Nissan Juke.

Το μέγεθος του αυτοκινήτου δεν είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, αλλά και σε σχέση με τα μικρά νορμάλ αυτοκίνητα. Ο χώρος φόρτωσης φτάνει τα 400 λίτρα, αρκετά μεγάλος για την κατηγορία και ικανοποιητικός. Το Arona διαθέτει πολλά συστήματα ασφαλείας και ηλεκτρονικά βοηθήματα, όπως Front Assist, Adaptive Cruise Control, Stop & Go (σε συνδυασμό με το κιβώτιο DSG και το Adaptive Cruise Control) Hill Hold Control, Fatigue Detection, Multi Collision Brake, Rear Traffic Alert, Blind Spot Detection και Park Assistance System.

Στους κινητήρες υπάρχουν δύο τρικύλινδροι, 1000cc σε εκδόσεις με 95 και 115 άλογα, με κιβώτια είτε εξάρια χειροκίνητα είτε εφτάρια DSG Πιο δυνατός είναι ο κινητήρας 1500cc των 150 αλόγων ο οποίος προς το παρόν συνδυάζεται μόνο με manual κιβώτιο. Τέλος, ο πετρελαιοκινητήρας 1.6 είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με 95 και 115 άλογα. Το Arona είναι προσθιοκίνητο. Σαν τελευταία πληροφορία να σας ενημερώσουμε ότι το 2018 θα υπάρχει κινητήρας 90 αλόγων με φυσικό αέριο.

Δείτε Επίσης