Nissan GT-R Nismo vs AMG GT R. Ποιο είναι το αυθεντικό GT-R;

29 Αυγ., 2017 Ώρα 17:33

Όταν ακούς το όνομα GT-R, αυτόματα ο νους σου πάει στο μοντέλο της Nissan, που έχει “δικάσει” πολλά sportscars και supercars, με αρκετά μεγαλύτερη αξία. Τον τελευταίο χρόνο, όμως, υπάρχει άλλο ένα αυτοκίνητο που φέρει τα συγκεκριμένα τρία γράμματα στο όνομα του, η Mercedes-AMG GT R, και το αμερικάνικο Motor Trend έκανε τα προφανή.

Η ανανεωμένη έκδοση του GT-R NISMO έχει αποκτήσει νέο μπροστά -επιθετικής σχεδίασης- προφυλακτήρα από carbon, την V-motion γρίλια, νέο καπό, με το αυτοκίνητο να παράγει περισσότερη κάθετη αεροδυναμική δύναμη, από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο παραγωγής της Nissan μέχρι σήμερα, έχοντας γράψει χρόνο 7:08.68, στην πίστα του Nurburgring.

Μηχανικά ο VR38DETT V6 biturbo 3,8-λίτρων κινητήρας αποδίδει 600 άλογα με 652 Nm ροπής, με το GT-R NISMO να φορά νέα ανάρτηση, που βελτιώνει την απόδοση του αυτοκινήτου στις στροφές 2%, παρά την διατήρηση της ιπποδύναμης στα ίδια επίπεδα. Ο κινητήρας φορά νέα turbo που προέρχονται από το αγωνιστικό GT-R GT3.

Από την άλλη, η πρόταση της γερμανικής εταιρίας είναι κατά 2+ δευτ. πιο αργή στην διάσημη πίστα, πετυχαίνοντας χρόνο 7:10.92, και κίνηση παίρνει από έναν twin-turbo V8 κινητήρα, 4.000 κ.εκ. με την απόδοσή του να αγγίζει τα 585 άλογα και τα 700 Nm ροπής. Το βάρος έχει μειωθεί κατά 90 κιλά (1.554 κιλά) και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα με τη τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 318 χλμ/ώρα. Διαθέτει νέο σύστημα τετραδιεύθυνσης, που τοποθετείται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της Mercedes. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι παρόμοιος με αυτόν της Porsche 911 Turbo, επιτρέποντας τους πίσω τροχούς να κινηθούν ως και 1,5 μοίρα προς κάθε κατεύθυνση.

 

 

Δείτε Επίσης