Classic

13 May, 2022 Ώρα 11:14

Το ακριβότερο αυτοκίνητο στην ιστορία. Πουλήθηκε για 136 εκατ. ευρώ

Thumbnail

Μπορεί η Mercedes να μην έχει επιβεβαιώσει (ή διαψεύσει) το συγκεκριμένο ποσό ακόμα, όμως οι φήμες οργιάζουν πως η συγκεκριμένη Mercedes-Benz 300 SLR πωλήθηκε σε δημοπρασία για 136 εκατ. ευρώ.

Close

Εάν αυτό είναι αλήθεια, τότε μιλάμε με διαφορά για το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, διαλύοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 76 εκατ. ευρώ που είχε πουληθεί μία Ferrari 250 GTO.

 

Close

 

Για όσους δεν γνωρίζουν, μόνο δύο τέτοια θρυλικά μοντέλα κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1950 ενώ έχουν το παρατσούκλι Uhlenhaut, αφού ο τότε επικεφαλής του τμήματος δοκιμών της αυτοκινητοβιομηχανίας, Rudolf Uhlenhaut, άρχισε να χρησιμοποιεί ένα ως εταιρικό του αυτοκίνητο. Με λίγα λόγια, ήταν ουσιαστικά ένα νόμιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο που έμελλε να γράψει ιστορία.

Close

 

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο Μουσείο Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση με μόλις 10 καλεσμένους οι οποίοι πληρούσαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που είχε θέσει η εταιρία, και έλαβε χώρα μία ιδιαίτερη δημοπρασία.  Δεδομένης της εννιαψήφιας τιμής και της εξαιρετικής αποκλειστικότητας του οχήματος, είναι πιθανό να μην λάβουμε ποτέ την πλήρη ιστορία αυτής της φημολογούμενης συμφωνίας.

Το αυτοκίνητο ζυγίζει συνολικά 1117 κιλά και έχει μήκος 4.30μ. με την ημερομηνία παραγωγής του να είναι το 1955. Εξοπλίζεται με έναν 3λιτρο κινητήρα απόδοσης 314 ίππων και 310 Nm ροπής, στέλνοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων. Εντυπωσιάζει η τελική του ταχύτητα στα 284χλμ./ώρα και φυσικά το απίθανο στυλ του, ειδικά εάν αναλογιστούμε την εποχή του.

Εάν η εταιρία επιβεβαιώσει το ποσό, τότε μιλάμε για ένα ρεκόρ που ίσως χρειαστούν άλλα 70 χρόνια για να σπάσει.

14 Jul, 2022 Ώρα 19:09

Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου: Δημιουργία Επιτροπής Ιστορικού Αγωνιστικού Αυτοκινήτου

Thumbnail

Στα πλαίσια της επιθυμίας της αλλά και της σωστής ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της πάνω σε οργανωμένη βάση και δομή , αλλά και καλύτερης λήψης & υλοποίησης συλλογικών αποφάσεων , το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου αποφάσισε την δημιουργία Επιτροπής για τα Ιστορικά Αγωνιστικά Αυτοκίνητα και έχει επιπρόσθετα προχωρήσει και στον διορισμό των μελών της όπως πιο κάτω:

Close

Πρόεδρος Επιτροπής Ιστορικών Αγωνιστικών Αυτοκινήτων :

Στέλιος Ηλία

Μέλη:

Ανδρέας Χριστοδουλίδης

Γιώργος Λυσάνδρου

Γιαννάκης Βάννας

Κώστας Αρχοντίδης

Χαράλαμπος Ιωαννίδης

Στέλιος Ροδοσθένους

Close

Αύτη η επιτροπή θα εργάζεται και θα λειτουργεί σύμφωνα με την ιεραρχική δομή της ΚΟΑ και θα αποτελεί συμβουλευτικό σώμα προς το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για τα θέματα που αφορούν τα Ιστορικά Αγωνιστικά Αυτοκίνητα και αγώνες τους. Σκοπός της είναι, μέσα από σωστή και παραγωγική συλλογική δουλειά να αναπτύξει δράση και σε αυτό το κομμάτι των Ιστορικών Αγωνιστικών Αυτοκινήτων και με εμπλοκή και των βετεράνων οδηγών και συνοδηγών του αθλήματος να προχωρήσουν σε π.χ. παρουσιάσεις, αγώνες, επιδείξεις κλπ. και που όλα αυτά μαζί θα αποτελούν την προβολή και γνωστοποίηση της Ιστορίας του Μοτορσπορτ στον τόπο μας και την οποία θα πρέπει να τιμούμε αλλά και προβάλλουμε στους νεότερους αθλητές.

Στα πλαίσια δε αυτής της απόφασης διοργανώνουν στις 24.7.2022 (Κυριακή) στην γνωστή Πλατεία του Παλιού Λιμανιού επίδειξη Ιστορικών Αγωνιστικών Αυτοκινήτων.

Close