Classic

13 May, 2022 Ώρα 11:14

Το ακριβότερο αυτοκίνητο στην ιστορία. Πουλήθηκε για 136 εκατ. ευρώ

Thumbnail

Μπορεί η Mercedes να μην έχει επιβεβαιώσει (ή διαψεύσει) το συγκεκριμένο ποσό ακόμα, όμως οι φήμες οργιάζουν πως η συγκεκριμένη Mercedes-Benz 300 SLR πωλήθηκε σε δημοπρασία για 136 εκατ. ευρώ.

Close

Εάν αυτό είναι αλήθεια, τότε μιλάμε με διαφορά για το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, διαλύοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 76 εκατ. ευρώ που είχε πουληθεί μία Ferrari 250 GTO.

 

Close

 

Για όσους δεν γνωρίζουν, μόνο δύο τέτοια θρυλικά μοντέλα κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1950 ενώ έχουν το παρατσούκλι Uhlenhaut, αφού ο τότε επικεφαλής του τμήματος δοκιμών της αυτοκινητοβιομηχανίας, Rudolf Uhlenhaut, άρχισε να χρησιμοποιεί ένα ως εταιρικό του αυτοκίνητο. Με λίγα λόγια, ήταν ουσιαστικά ένα νόμιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο που έμελλε να γράψει ιστορία.

Close

 

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο Μουσείο Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση με μόλις 10 καλεσμένους οι οποίοι πληρούσαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που είχε θέσει η εταιρία, και έλαβε χώρα μία ιδιαίτερη δημοπρασία.  Δεδομένης της εννιαψήφιας τιμής και της εξαιρετικής αποκλειστικότητας του οχήματος, είναι πιθανό να μην λάβουμε ποτέ την πλήρη ιστορία αυτής της φημολογούμενης συμφωνίας.

Το αυτοκίνητο ζυγίζει συνολικά 1117 κιλά και έχει μήκος 4.30μ. με την ημερομηνία παραγωγής του να είναι το 1955. Εξοπλίζεται με έναν 3λιτρο κινητήρα απόδοσης 314 ίππων και 310 Nm ροπής, στέλνοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων. Εντυπωσιάζει η τελική του ταχύτητα στα 284χλμ./ώρα και φυσικά το απίθανο στυλ του, ειδικά εάν αναλογιστούμε την εποχή του.

Εάν η εταιρία επιβεβαιώσει το ποσό, τότε μιλάμε για ένα ρεκόρ που ίσως χρειαστούν άλλα 70 χρόνια για να σπάσει.

03 May, 2022 Ώρα 09:17

Οι ωραίες «κυρίες» μιας άλλης εποχής βγήκαν περίπατο για τον 5ο αγώνα ακρίβειας Ιστορικού Αυτοκινήτου Αθηένου!

Thumbnail

Τεράστια επιτυχία σημείωσε ο 5ος Αγώνας Ιστορικού Αυτοκινήτου Αθηένου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Μαΐου 2022 στην Αθηένου από τον Δήμο Αθηένου, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (Κ.Ο.Ε.). To γεγονός αυτό ήταν πολύ σημαντικό, τόσο για τη διάσταση και τη σοβαρότητα της διοργάνωσης, όσο και για τον Δήμο Αθηένου, ο οποίος και ευχαριστεί θερμά την Κ.Ο.Ε για την τιμητική αυτή απόφαση, η οποία εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς.

Close

 

Close

 

Η όλη διοργάνωση, η οποία ξεκίνησε και συνεχίζεται μετά από ευγενή πρωτοβουλία της οικογένειας της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου, είχε όπως κάθε χρόνο φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όλες οι εισφορές δόθηκαν για ενίσχυση του ταμείου της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας Αθηένου, για βοήθεια δυσπραγούντων Αθηενιτών που έχουν ανάγκη. Φέτος μαζεύτηκε το  σημαντικό ποσό των €20.002.  Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι κάθε χρόνο οι χορηγοί και οι υποστηρικτές της όλης διοργάνωσης αυξάνονται, προς ενίσχυση του ιερού αυτού σκοπού, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Close

 

 

Στον Αγώνα συμμετείχαν συνολικά 111 αυτοκίνητα από όλη την Κύπρο, αλλά και το εξωτερικό και η πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή κάλυψε απόσταση 100 περίπου χιλιομέτρων. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να  δοκιμαστούν σε τρεις ειδικές διαδρομές ακριβείας. περνώντας από Αβδελλερό, Τρούλλους, Κελιά, Αραδίππου, Καλό Χωριό, Αγία Άννα, Ψευδά, Μοσφιλωτή, Σιά, Αλάμπρα και Λύμπια.

 

 

Η εκκίνηση  δόθηκε στις  9:45 π.μ. από τον Δήμαρχο Αθηένου κ. Κυριάκο Καρεκλά μπροστά από το Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου και ο τερματισμός άρχισε από το μεσημέρι μπροστά από το Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου. Τα αυτοκίνητα και τα πληρώματά τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος, μαζί με τον Πρόεδρο της Κ.Ο.Ε. κ. Γεώργιο Χρυσοστόμου και άλλα μέλη της Κ.Ο.Ε., καθώς και από τον κ. Παναγιώτη Φωτεινόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου, ΦΙΛΠΑ Ελλάδας και φυσικά αρκετό κόσμο που έσπευσε να θαυμάσει τα καλοδιατηρημένα κλασικά αυτοκίνητα, με το παλαιότερο από αυτά να είναι ένα CHEVROLET FLEETMASTER του 1946. Οι κύριοι Χρυσοστόμου και Φωτεινόπουλος συμμετείχαν επίσης στον Αγώνα ως αγωνιζόμενοι.

 

 

Η εκκίνηση και ο τερματισμός διανθίστηκαν από τη συμμετοχή των καλλιτεχνών   Χριστιάνας Αρτεμίου και  Ζωής Κυπριανού, οι οποίες, μαζί με τον Κώστα Καντζηλιέρη ομόρφυναν την ατμόσφαιρα με εύστοχα σχόλια και περιγραφές κατά την παρουσίαση των αυτοκινήτων και των πληρωμάτων τους.

 

 

Για 5η συνεχή χρονιά το κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τα κλασσικά αυτοκίνητα και τις επιδόσεις τους και να καλωσορίσει τον μήνα Μάιο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, απολαμβάνοντας και τον καλό καιρό, αλλά και την ιδιαίτερη ομορφιά των κλασσικών ιστορικών αυτοκινήτων.

 

 

Θερμότατες ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια απευθύνονται από τον Δήμο Αθηένου στην οικογένεια της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου για τη διαχρονική στήριξή τους για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, σε όλους τους χορηγούς, στους συμμετέχοντες, αλλά και σε όλους που συνέβαλαν ποικιλοτρόπως στην εξαιρετικά επιτυχή διεξαγωγή του Αγώνα Ακριβείας Ιστορικού Αυτοκινήτου για 5η συνεχή χρονιά, το οποίο πλέον κατέστη θεσμός για τον Δήμο Αθηένου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται δημόσια προς την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (Κ.Ο.Ε.), που έθεσε τον Αγώνα υπό την αιγίδα της.

Ο Δήμαρχος Αθηένου, στα πλαίσια της εκδήλωσης, ανακοίνωσε ότι ο επόμενος Αγώνας Ακριβείας Ιστορικού Αυτοκινήτου Αθηένου θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου 2023.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

 

 

 

 

Πηγή: Δήμος Αθηένου, P E Photography, Classic Car Cyprus Group