Classic

13 May, 2022 Ώρα 11:14

Το ακριβότερο αυτοκίνητο στην ιστορία. Πουλήθηκε για 136 εκατ. ευρώ

Thumbnail

Μπορεί η Mercedes να μην έχει επιβεβαιώσει (ή διαψεύσει) το συγκεκριμένο ποσό ακόμα, όμως οι φήμες οργιάζουν πως η συγκεκριμένη Mercedes-Benz 300 SLR πωλήθηκε σε δημοπρασία για 136 εκατ. ευρώ.

Close

Εάν αυτό είναι αλήθεια, τότε μιλάμε με διαφορά για το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, διαλύοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 76 εκατ. ευρώ που είχε πουληθεί μία Ferrari 250 GTO.

 

Close

 

Για όσους δεν γνωρίζουν, μόνο δύο τέτοια θρυλικά μοντέλα κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1950 ενώ έχουν το παρατσούκλι Uhlenhaut, αφού ο τότε επικεφαλής του τμήματος δοκιμών της αυτοκινητοβιομηχανίας, Rudolf Uhlenhaut, άρχισε να χρησιμοποιεί ένα ως εταιρικό του αυτοκίνητο. Με λίγα λόγια, ήταν ουσιαστικά ένα νόμιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο που έμελλε να γράψει ιστορία.

Close

 

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο Μουσείο Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση με μόλις 10 καλεσμένους οι οποίοι πληρούσαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που είχε θέσει η εταιρία, και έλαβε χώρα μία ιδιαίτερη δημοπρασία.  Δεδομένης της εννιαψήφιας τιμής και της εξαιρετικής αποκλειστικότητας του οχήματος, είναι πιθανό να μην λάβουμε ποτέ την πλήρη ιστορία αυτής της φημολογούμενης συμφωνίας.

Το αυτοκίνητο ζυγίζει συνολικά 1117 κιλά και έχει μήκος 4.30μ. με την ημερομηνία παραγωγής του να είναι το 1955. Εξοπλίζεται με έναν 3λιτρο κινητήρα απόδοσης 314 ίππων και 310 Nm ροπής, στέλνοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων. Εντυπωσιάζει η τελική του ταχύτητα στα 284χλμ./ώρα και φυσικά το απίθανο στυλ του, ειδικά εάν αναλογιστούμε την εποχή του.

Εάν η εταιρία επιβεβαιώσει το ποσό, τότε μιλάμε για ένα ρεκόρ που ίσως χρειαστούν άλλα 70 χρόνια για να σπάσει.

24 Feb, 2023 Ώρα 12:54

Προπολεμικά αυτοκίνητα ντριφτάρουν και «καταπίνουν» τις στροφές (βίντεο)

Thumbnail

Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood είναι η Μέκκα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Διεξάγεται κάθε χρόνο στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου και μέρος παίρνουν από προπολεμικά αυτοκίνητα μέχρι πρωτότυπα και σύγχρονα ηλεκτρικά αγωνιστικά.

Close

Ευτυχώς, το Goodwood καθιστά διαθέσιμες πολλές εκδηλώσεις στο επίσημο κανάλι στο YouTube, συμπεριλαμβανομένων των vintage αγώνων, όπως το βίντεο 10 λεπτών με προπολεμικά αυτοκίνητα που μάχονται και ντριφτάρουν. Και πριν προλάβετε να σκεφτείτε έναν απλό και χωρίς μονομαχίες αγώνα, να σας προλάβουμε και να σας πούμε πως η δράση είναι ατελείωτη.

Πόσο ενδιαφέρον έχει να βλέπουμε ένα αυτοκίνητο 90 ετών να κάνει πλαγιολίσθηση ή να προσπερνάει στην στροφή επάνω ,ένα αυτοκίνητα πολύ νεότερο του; Μερικοί οδηγοί φαίνεται να εγκαταλείπουν το κυνηγητό και την οδήγηση στα όρια , και αποφασίζουν ότι η σύνεση είναι η καλύτερη επιλογή σε μία βρεγμένη πίστα. Άλλοι φαίνεται να μην ενδιαφέρονται. Είναι συγκεντρωμένοι στο να διατηρήσουν τον ρυθμό.

Close

Η μεγαλύτερη μάχη είναι ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα Frazer Nash, ένα κόκκινο roadster και ένα σκούρο πράσινο με το παρατσούκλι "The Owlet". Και τα δύο αυτοκίνητα (αν και βρίσκονται ανάμεσα σε άλλα) είναι μόνα τους σε μια ιδιωτική μάχη. Ο ρυθμός αυξάνεται με κάθε γύρο και οι πλαγιολισθήσεις μεγαλώνουν και γίνονται πιο άγριες.

 

Close