Classic

22 Sep, 2021 Ώρα 13:52

Απόλυτη επιτυχία για το 8th Theotokos Foundation Charity Challenge

Thumbnail

H Λέσχη Ιστορικών και Κλασσικών Οχημάτων Κύπρου διοργάνωσε για όγδοη συνεχή χρονιά το φιλανθρωπικό ράλι ακριβείας «Theotokos Foundation Charity Challenge». Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, όπου συμμετείχαν 49 κλασσικά και μη κλασσικά οχήματα για ενίσχυση του σκοπού του αγώνα. Όπως και κάθε χρόνο, τα καθαρά έσοδα του αγώνα θα δοθούν για τη στήριξη του Ιδρύματος Θεοτόκος.

Close

 

 

Το 8ο Theotokos Foundation Charity Challenge αποτελεί μέρος του Πρωταθλήματος Κλασικών Οχημάτων Ψάλτης Ανταλλακτικά και λιπαντικά ЕNEOS, που είναι και χορηγοί  όλων των πρωταθλημάτων για το 2021 της Λ.Ι.Κ.Ο.Κ.  Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης, ήταν η εταιρεία SPS Stelios Panayiotou & Sons Ltd. H εκκίνηση της διαδρομής δόθηκε, από το Ίδρυμα Θεοτόκος στις 10:00 π.μ. παρουσία του αντιδημάρχου Λεμεσού, κ. Νεόφυτου Χαραλαμπίδη, καθώς και αρκετών φίλων του κλασσικού αυτοκινήτου.

Close

 

 

Οι συμμετέχοντες ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή κατευθύνθηκαν προς τα χωριά της ορεινής Λεμεσού με τέρμα το Ξενοδοχείο Ρόδο στον Αγρό. Εκεί ακολούθησε γεύμα, καθώς και τελετή απονομής βραβείων και αναμνηστικών στα 47 πληρώματα που κατάφεραν να τερματίσουν.

 

 

Νικητές στην κατηγορία Classic ήταν οι Γιώργος Παπαγεωργίου με συνοδηγό την Linda Mousoulides και αυτοκίνητο ένα AUSTIN A40 του 1962. Δεύτερη θέση για τη Lesley Christoforos με συνοδηγό τον Geog Hansford-Adams και αυτοκίνητο Toyota Celica 1990 ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι Robert και Mary Bearns με ένα Austin Mini Cooper S του 1967.

 

 

Νικητές στην κατηγορία Non Classic ήταν οι Γιώργος και Μαριλένα Πίκκη με BMW 23 του 2000 με τους Θανάσης Ζένιου και Στέφανη Καλογήρου να τερματίζουν δεύτεροι με ένα Mini Cooper S του 2007. Την τριάδα έκλεισαν οι Γιαννάκης και Αγάθη Παπαναστασίου με Lexus RX400 του 2008. 

Όλοι οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στη Λεμεσό και έτοιμοι για την επόμενη διοργάνωση στις 7 Νοεμβρίου όπου και θα διεξαχθεί το «2nd Limassol Anti-Cancer Regularity Challenge».  

Χορηγός του αγώνα καθώς και του Πρωταθλήματος Κλασσικών Αυτοκινήτων 2021 είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.   

29 Sep, 2021 Ώρα 11:56

Ένα "μυστικό" μουσείο κλασσικών Volvo πάνω από το κατάστημα αντιπροσώπου στην Κίνα!

Thumbnail

Υπάρχουν μερικά υπέροχα μουσεία αυτοκινήτων σε όλο το κόσμο τα οποία για πολλούς petrolheads είναι δύσκολο να επισκεφτούν είτε λόγω απόστασης είτε λόγο του κόστους του ταξιδιού. Φυσικά σήμερα δεν είναι πρόβλημα μιας και οι φωτογραφίες και τα βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο "καλύπτουν" κατα κάποιο τρόπο το κοινό. Για παράδειγμα μπορείς να ζήσεις κανονικά μέσω εικονικής περιήγησης το Μουσείο της Porsche στη Στουτγάρδη από το Google Street View και να απολαύσεις τα εκθέματα ένα-ένα.

Close

Το μουσείο του άρθρου μας όμως ήταν μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου "μυστικό". Χωρίς διαδικτυακές περιηγήσεις, χωρίς βίντεο και φωτογραφίες. Το απολάμβαναν οι θαμώνες της αντιπροσωπείας Volvo όπως και οι επισκέπτες που ήθελαν να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο. Ευτυχώς το κανάλι China UNCUT διόρθωσε αυτή τη κατάσταση και μας έδωσε μια καλή ματιά σε αυτό το μοναδικό μουσείο.

 

Close

 

Το μουσείο βρίσκεται στον πρώτο όροφο μιας αντιπροσωπείας Volvo στο Hangzhou της Κίνας κοντά στην έδρα της Geely οι οποίοι είναι και ιδιοκτήτες της σουηδικής μάρκας από το 2010. Από ότι έχουμε καταλάβει ούτε καν οι κάτοικοι της πόλης δεν είχαν ιδέα για το τι έκρυβε η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία. Πόσο μάλλον οι Petrolheads στην ίδια την χώρα. 

Close

Σε ταξιδεύει κυριολεκτικά στις πρώτες μέρες της Volvo με εκθέματα όπως PV 4 του 1927 όπως επίσης και με μια έκδοση του ÖV 4 το οποίο ήταν και το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας. Προχωρώντας θα δείς ένα P444 της δεκαετίας του 40 και από τη δεκαετία του 50 το θρυλικό 120 ‘Amazon’. 

 

 

Κυνηγώντας το βραβείο για το πιο όμορφο από όλα τα εκθέματα, θα δεις ότι υπάρχει και ένα P1800 ES, αν και κάποιοι από εμάς θα προτιμούσαμε την ομορφιά του 780 το οποίο σχεδιάστηκε από τον Ιταλικό οίκο Bertone.

Δείτε το βίντεο και πέστε μας την γνώμη σας!