Classic

22 Sep, 2021 Ώρα 13:52

Απόλυτη επιτυχία για το 8th Theotokos Foundation Charity Challenge

Thumbnail

H Λέσχη Ιστορικών και Κλασσικών Οχημάτων Κύπρου διοργάνωσε για όγδοη συνεχή χρονιά το φιλανθρωπικό ράλι ακριβείας «Theotokos Foundation Charity Challenge». Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, όπου συμμετείχαν 49 κλασσικά και μη κλασσικά οχήματα για ενίσχυση του σκοπού του αγώνα. Όπως και κάθε χρόνο, τα καθαρά έσοδα του αγώνα θα δοθούν για τη στήριξη του Ιδρύματος Θεοτόκος.

Close

 

 

Το 8ο Theotokos Foundation Charity Challenge αποτελεί μέρος του Πρωταθλήματος Κλασικών Οχημάτων Ψάλτης Ανταλλακτικά και λιπαντικά ЕNEOS, που είναι και χορηγοί  όλων των πρωταθλημάτων για το 2021 της Λ.Ι.Κ.Ο.Κ.  Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης, ήταν η εταιρεία SPS Stelios Panayiotou & Sons Ltd. H εκκίνηση της διαδρομής δόθηκε, από το Ίδρυμα Θεοτόκος στις 10:00 π.μ. παρουσία του αντιδημάρχου Λεμεσού, κ. Νεόφυτου Χαραλαμπίδη, καθώς και αρκετών φίλων του κλασσικού αυτοκινήτου.

Close

 

 

Οι συμμετέχοντες ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή κατευθύνθηκαν προς τα χωριά της ορεινής Λεμεσού με τέρμα το Ξενοδοχείο Ρόδο στον Αγρό. Εκεί ακολούθησε γεύμα, καθώς και τελετή απονομής βραβείων και αναμνηστικών στα 47 πληρώματα που κατάφεραν να τερματίσουν.

 

 

Νικητές στην κατηγορία Classic ήταν οι Γιώργος Παπαγεωργίου με συνοδηγό την Linda Mousoulides και αυτοκίνητο ένα AUSTIN A40 του 1962. Δεύτερη θέση για τη Lesley Christoforos με συνοδηγό τον Geog Hansford-Adams και αυτοκίνητο Toyota Celica 1990 ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι Robert και Mary Bearns με ένα Austin Mini Cooper S του 1967.

 

 

Νικητές στην κατηγορία Non Classic ήταν οι Γιώργος και Μαριλένα Πίκκη με BMW 23 του 2000 με τους Θανάσης Ζένιου και Στέφανη Καλογήρου να τερματίζουν δεύτεροι με ένα Mini Cooper S του 2007. Την τριάδα έκλεισαν οι Γιαννάκης και Αγάθη Παπαναστασίου με Lexus RX400 του 2008. 

Όλοι οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στη Λεμεσό και έτοιμοι για την επόμενη διοργάνωση στις 7 Νοεμβρίου όπου και θα διεξαχθεί το «2nd Limassol Anti-Cancer Regularity Challenge».  

Χορηγός του αγώνα καθώς και του Πρωταθλήματος Κλασσικών Αυτοκινήτων 2021 είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.   

24 Feb, 2023 Ώρα 12:54

Προπολεμικά αυτοκίνητα ντριφτάρουν και «καταπίνουν» τις στροφές (βίντεο)

Thumbnail

Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood είναι η Μέκκα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Διεξάγεται κάθε χρόνο στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου και μέρος παίρνουν από προπολεμικά αυτοκίνητα μέχρι πρωτότυπα και σύγχρονα ηλεκτρικά αγωνιστικά.

Close

Ευτυχώς, το Goodwood καθιστά διαθέσιμες πολλές εκδηλώσεις στο επίσημο κανάλι στο YouTube, συμπεριλαμβανομένων των vintage αγώνων, όπως το βίντεο 10 λεπτών με προπολεμικά αυτοκίνητα που μάχονται και ντριφτάρουν. Και πριν προλάβετε να σκεφτείτε έναν απλό και χωρίς μονομαχίες αγώνα, να σας προλάβουμε και να σας πούμε πως η δράση είναι ατελείωτη.

Πόσο ενδιαφέρον έχει να βλέπουμε ένα αυτοκίνητο 90 ετών να κάνει πλαγιολίσθηση ή να προσπερνάει στην στροφή επάνω ,ένα αυτοκίνητα πολύ νεότερο του; Μερικοί οδηγοί φαίνεται να εγκαταλείπουν το κυνηγητό και την οδήγηση στα όρια , και αποφασίζουν ότι η σύνεση είναι η καλύτερη επιλογή σε μία βρεγμένη πίστα. Άλλοι φαίνεται να μην ενδιαφέρονται. Είναι συγκεντρωμένοι στο να διατηρήσουν τον ρυθμό.

Close

Η μεγαλύτερη μάχη είναι ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα Frazer Nash, ένα κόκκινο roadster και ένα σκούρο πράσινο με το παρατσούκλι "The Owlet". Και τα δύο αυτοκίνητα (αν και βρίσκονται ανάμεσα σε άλλα) είναι μόνα τους σε μια ιδιωτική μάχη. Ο ρυθμός αυξάνεται με κάθε γύρο και οι πλαγιολισθήσεις μεγαλώνουν και γίνονται πιο άγριες.

 

Close