Classic

22 Sep, 2021 Ώρα 13:52

Απόλυτη επιτυχία για το 8th Theotokos Foundation Charity Challenge

Thumbnail

H Λέσχη Ιστορικών και Κλασσικών Οχημάτων Κύπρου διοργάνωσε για όγδοη συνεχή χρονιά το φιλανθρωπικό ράλι ακριβείας «Theotokos Foundation Charity Challenge». Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, όπου συμμετείχαν 49 κλασσικά και μη κλασσικά οχήματα για ενίσχυση του σκοπού του αγώνα. Όπως και κάθε χρόνο, τα καθαρά έσοδα του αγώνα θα δοθούν για τη στήριξη του Ιδρύματος Θεοτόκος.

Close

 

 

Το 8ο Theotokos Foundation Charity Challenge αποτελεί μέρος του Πρωταθλήματος Κλασικών Οχημάτων Ψάλτης Ανταλλακτικά και λιπαντικά ЕNEOS, που είναι και χορηγοί  όλων των πρωταθλημάτων για το 2021 της Λ.Ι.Κ.Ο.Κ.  Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης, ήταν η εταιρεία SPS Stelios Panayiotou & Sons Ltd. H εκκίνηση της διαδρομής δόθηκε, από το Ίδρυμα Θεοτόκος στις 10:00 π.μ. παρουσία του αντιδημάρχου Λεμεσού, κ. Νεόφυτου Χαραλαμπίδη, καθώς και αρκετών φίλων του κλασσικού αυτοκινήτου.

Close

 

 

Οι συμμετέχοντες ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή κατευθύνθηκαν προς τα χωριά της ορεινής Λεμεσού με τέρμα το Ξενοδοχείο Ρόδο στον Αγρό. Εκεί ακολούθησε γεύμα, καθώς και τελετή απονομής βραβείων και αναμνηστικών στα 47 πληρώματα που κατάφεραν να τερματίσουν.

 

 

Νικητές στην κατηγορία Classic ήταν οι Γιώργος Παπαγεωργίου με συνοδηγό την Linda Mousoulides και αυτοκίνητο ένα AUSTIN A40 του 1962. Δεύτερη θέση για τη Lesley Christoforos με συνοδηγό τον Geog Hansford-Adams και αυτοκίνητο Toyota Celica 1990 ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι Robert και Mary Bearns με ένα Austin Mini Cooper S του 1967.

 

 

Νικητές στην κατηγορία Non Classic ήταν οι Γιώργος και Μαριλένα Πίκκη με BMW 23 του 2000 με τους Θανάσης Ζένιου και Στέφανη Καλογήρου να τερματίζουν δεύτεροι με ένα Mini Cooper S του 2007. Την τριάδα έκλεισαν οι Γιαννάκης και Αγάθη Παπαναστασίου με Lexus RX400 του 2008. 

Όλοι οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στη Λεμεσό και έτοιμοι για την επόμενη διοργάνωση στις 7 Νοεμβρίου όπου και θα διεξαχθεί το «2nd Limassol Anti-Cancer Regularity Challenge».  

Χορηγός του αγώνα καθώς και του Πρωταθλήματος Κλασσικών Αυτοκινήτων 2021 είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.   

17 May, 2023 Ώρα 10:38

60 χρόνια γιορτάζει η Mercedes-Benz 600 «Grand Mercedes»

Thumbnail

«Η «Grand Mercedes» 600 – Το αποκλειστικό όχημα μεγάλου κύρους». Αυτός ήταν ο τίτλος της ανακοίνωσης της Γερμανικής μάρκας το 1963 όταν παρουσίαζε για πρώτη φορά την Mercedes-Benz 600.  

Close

Ένα μοναδικό μοντέλο της εποχής του που κατασκευάστηκε για να μεταφέρει με κορυφαία άνεση εξέχουσες προσωπικότητες. Το «600» ήταν το διεθνές σημείο αναφοράς της κορυφαίας κατηγορίας αυτοκινήτων για σχεδόν δύο δεκαετίες. Κατασκευαζόταν για 17 συνεχόμενα χρόνια μέχρι το 1981. Αυτή η θέση εξασφαλίστηκε από την πρωτοποριακή τεχνολογία, την κορυφαία άνεση, τον εξαιρετικό χειρισμό και την επιβλητική αλλά συνάμα κομψή του εμφάνιση. Οι αγοραστές της λιμουζίνας προερχόντουσαν από όλο τον κόσμο και η λίστα περιλάμβανε βασιλικά πρόσωπα, αρχηγούς κρατών, διασημότητες από τη Showbiz και επικεφαλής των μεγαλύτερων βιομηχανιών και επιχειρήσεων. Στη Κύπρο υπάρχουν δύο «600». Το πρώτο είναι τύπου Pullman, δηλαδή μακράς βάσης, και βρίσκεται στη Αρχιεπισκοπή. Αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος. Το δεύτερο βρίσκεται για πολλά χρόνια στη Λεμεσό και λέγεται ότι ανήκε σε γνωστή σταρ του κινηματογράφου.

 

Close

 

Τα οχήματα της σειράς W 100 κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο του Sindelfingen, όπου η Mercedes-Benz εφάρμοζε εξατομικευμένες και ασυνήθιστες επιθυμίες των πελατών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν αλλάζουν τον βασικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου ή δεν γίνονται σε βάρος της ασφάλειας. Γι αυτό και καθεμία από τις 2.677 Mercedes-Benz 600 που κατασκευάστηκαν είναι μοναδική. Επίσης, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι 487 από αυτές την ήταν εκδόσεις Pullman.

Close

Η Mercedes-Benz 600 θεωρήθηκε ευρέως ως το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Πολλοί πελάτες το χρησιμοποιούσαν για χρόνια για κινητικότητα που αρμόζει στην κατάστασή τους, είτε με σοφέρ είτε με τους ιδίους πίσω από το τιμόνι.

 

 

Χαρακτηριστικά ήταν και τα σχόλια του ειδικού Τύπου όταν κυκλοφόρησε. Το περιοδικό «Motor Revue» στην έκδοση Μαρτίου /1965 ανέφερε σχετικά: «Το αποτέλεσμα είναι ένα επίπεδο άνεσης οδήγησης που είναι αναμφίβολα το βέλτιστο που επιτεύχθηκε στη μηχανική αυτοκινήτων μέχρι σήμερα. Μπορείτε να οδηγείτε το 600 σε ορεινά περάσματα όπως ένα σπορ αυτοκίνητο αλλά όπου ακόμα και ένα σπορ αυτοκίνητο με καλή οδήγηση θα δυσκολευόταν να ακολουθήσει.»

Τα αυτοκίνητα υψηλού κύρους είναι βαθιά ριζωμένα στην προέλευση της μάρκας. Ένα πρώιμο παράδειγμα είναι η Mercedes-Simplex 60 hp, που παρουσιάστηκε το 1903. Το κορυφαίο μοντέλο της εποχής υπάρχει στη συλλογή Mercedes-Benz Classic ως ένα πολύ ιδιαίτερο έκθεμα.