Classic

17 Feb, 2023 Ώρα 12:07

Cyprus Classic Car Touring Club: Κυνήγι Θησαυρού «Μεσαορία-Λάρνακα»

Thumbnail

H Λέσχη Περιήγησης Κλασικού Αυτοκινήτου Κύπρου διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου το Κυνήγι Θησαυρού «Μεσαορία-Λάρνακα» 2023. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν στις 09:30 το πρωί από το Caffè Nero στη Έγκωμη και με τη βοήθεια πολιτιστικών και άλλων ερωτήσεων στη διαδρομή, θα κατευθυνθούν  προς το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου.

Close

Το δελτίο τύπου:

Ξεκινάμε στις 09:30 το πρωί από το Caffè Nero στη Έγκωμη και με τη βοήθεια πολιτιστικών και άλλων ερωτήσεων στη διαδρομή, κατευθυνόμαστε προς το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου. Ακολούθως, πάμε προς τα χωριά Αφάνεια, Άσσια, Βατυλή, Λύση, Κοντέα και περνάμε από το οδόφραγμα Περγάμου προς Πύλα, Ορόκλινη, Τρούλλους Αβδελλερό και Αθηαίνου.

Close

Στη συνέχεια, θα γευματίσουμε στην Ταβέρνα «Τάμπλιος-Παπαϊωάννου» στην Αθηαίνου, με μπουφέ και ένα κυπριακό ποτό προς 24 Ευρώ το άτομο. Θα ακολουθήσει βράβευση για το Κυνήγι Θησαυρού.

Κόστος συμμετοχής 10 Ευρώ το αυτοκίνητο. Τα μέλη που είναι πληρωμένα, η συμμετοχή είναι δωρεάν. Κόστος εγγραφής μέλους 15 ευρώ ετησίως. Ασφάλεια αυτοκινήτου σε ειδική τιμή ξεχωριστά.

Close

Για συμμετοχές τηλεφωνήστε στο 99686811.

05 Feb, 2025 Ώρα 13:36

Εξωφρενικό ποσό για τη Mercedes-Benz W196R – Έγινε το 2ο ακριβότερο μοντέλο στην ιστορία

Thumbnail

Μία Mercedes-Benz W196 R Stromlinienwagen του 1954 σημείωσε νέο ρεκόρ σε δημοπρασία, καθώς έγινε το δεύτερο ακριβότερο αυτοκίνητο που έχει πωληθεί ποτέ. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο έπιασε το αστρονομικό ποσό των 51.155.000 ευρώ.

Close

 

 

Η W196 R είναι ένα από τα μόλις τέσσερα αυτοκίνητα που παρήχθησαν ποτέ και αυτό είναι το μοναδικό που έχει προσφερθεί ποτέ προς πώληση. Αυτό ακριβώς το αυτοκίνητο, με αριθμό πλαισίου 00009/54, αγωνίστηκε όχι από έναν αλλά από δύο θρύλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού – τον Juan Manuel Fangio και τον Sir Stirling Moss.

 

Close

 

Η W196 R σηματοδότησε την επιστροφή της Mercedes στους αγώνες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κερδίζοντας στο ντεμπούτο της στο GP του Μπουένος Άιρες το 1955. Ο Fangio κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα οδηγών του την ίδια χρονιά, ενώ ο Moss τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Από τους 14 αγώνες στους οποίους συμμετείχε, η W196 R κέρδισε τους 11.

 

 

Η W 196 R έχει ένα κλασικό αγωνιστικό αμάξωμα εκείνης της εποχής, με μονό κάθισμα και πλευρικές εξατμίσεις. Κάτω από το μακρύ καπό βρίσκεται ένας οκτακύλινδρος σε σειρά κινητήρας M196 2,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 290 ίππους και διαθέτει ψεκασμό καυσίμου.

 

 

Το μοντέλο μέχρι τώρα ήταν στο Μουσείο Indianapolis Motor Speedway, καθώς το είχε δωρίσει η ίδια η Mercedes. Πλέον, για την τιμή των 51.155.000 ευρώ, πέρασε στα χέρια του ανώνυμου εκατομμυριούχου.

 

 

Αξίζει να αναφέρουμε, πως το συγκεκριμένο μοντέλο, γίνεται το 2ο ακριβότερο στην ιστορία καθώς η πρωτιά ανήκει σε μία ακόμη Mercedes. Ο λόγος για την Mercedes-Benz 300 SLR του 1955, την οποία o οίκος RM Sotheby’s πούλησε για 135 εκατομμύρια ευρώ το 2022.