Classic

17 Feb, 2023 Ώρα 12:07

Cyprus Classic Car Touring Club: Κυνήγι Θησαυρού «Μεσαορία-Λάρνακα»

Thumbnail

H Λέσχη Περιήγησης Κλασικού Αυτοκινήτου Κύπρου διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου το Κυνήγι Θησαυρού «Μεσαορία-Λάρνακα» 2023. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν στις 09:30 το πρωί από το Caffè Nero στη Έγκωμη και με τη βοήθεια πολιτιστικών και άλλων ερωτήσεων στη διαδρομή, θα κατευθυνθούν  προς το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου.

Close

Το δελτίο τύπου:

Ξεκινάμε στις 09:30 το πρωί από το Caffè Nero στη Έγκωμη και με τη βοήθεια πολιτιστικών και άλλων ερωτήσεων στη διαδρομή, κατευθυνόμαστε προς το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου. Ακολούθως, πάμε προς τα χωριά Αφάνεια, Άσσια, Βατυλή, Λύση, Κοντέα και περνάμε από το οδόφραγμα Περγάμου προς Πύλα, Ορόκλινη, Τρούλλους Αβδελλερό και Αθηαίνου.

Close

Στη συνέχεια, θα γευματίσουμε στην Ταβέρνα «Τάμπλιος-Παπαϊωάννου» στην Αθηαίνου, με μπουφέ και ένα κυπριακό ποτό προς 24 Ευρώ το άτομο. Θα ακολουθήσει βράβευση για το Κυνήγι Θησαυρού.

Κόστος συμμετοχής 10 Ευρώ το αυτοκίνητο. Τα μέλη που είναι πληρωμένα, η συμμετοχή είναι δωρεάν. Κόστος εγγραφής μέλους 15 ευρώ ετησίως. Ασφάλεια αυτοκινήτου σε ειδική τιμή ξεχωριστά.

Close

Για συμμετοχές τηλεφωνήστε στο 99686811.

17 May, 2023 Ώρα 10:38

60 χρόνια γιορτάζει η Mercedes-Benz 600 «Grand Mercedes»

Thumbnail

«Η «Grand Mercedes» 600 – Το αποκλειστικό όχημα μεγάλου κύρους». Αυτός ήταν ο τίτλος της ανακοίνωσης της Γερμανικής μάρκας το 1963 όταν παρουσίαζε για πρώτη φορά την Mercedes-Benz 600.  

Close

Ένα μοναδικό μοντέλο της εποχής του που κατασκευάστηκε για να μεταφέρει με κορυφαία άνεση εξέχουσες προσωπικότητες. Το «600» ήταν το διεθνές σημείο αναφοράς της κορυφαίας κατηγορίας αυτοκινήτων για σχεδόν δύο δεκαετίες. Κατασκευαζόταν για 17 συνεχόμενα χρόνια μέχρι το 1981. Αυτή η θέση εξασφαλίστηκε από την πρωτοποριακή τεχνολογία, την κορυφαία άνεση, τον εξαιρετικό χειρισμό και την επιβλητική αλλά συνάμα κομψή του εμφάνιση. Οι αγοραστές της λιμουζίνας προερχόντουσαν από όλο τον κόσμο και η λίστα περιλάμβανε βασιλικά πρόσωπα, αρχηγούς κρατών, διασημότητες από τη Showbiz και επικεφαλής των μεγαλύτερων βιομηχανιών και επιχειρήσεων. Στη Κύπρο υπάρχουν δύο «600». Το πρώτο είναι τύπου Pullman, δηλαδή μακράς βάσης, και βρίσκεται στη Αρχιεπισκοπή. Αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος. Το δεύτερο βρίσκεται για πολλά χρόνια στη Λεμεσό και λέγεται ότι ανήκε σε γνωστή σταρ του κινηματογράφου.

 

Close

 

Τα οχήματα της σειράς W 100 κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο του Sindelfingen, όπου η Mercedes-Benz εφάρμοζε εξατομικευμένες και ασυνήθιστες επιθυμίες των πελατών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν αλλάζουν τον βασικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου ή δεν γίνονται σε βάρος της ασφάλειας. Γι αυτό και καθεμία από τις 2.677 Mercedes-Benz 600 που κατασκευάστηκαν είναι μοναδική. Επίσης, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι 487 από αυτές την ήταν εκδόσεις Pullman.

Close

Η Mercedes-Benz 600 θεωρήθηκε ευρέως ως το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Πολλοί πελάτες το χρησιμοποιούσαν για χρόνια για κινητικότητα που αρμόζει στην κατάστασή τους, είτε με σοφέρ είτε με τους ιδίους πίσω από το τιμόνι.

 

 

Χαρακτηριστικά ήταν και τα σχόλια του ειδικού Τύπου όταν κυκλοφόρησε. Το περιοδικό «Motor Revue» στην έκδοση Μαρτίου /1965 ανέφερε σχετικά: «Το αποτέλεσμα είναι ένα επίπεδο άνεσης οδήγησης που είναι αναμφίβολα το βέλτιστο που επιτεύχθηκε στη μηχανική αυτοκινήτων μέχρι σήμερα. Μπορείτε να οδηγείτε το 600 σε ορεινά περάσματα όπως ένα σπορ αυτοκίνητο αλλά όπου ακόμα και ένα σπορ αυτοκίνητο με καλή οδήγηση θα δυσκολευόταν να ακολουθήσει.»

Τα αυτοκίνητα υψηλού κύρους είναι βαθιά ριζωμένα στην προέλευση της μάρκας. Ένα πρώιμο παράδειγμα είναι η Mercedes-Simplex 60 hp, που παρουσιάστηκε το 1903. Το κορυφαίο μοντέλο της εποχής υπάρχει στη συλλογή Mercedes-Benz Classic ως ένα πολύ ιδιαίτερο έκθεμα.