Classic

07 Nov, 2019 Ώρα 10:19

Εκδήλωση «Classic Journeys» την Κυριακή 10 Νοεμβρίου

Thumbnail

150 κλασικά οχήματα σε τέσσερις ξεχωριστές πορείες από όλη την Κύπρο δημιουργούν μια μοναδική Έκθεση Ιστορικών και Κλασικών Οχημάτων

Close

Για πρώτη φορά κλασικά οχήματα και από τις επτά Λέσχες Κλασικών Οχημάτων της Ομοσπονδίας Κλασικού Αυτοκινήτου Κύπρου ΟΚΑΚ, ενώνονται με διάφορα οργανωμένα σύνολα, πρωτοβουλίες και άλλες εξωτερικές Λέσχες Κλασικών Οχημάτων, για να ξεκινήσουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, από 4 διαφορετικά σημεία εκκίνησης και θα έχουν όλα μόνο ένα προορισμό, το «The Mall of Cyprus». 

 

Close

 

Close

Το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα, να επισκεφτεί την μοναδική έκθεση κλασικών οχημάτων που θα δημιουργηθεί στο χώρο στάθμευσης του τελευταίου ορόφου του The Mall of  Cyprus, για να βγάλει φωτογραφίες και να δει από κοντά την εξέλιξη τους. 

Στο χώρο θα υπάρχει «Live Link» από το Ράδιο Πρώτο και δραστηριότητες για τα παιδιά.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια της φιλοξενίας για πρώτη φόρα στην Κύπρο, της Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικών Οχημάτων «FIVA».

 

Δείτε το event στο facebook εδώ.

Χρυσός Χορηγός: Sixt 

Μεγάλοι Χορηγοί:  Kapodistrias &  Hercules Trophies

Χορηγοί Φιλοξενίας: Caffe Nero & The Mall of Cyprus 

Σημεία Εκκίνησης

Λευκωσία Caffè Nero 11:00 

Λεμεσός Χώρος Στάθμευσης Εναέριος 10:00 

Λάρνακα Παραλιακό Μέτωπο Φοινικούδων 10:00 

Σημείωση: H πορεία της Πάφου θα ξεκινήσει νωρίς την Κυριακή και θα ενωθεί με την Πορεία της Λευκωσίας. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Λέσχη Πάφου αντί επίσημης εκκίνησης το πρωί της Κυριακής θα οργανώσει ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για το κοινό το Σάββατο 09/11

 

20 Feb, 2020 Ώρα 12:46

Η σημαντικότερη McLaren της Ιστορίας

Thumbnail

H McLaren Μ6GT θα μπορούσε να είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της βρετανικής εταιρείας. Το όλο project δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού ο ιδρυτής της Bruce McLaren έφυγε από τη ζωή, με αποτέλεσμα το εγχείρημα να μείνει στο ντουλάπι της ιστορίας. Παρόλα αυτά, η M6GT παραμένει ένα εικονικό αυτοκίνητο για την McLaren.

Close

 

 

Η ιστορία του σπορ κουπέ ξεκινάει πίσω στο μακρινό 1969, όταν ο Bruce McLaren εξέταζε το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sportscar με την κουπέ εκδοχή της M6B Can-Am. Όμως, για την έκδοση δελτίου αναγνώρισης (ομολογκασιόν) οι κανονισμοί απαιτούσαν την κατασκευή 50 αντίστοιχων μοντέλων παραγωγής. Γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, ο McLaren εγκατέλειψε την ιδέα να λάβει μέρος στο θεσμό, αλλά όχι και αυτή για τη δημιουργία ενός supercar δρόμου. Έχοντας αυτό το πλάνο στο μυαλό του κατασκεύασε τρεις M6GT, χωρίς όμως να καταλήξουν ποτέ στη γραμμή παραγωγής. Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα βρίσκεται σήμερα στο Σικάγο των ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στον επίσημο αντιπρόσωπο της βρετανικής εταιρείας στην πόλη.

 

Close

 

Η ομάδα της McLaren Chicago φρόντισε όλα αυτά τα χρόνια το μοναδικό μοντέλο και πρόσφατα το έβγαλε από το γκαράζ στο οποίο και βρισκόταν καλά φυλαγμένο από τα μάτια του κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο κοντέρ της έχει γράψει μόλις 3.369 χιλιόμετρα, όντας σε μοναδική κατάσταση! Στην M6GT ζωή δίνει ένας 8κύλινδρος κινητήρας 400 ίππων, ο οποίος στέλνει όλη την ισχύ στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου. Οι επιδόσεις του ήταν ασύλληπτες για την εποχή, αφού τα πρώτα 160 χιλιόμετρα από στάση έρχονταν σε λιγότερο από 8 δλ., ενώ η τελική της ταχύτητα άγγιζε τα 265 χλμ./ώρα. Η Μ6GT δεν είναι μόνο κρηκτική, αλλά και σπάνια, όντας μία από τις πλέον σημαντικές McLaren στην ιστορία του βρετανικού εργοστασίου.

 

Πηγή: GoCar.gr