19 Νοε., 2019 Ώρα 22:19

Το εκκεντρικό Fiat 600 Multipla έγραψε τη δική του ιστορία...

Thumbnail

Το Fiat 600 Multipla, το οποίο αποτελεί ένα θρίαμβο του Ιταλικού στιλ, αλλά και τον πρωτοπόρο στην κατηγορία των MPVs, θα πρωταγωνιστήσει στην έκθεση "Cars: Accelerating the Modern World" που θα ανοίξει τις πύλες της την 23η Νοεμβρίου στο μουσείο V&A του Λονδίνου. Η έκθεση εστιάζει στην επίδραση του αυτοκινήτου στην εξέλιξη του σύγχρονου κόσμου και περιλαμβάνει οχήματα που με τη δημιουργία τους επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό την κοινωνία.

Close

Η έκθεση στοχεύει να παρουσιάσει τα αυτοκίνητα που άλλαξαν τον κόσμο τα τελευταία 130 χρόνια, χάρη στο σχεδιασμό τους, την αρχιτεκτονική τους, αλλά και την επίδραση που είχαν στην κοινωνία. Συνολικά η συλλογή της έκθεσης περιλαμβάνει 15 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία, ένα πρωτότυπο ιπτάμενου αυτοκινήτου, αλλά και το θρυλικό Fiat 600 Multipla.

Παρουσιάστηκε το 1956

Close

Με την παρουσίαση του το 1956 στην έκθεση αυτοκινήτου των Βρυξελών, το Fiat 600 Multipla, προσέφερε έναν εντελώς νέο σχεδιασμό και κορυφαίους εσωτερικούς χώρους. Στις τρεις σειρές καθισμάτων μπορούσε να φιλοξενήσει με άνεση 6 ενήλικες, ενώ με την αναδίπλωση των τεσσάρων πίσω καθισμάτων προσέφερε έναν τεράστιο χώρο φόρτωσης. Χάρη στην πρακτικότητα και την ευελιξία του, το Multipla, αποτέλεσε το αγαπημένο όχημα για τους οδηγούς ταξί, αλλά και τις οικογένειες για περισσότερο από μία δεκαετία.

Το αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί στην έκθεση αποτελεί μέλος της συλλογής της FCA Heritage.

Close