Classic

29 Sep, 2021 Ώρα 11:56

Ένα "μυστικό" μουσείο κλασσικών Volvo πάνω από το κατάστημα αντιπροσώπου στην Κίνα!

Thumbnail

Υπάρχουν μερικά υπέροχα μουσεία αυτοκινήτων σε όλο το κόσμο τα οποία για πολλούς petrolheads είναι δύσκολο να επισκεφτούν είτε λόγω απόστασης είτε λόγο του κόστους του ταξιδιού. Φυσικά σήμερα δεν είναι πρόβλημα μιας και οι φωτογραφίες και τα βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο "καλύπτουν" κατα κάποιο τρόπο το κοινό. Για παράδειγμα μπορείς να ζήσεις κανονικά μέσω εικονικής περιήγησης το Μουσείο της Porsche στη Στουτγάρδη από το Google Street View και να απολαύσεις τα εκθέματα ένα-ένα.

Close

Το μουσείο του άρθρου μας όμως ήταν μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου "μυστικό". Χωρίς διαδικτυακές περιηγήσεις, χωρίς βίντεο και φωτογραφίες. Το απολάμβαναν οι θαμώνες της αντιπροσωπείας Volvo όπως και οι επισκέπτες που ήθελαν να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο. Ευτυχώς το κανάλι China UNCUT διόρθωσε αυτή τη κατάσταση και μας έδωσε μια καλή ματιά σε αυτό το μοναδικό μουσείο.

 

Close

 

Το μουσείο βρίσκεται στον πρώτο όροφο μιας αντιπροσωπείας Volvo στο Hangzhou της Κίνας κοντά στην έδρα της Geely οι οποίοι είναι και ιδιοκτήτες της σουηδικής μάρκας από το 2010. Από ότι έχουμε καταλάβει ούτε καν οι κάτοικοι της πόλης δεν είχαν ιδέα για το τι έκρυβε η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία. Πόσο μάλλον οι Petrolheads στην ίδια την χώρα. 

Close

Σε ταξιδεύει κυριολεκτικά στις πρώτες μέρες της Volvo με εκθέματα όπως PV 4 του 1927 όπως επίσης και με μια έκδοση του ÖV 4 το οποίο ήταν και το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας. Προχωρώντας θα δείς ένα P444 της δεκαετίας του 40 και από τη δεκαετία του 50 το θρυλικό 120 ‘Amazon’. 

 

 

Κυνηγώντας το βραβείο για το πιο όμορφο από όλα τα εκθέματα, θα δεις ότι υπάρχει και ένα P1800 ES, αν και κάποιοι από εμάς θα προτιμούσαμε την ομορφιά του 780 το οποίο σχεδιάστηκε από τον Ιταλικό οίκο Bertone.

Δείτε το βίντεο και πέστε μας την γνώμη σας!

 

14 Jul, 2022 Ώρα 19:09

Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου: Δημιουργία Επιτροπής Ιστορικού Αγωνιστικού Αυτοκινήτου

Thumbnail

Στα πλαίσια της επιθυμίας της αλλά και της σωστής ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της πάνω σε οργανωμένη βάση και δομή , αλλά και καλύτερης λήψης & υλοποίησης συλλογικών αποφάσεων , το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου αποφάσισε την δημιουργία Επιτροπής για τα Ιστορικά Αγωνιστικά Αυτοκίνητα και έχει επιπρόσθετα προχωρήσει και στον διορισμό των μελών της όπως πιο κάτω:

Close

Πρόεδρος Επιτροπής Ιστορικών Αγωνιστικών Αυτοκινήτων :

Στέλιος Ηλία

Μέλη:

Ανδρέας Χριστοδουλίδης

Γιώργος Λυσάνδρου

Γιαννάκης Βάννας

Κώστας Αρχοντίδης

Χαράλαμπος Ιωαννίδης

Στέλιος Ροδοσθένους

Close

Αύτη η επιτροπή θα εργάζεται και θα λειτουργεί σύμφωνα με την ιεραρχική δομή της ΚΟΑ και θα αποτελεί συμβουλευτικό σώμα προς το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για τα θέματα που αφορούν τα Ιστορικά Αγωνιστικά Αυτοκίνητα και αγώνες τους. Σκοπός της είναι, μέσα από σωστή και παραγωγική συλλογική δουλειά να αναπτύξει δράση και σε αυτό το κομμάτι των Ιστορικών Αγωνιστικών Αυτοκινήτων και με εμπλοκή και των βετεράνων οδηγών και συνοδηγών του αθλήματος να προχωρήσουν σε π.χ. παρουσιάσεις, αγώνες, επιδείξεις κλπ. και που όλα αυτά μαζί θα αποτελούν την προβολή και γνωστοποίηση της Ιστορίας του Μοτορσπορτ στον τόπο μας και την οποία θα πρέπει να τιμούμε αλλά και προβάλλουμε στους νεότερους αθλητές.

Στα πλαίσια δε αυτής της απόφασης διοργανώνουν στις 24.7.2022 (Κυριακή) στην γνωστή Πλατεία του Παλιού Λιμανιού επίδειξη Ιστορικών Αγωνιστικών Αυτοκινήτων.

Close