Classic

29 Sep, 2021 Ώρα 11:56

Ένα "μυστικό" μουσείο κλασσικών Volvo πάνω από το κατάστημα αντιπροσώπου στην Κίνα!

Thumbnail

Υπάρχουν μερικά υπέροχα μουσεία αυτοκινήτων σε όλο το κόσμο τα οποία για πολλούς petrolheads είναι δύσκολο να επισκεφτούν είτε λόγω απόστασης είτε λόγο του κόστους του ταξιδιού. Φυσικά σήμερα δεν είναι πρόβλημα μιας και οι φωτογραφίες και τα βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο "καλύπτουν" κατα κάποιο τρόπο το κοινό. Για παράδειγμα μπορείς να ζήσεις κανονικά μέσω εικονικής περιήγησης το Μουσείο της Porsche στη Στουτγάρδη από το Google Street View και να απολαύσεις τα εκθέματα ένα-ένα.

Close

Το μουσείο του άρθρου μας όμως ήταν μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου "μυστικό". Χωρίς διαδικτυακές περιηγήσεις, χωρίς βίντεο και φωτογραφίες. Το απολάμβαναν οι θαμώνες της αντιπροσωπείας Volvo όπως και οι επισκέπτες που ήθελαν να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο. Ευτυχώς το κανάλι China UNCUT διόρθωσε αυτή τη κατάσταση και μας έδωσε μια καλή ματιά σε αυτό το μοναδικό μουσείο.

 

Close

 

Το μουσείο βρίσκεται στον πρώτο όροφο μιας αντιπροσωπείας Volvo στο Hangzhou της Κίνας κοντά στην έδρα της Geely οι οποίοι είναι και ιδιοκτήτες της σουηδικής μάρκας από το 2010. Από ότι έχουμε καταλάβει ούτε καν οι κάτοικοι της πόλης δεν είχαν ιδέα για το τι έκρυβε η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία. Πόσο μάλλον οι Petrolheads στην ίδια την χώρα. 

Close

Σε ταξιδεύει κυριολεκτικά στις πρώτες μέρες της Volvo με εκθέματα όπως PV 4 του 1927 όπως επίσης και με μια έκδοση του ÖV 4 το οποίο ήταν και το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας. Προχωρώντας θα δείς ένα P444 της δεκαετίας του 40 και από τη δεκαετία του 50 το θρυλικό 120 ‘Amazon’. 

 

 

Κυνηγώντας το βραβείο για το πιο όμορφο από όλα τα εκθέματα, θα δεις ότι υπάρχει και ένα P1800 ES, αν και κάποιοι από εμάς θα προτιμούσαμε την ομορφιά του 780 το οποίο σχεδιάστηκε από τον Ιταλικό οίκο Bertone.

Δείτε το βίντεο και πέστε μας την γνώμη σας!

 

24 Feb, 2023 Ώρα 12:54

Προπολεμικά αυτοκίνητα ντριφτάρουν και «καταπίνουν» τις στροφές (βίντεο)

Thumbnail

Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood είναι η Μέκκα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Διεξάγεται κάθε χρόνο στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου και μέρος παίρνουν από προπολεμικά αυτοκίνητα μέχρι πρωτότυπα και σύγχρονα ηλεκτρικά αγωνιστικά.

Close

Ευτυχώς, το Goodwood καθιστά διαθέσιμες πολλές εκδηλώσεις στο επίσημο κανάλι στο YouTube, συμπεριλαμβανομένων των vintage αγώνων, όπως το βίντεο 10 λεπτών με προπολεμικά αυτοκίνητα που μάχονται και ντριφτάρουν. Και πριν προλάβετε να σκεφτείτε έναν απλό και χωρίς μονομαχίες αγώνα, να σας προλάβουμε και να σας πούμε πως η δράση είναι ατελείωτη.

Πόσο ενδιαφέρον έχει να βλέπουμε ένα αυτοκίνητο 90 ετών να κάνει πλαγιολίσθηση ή να προσπερνάει στην στροφή επάνω ,ένα αυτοκίνητα πολύ νεότερο του; Μερικοί οδηγοί φαίνεται να εγκαταλείπουν το κυνηγητό και την οδήγηση στα όρια , και αποφασίζουν ότι η σύνεση είναι η καλύτερη επιλογή σε μία βρεγμένη πίστα. Άλλοι φαίνεται να μην ενδιαφέρονται. Είναι συγκεντρωμένοι στο να διατηρήσουν τον ρυθμό.

Close

Η μεγαλύτερη μάχη είναι ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα Frazer Nash, ένα κόκκινο roadster και ένα σκούρο πράσινο με το παρατσούκλι "The Owlet". Και τα δύο αυτοκίνητα (αν και βρίσκονται ανάμεσα σε άλλα) είναι μόνα τους σε μια ιδιωτική μάχη. Ο ρυθμός αυξάνεται με κάθε γύρο και οι πλαγιολισθήσεις μεγαλώνουν και γίνονται πιο άγριες.

 

Close