Classic

20 Dec, 2019 Ώρα 10:19

Κλασικό Fiat – Το είδαν στην έκθεση και ειδοποίησαν τον πρώην, ηλικιωμένο ιδιοκτήτη – συγκινητική ιστορία (φωτο)

Thumbnail

Μια συγκινητική ιστορία εξελίχθηκε στο πρόσφατο Boyz Stuff Show και την Έκθεση Κλασικού & Σπορ Αυτοκινήτου που διοργανώθηκε στη Λευκωσία. Ο διοργανωτής της έκθεσης και γνωστός συλλέκτης κλασικών Fiat, Στέλιος Κυθρεώτης, σκέφτηκε να εκθέσει στο κομμάτι των κλασικών αυτοκινήτων ένα παλιό Fiat το οποίο είχε αγοράσει πριν αρκετά χρόνια αλλά ακόμη δεν το έβαλε στη διαδικασία αναπαλαίωσης. Έτσι το μετέφεραν στην έκθεση και το τοποθέτησαν σε φάση barn find,δηλαδή όπως το βρίσκει κάποιος στην αποθήκη, μετά από χρόνια… σκονισμένο και έτοιμο για να δεχθεί την αγάπη που του αρμόζει…

Close

Πρόκειται για ένα Fiat 1100 103, μοντέλο του 1956 με το πολύ σπάνιο original αριθμό κυπριακής εγγραφής (νούμερο)… W1! Ναι, καλά διαβάζετε, W1!

 

Close

 

Την πρώτη μέρα λοιπόν της έκθεσης το Fiat προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στους χιλιάδες επισκέπτες με αποτέλεσμα το διαδίκτυο να κατακλυστεί μεταξύ άλλων και με τη φωτογραφία του σκονισμένου Fiat. Κάποιος ενημέρωσε τον γιο του παλιού ιδιοκτήτη και όλα τα μετέπειτα έγιναν γρήγορα. Ο γιος ενημέρωσε τον πατέρα του και την επόμενη μέρα, όλη η οικογένεια, ο παλιός ιδιοκτήτης με την σύζυγο του και τους δύο του γιους, επισκέφθηκαν την έκθεση για να δουν το αγαπημένο τους αυτοκίνητο!

Close

Τότε ο υπεύθυνος της έκθεσης των κλασικών, Πάμπος Θεοχαρίδης, ενημέρωσε αμέσως τηλεφωνικά τον νυν ιδιοκτήτη, Στέλιο Κυθρεώτη, ότι ο παλιός ιδιοκτήτης ήταν εκεί στην έκθεση και θέλει να τον γνωρίσει! 

 

 

Έτσι κι έγινε. Ο αξιαγάπητος κύριος, η σύζυγος του, αλλά και τα παιδιά του, αφηγήθηκαν στον Στέλιο διάφορες ιστορίες. Ότι και τα δύο παιδιά με αυτό το αυτοκίνητο έμαθαν να οδηγούν, ότι πολλές φορές του πρόσθεταν στην πινακίδα (W1) ένα C, κάνοντας το WC1…

Η σημαντικότερη όμως ιστορία, είναι πως το αυτοκίνητο αυτό ήταν το όχημα το οποίο χρησιμοποίησε το ζευγάρι στον γάμο τους! Ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο ο τότε νιόπαντρος λεβέντης πήρε την νύφη και έφυγε από την Εκκλησία αμέσως μετά το μυστήριο…  

 

 

Συγκινητική στιγμή εκεί στην έκθεση, όταν το ζευγάρι αγκαλιάστηκε μπροστά στο σκονισμένο αυτοκίνητο του γάμου τους αρχές της δεκαετίας του ’60 και τα μάτια των παρευρισκόμενων δάκρυσαν…   

Ο Στέλιος, υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να αναπαλαιώσει το αυτοκίνητο το συντομότερο δυνατό και εφόσον το κάνει, να πάει βόλτα τους τότε νεόνυμφους και τα παιδιά τους, που είχαν τόσες μνήμες σε εκείνο το αυτοκίνητο… 

 

 

Τα κλασικά αυτοκίνητα έχουν την δική τους ιστορία. Είναι μέρος του πολιτισμού μας, της ζωής μας. Όπως το μικρό παλιό αυτό Φιατάκι το οποίο για κάποιους μπορεί να φαντάζει ένα παλιό άχρηστο αυτοκίνητο… για τους λάτρεις όμως των κλασικών και της ιστορίας του αυτοκινήτου, το Fiat 1100 είναι ένας θησαυρός που σε κάποια φάση, θα κυκλοφορήσει ξανά στους δρόμους κι ας κατασκευάστηκε πριν 65 περίπου χρόνια…

 

21 Jan, 2020 Ώρα 20:42

Η ιστορία του Richard με το δικό του Nissan Navara

Thumbnail

Για πολλούς ανθρώπους, ένα αυτοκίνητο είναι απλώς μέσο μεταφοράς. Για άλλους, είναι ένας τρόπος έκφρασης του στυλ και του τρόπου ζωής τους.

Close

Για τον Richard Hoar, έναν 78χρονο φωτογράφο της άγριας φύσης , είναι το σπίτι του. Για πολλές δεκαετίες, το δικό του  Nissan Navara, τον συντροφεύει στο ταξίδι της ζωής του.

_

Close

 

Συμβίωση 24 ετών...

Close

Αυτή η 24χρονη ιστορία  “συμβίωσης” του Richard με το  Nissan Navara μετρά 520.000 χιλιόμετρα - και συνεχίζει.

Είναι μια ιστορία αγάπης και φροντίδας σε ένα αυτοκίνητο, που απεικονίζει την πλούσια παράδοση της Nissan, στην παραγωγή αξιόπιστων αυτοκινήτων, που αντέχουν στον χρόνο.

_

 

Βρήκε αυτό που έψαχνε

Το Nissan Navara του Richard, είχε ήδη 54.000 χιλιόμετρα όταν το αγόρασε το 1996, ως μεταχειρισμένο. Ωστόσο, το καινούργιο αυτοκίνητο δεν ήταν το ζητούμενο για τον Richard.

"Έψαχνα για ένα αυτοκίνητο που θα ήταν ένας αξιόπιστος συνεργάτης στην προσπάθειά μου να απαθανατίσω τέλειες εικόνες της άγριας φύσης. Ένα αυτοκίνητο που θα είναι ευπροσάρμοστο και δεν θα με προδώσει  στη μέση του πουθενά", δήλωσε ο Richard.

_

 

Ταξίδι σε όλη την Αυστραλία

Στο μόνο που αρκέστηκε ήταν μια γρήγορη ματιά κάτω από το καπό και μια μικρή δοκιμή, για να αποφασίσει να το αγοράσει. Από τότε, μαζί με το αυτοκίνητό του ταξίδεψαν σε όλη την Αυστραλία.

Μιλώντας για το αγαπημένο του Nissan Navara, ο Richard λέει: «Κάθε φορά που γυρίζω το κλειδί μου  λέει," γεια σου, ΞΕΚΙΝΑΜΕ!"».

_