Classic

20 Jan, 2020 Ώρα 22:03

Σε δημοπρασία η νέα "σύγχρονη" Lancia Stratos

Thumbnail

Στις 6 Φεβρουαρίου ο οίκος Bonhams θα δημοπρατήσει στο Παρίσι το πρώτο από τα 25 αντίτυπα της νέας Lancia Stratos που σκοπεύει να κατασκευάσει η Manifattura Automobili Torino.

Close

_

 

Close

Η αναβίωση της Stratos

To 2010 ο δισεκατομμυριούχος Michael Stoschek και ιδιοκτήτης της γερμανικής εταιρείας Brose, μαζί με έναν Ιταλό φίλο των αγώνων, είχε αναβιώσει την ιδέα της Lancia Stratos παρουσιάζοντας μια δική του εκδοχή που είχε ως «θέμα» το θρυλικό ιταλικό μοντέλο. Σήμερα, η Manifattura Automobili Torino επανέρχεται και σε συνεργασία με τον οίκο δημοπρασιών Bonhams ανακοίνωσαν ότι θα δημοπρατήσουν σε λίγες μέρες από σήμερα το πρώτο από τα 25 αντίτυπα της νέας Stratos που πρόκειται να κατασκευαστούν. Για την περίσταση και για λόγους άμεσα συνδεδεμένους με την ιστορία της «πραγματικής» Lancia Stratos, το πρώτο αντίτυπο της σύγχρονης αναβίωσης του ιταλικού κουπέ κοσμείται από «χρυσές» ζάντες, αλλά και από τα γνώριμα, αγωνιστικά χρώματα της Alitalia.

Close

Το 2010 τη σχεδίαση του αμαξώματος είχε αναλάβει ο οίκος Pininfarina με το σύγχρονο εγχείρημα να βασίζεται στο «χτίσιμο» του αυτοκινήτου πάνω στο αλουμινένιο πλαίσιο και στα μηχανικά μέρη της Ferrari 430 Scuderia. Κάτι που οκτώ χρόνια αργότερα η Manifattura Automobili Torino, με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη της, Paolo Gaarella, που το 2010 είχε συμμετάσχει στην εξέλιξη της νέας Stratos από το στρατόπεδο της Pininfarina, άρχισε να υλοποιεί.

_

 

Βασίζεται στην Ferrari 430 Scuderia

Τα εξωτερικά μέρη της εικονιζόμενης Stratos είναι κατασκευασμένο από carbon με το αυτοκίνητο να βασίζεται σε μία 430 Scuderia του 2009, η οποία είχε διανύσει την ώρα που ξεκίνησε η μεταποίησή της σε… Stratos κάτι παραπάνω από 30.000 χλμ.

Από εκεί και πέρα, ο V8 κινητήρας των 4,3 λίτρων του μοντέλου-δότη, χάρη στο νέο σύστημα εξαγωγής και τα νέα ηλεκτρονικά που τον διαχειρίζονται, έχει πλέον απόδοση 540 ίππων. Το βάρος της νέας Stratos Νο 1, η οποία ταξινομήθηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία στις 25 Μαρτίου του 2019, υπολείπεται εκείνου της 430 Scuderia κατά 50 κιλά.

_

 

Από... 700.000 ευρώ

Έκτοτε, η νέα Stratos με αριθμό πλαισίου ZFFKZ64B000166472, έχει διανύσει επιπλέον 3.000 χλμ., και σύμφωνα με την Bonhams, η τιμή που αναμένεται να «πιάσει» στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στο «The Grand Palais» στο Παρίσι θα κυμανθεί ανάμεσα στα €700.000 και €900.000

πηγή: 4troxoi.gr

20 Feb, 2020 Ώρα 12:46

Η σημαντικότερη McLaren της Ιστορίας

Thumbnail

H McLaren Μ6GT θα μπορούσε να είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της βρετανικής εταιρείας. Το όλο project δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού ο ιδρυτής της Bruce McLaren έφυγε από τη ζωή, με αποτέλεσμα το εγχείρημα να μείνει στο ντουλάπι της ιστορίας. Παρόλα αυτά, η M6GT παραμένει ένα εικονικό αυτοκίνητο για την McLaren.

Close

 

 

Η ιστορία του σπορ κουπέ ξεκινάει πίσω στο μακρινό 1969, όταν ο Bruce McLaren εξέταζε το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sportscar με την κουπέ εκδοχή της M6B Can-Am. Όμως, για την έκδοση δελτίου αναγνώρισης (ομολογκασιόν) οι κανονισμοί απαιτούσαν την κατασκευή 50 αντίστοιχων μοντέλων παραγωγής. Γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, ο McLaren εγκατέλειψε την ιδέα να λάβει μέρος στο θεσμό, αλλά όχι και αυτή για τη δημιουργία ενός supercar δρόμου. Έχοντας αυτό το πλάνο στο μυαλό του κατασκεύασε τρεις M6GT, χωρίς όμως να καταλήξουν ποτέ στη γραμμή παραγωγής. Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα βρίσκεται σήμερα στο Σικάγο των ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στον επίσημο αντιπρόσωπο της βρετανικής εταιρείας στην πόλη.

 

Close

 

Η ομάδα της McLaren Chicago φρόντισε όλα αυτά τα χρόνια το μοναδικό μοντέλο και πρόσφατα το έβγαλε από το γκαράζ στο οποίο και βρισκόταν καλά φυλαγμένο από τα μάτια του κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο κοντέρ της έχει γράψει μόλις 3.369 χιλιόμετρα, όντας σε μοναδική κατάσταση! Στην M6GT ζωή δίνει ένας 8κύλινδρος κινητήρας 400 ίππων, ο οποίος στέλνει όλη την ισχύ στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου. Οι επιδόσεις του ήταν ασύλληπτες για την εποχή, αφού τα πρώτα 160 χιλιόμετρα από στάση έρχονταν σε λιγότερο από 8 δλ., ενώ η τελική της ταχύτητα άγγιζε τα 265 χλμ./ώρα. Η Μ6GT δεν είναι μόνο κρηκτική, αλλά και σπάνια, όντας μία από τις πλέον σημαντικές McLaren στην ιστορία του βρετανικού εργοστασίου.

 

Πηγή: GoCar.gr