11 Απρ., 2019 Ώρα 20:55

Συλλεκτικές... Alfa Romeo υψηλής αξίας

Thumbnail

Για 4η φορά η νέα Alfa Romeo Giulia κατέκτησε τον τίτλο του "Future Classic", με το κοινό να θεωρεί ότι το Ιταλικό μοντέλο σε μερικές δεκαετίες θα αποτελεί ένα κλασσικό αυτοκίνητο μεγάλης αξίας, όπως ακριβώς ισχύει σήμερα για τον πρόγονο του που παρουσιάστηκε το 1962.

Παράλληλα η Alfa Romeo Tipo 33 Stradale κυριάρχησε στην κατηγορία "Milestone of Design". Το ξεχωριστό σπορ αυτοκίνητο του 1968 που κατασκευάστηκε σε μόλις 18 αντίτυπα, θεωρείται ως ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που έχουν δημιουργηθεί στην ιστορία του αυτοκινήτου.

Η Alfa Romeo 33 Stradale αποτελεί ένα αριστούργημα που δημιούργησε ο θρυλικός σχεδιαστής Franco Scaglione. Το συνολικό ύψος του αυτοκινήτου είναι μόλις 99εκ., ενώ οι πόρτες του ανοίγουν κάθετα. Σχεδιάστηκε ώστε να είναι νόμιμη η χρήση του σε δημόσιους δρόμους (το όνομα "Stradale" κυριολεκτικά σημαίνει δρόμος ή οδός), σε τεχνικό επίπεδο όμως βασίζεται στην αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Ο V8 κινητήρας των 2 λίτρων είναι τοποθετημένος στο κέντρο και αποδίδει 230 ίππους, επιτρέποντας στο αεροδυναμικό μοντέλο να επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 260 χλμ./ώρα, μια εντυπωσιακή επίδοση για εκείνη την εποχή.

_

Η Alfa Romeo Giulia, αποτελεί ένα άριστο δείγμα του Ιταλικού design και παράλληλα της υψηλής τεχνολογίας, όπως ήταν άλλωστε στην εποχή του και ο πρόγονος της. Η κορυφαία έκδοση Quadrifoglio εφοδιάζεται με έναν κατασκευασμένο από αλουμίνιο V6 Bi-Turbo βενζινοκινητήρα 2,9 λίτρων με απόδοση 510 ίππους και 600 Nm ροπής. Η οροφή και το κάλυμμα του κινητήρα της Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ όλες οι εκδόσεις του μοντέλου διαθέτουν άξονα μετάδοσης από το ίδιο υλικό που είναι εξαιρετικά ελαφρύ και ανθεκτικό.  

Στα βραβεία "Motor Klassik Awards 2019" ψήφισαν συνολικά 16.000 άτομα, με την Giulia να ανακηρύσσεται "Future Classic" με το 33,4% επί των συνολικών ψήφων, ενώ αντίστοιχα η Alfa Romeo Tipo 33 Stradale, επικράτησε με 37,3% στην κατηγορία "Milestone of Design".