Classic

04 Nov, 2020 Ώρα 13:54

Τα κλασσικά οχήματα βγαίνουν στους δρόμους της Λεμεσού ενάντια στον καρκίνο

Thumbnail

Το Μουσείο Ιστορικού και Κλασικού Αυτοκινήτου  και  η Λέσχη Ιστορικών και Κλασικών Οχημάτων Κύπρου  διοργανώνει στη Λεμεσό, τον πρώτο αγώνα (τύπου challenge) κλασικών οχημάτων, που γίνεται για στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Close

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου με τα αυτοκίνητα να εκκινούν στις 09:30 π.μ. από τον χώρο στάθμευσης του Εναέριου. Στη συνέχεια τα 50 κλασικά οχήματα, που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν, θα κατευθυνθούν σε σημεία ορόσημα (αξιοθέατα), στο κέντρο της Λεμεσού.  Η διαδρομή θα είναι άγνωστη για όλους τους συμμετέχοντες. Ο αγώνας θα τερματίσει στο παλιό Λιμάνι της Λεμεσού όπου ο Δήμαρχος της πόλης θα απονέμει τα βραβεία στους 10 πρώτους νικητές. 

Η μέση ωριαία ταχύτητα των οχημάτων θα είναι 18 χιλιόμετρα, δηλαδή τόσο αργή ούτως ώστε το κοινό να μπορεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, να απολαύσει τα ιδιαίτερα αυτά οχήματα που θα λάβουν μέρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του αγώνα όλα τα οχήματα θα σταθμεύσουν στο χώρο του τερματισμού για να μπορέσουν όσοι επιθυμούν, να τα δουν από κοντά. Στο ίδιο σημείο θα διεξαχθεί Concours d’ Elegance για τα διαγωνιζόμενα οχήματα που θα αναδείξει 3 πρώτους νικητές.

Close

Το δικαίωμα συμμετοχής είναι €40 για διμελές πλήρωμα. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εξασφαλίσουν τους δικούς τους χορηγούς οι οποίοι θα προβάλλονται στα οχήματα τους με εισφορά €300. Τα αυτοκίνητα που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να είναι ασφαλισμένα, να έχουν υποβληθεί σε ΜΟΤ και να  πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που προνοεί η νομοθεσία, για να μπορούν να κυκλοφορούν. 

Οι διοργανωτές έχουν λάβει όλες τις πρόνοιες που επιβάλει το κράτος για διοργάνωση εκδηλώσεων εν όψει της πανδημίας. Λόγω της ιδιαιτερότητας της διεξαγωγής του αγώνα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να απολαύσουν μια όμορφη εμπειρία εφαρμόζοντας την πρακτική  της κοινωνικής αποστασιοποίησης. 

Close

Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και έχοντας υπόψιν τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοΪου παρακαλούνται όλοι οι διαγωνιζόμενοι καθώς και όλοι όσοι θα παραβρεθούν  να φορούν τις μάσκες τους  πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα

Κύριος Χορηγός της εκδήλωσης είναι τα  C2 Cyprus Casinos και χορηγός επικοινωνίας το ΡΙΚ.

Περισσότερες πληροφορίες στο 7000 9000.  

 

30 Aug, 2020 Ώρα 12:08

Το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα το 1908 - Δείτε σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα

Thumbnail

Το σημείο μηδέν της κατασκευής αυτοκινήτων στην Ελλάδα αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες ο Βασίλης Σαρημπαλίδης.

Close

Συγκεκριμένα ο γνωστός δημοσιογράφος όχι μόνο ανακάλυψε το όχημα που κατασκεύασε ο Νίκος Θεολόγος πριν από 112 χρόνια αλλά προχώρησε στην συναρμολόγηση και ανακατασκευή μίζα με τον εγγονό του κατασκευαστή που έχει το ίδιο όνομα (Νίκος Θεολόγος).

_

Close

 

Ξεκίνησε το 1908

Close

Ο Νίκος Θεολόγος είχε εργαστεί στην αυτοκινητοβιομηχανία Ford και είχε όνειρο να φτιαξει διάφορά οχήματα.

Το συγκεκριμένο που ήταν και το προσωπικό του, ξεκίνησε να το φτιάχνει το 1908 και το ολοκλήρωσε λίγα χρόνια αργότερα όταν συναρμολόγησε τα διάφορα μέρη του αυτοκινήτου αλλά και τον κινητήρα που προέρχεται από μία μοτοσικλέτα BSA.

_

 

Σώζεται μέχρι και σήμερα

Το συγκεκριμένο όχημα σώζεται μέχρι και σήμερα και την ύπαρξη του ελάχιστοι γνωρίζουν ακόμα και στην Ελλάδα.

Για να φτιαχτεί στην μορφή που θα το δείτε και χωρίς να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές από την αρχική του μορφή και κατάσταση συνέβαλε αποτελεσματικά ο Χρήστος Μαραγκός (κορυφαίος Έλληνας επιπλοποιός) αλλά και ο συλλέκτης μοτοσικλετών Βασίλης Μακρής που διατηρεί συγγένεια με τον Νίκο Θεολόγο.

_

 

 

Δείτε το σχετικό video του Βασίλη Σαρημπαλίδη που έχει τεράστια αξία για την ιστορία του αυτοκινήτου στην Ελλάδα…