Editorial

19 Aug, 2020 Ώρα 19:54

Διευθυντής τροχαίας: Όλοι οι petrolheads στο ίδιο καζάνι!

Thumbnail

Όπως είχαμε γράψει χθές η προσπάθεια της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας και άλλων οργανωμένων ομάδων να μιλήσουν στους διοικούντες εκεί στην αστυνομία Κύπρου απέτυχε. Απέτυχε όπως απέτυχαν και οι δικές μας προσπάθειες εδώ και πολλά χρόνια να κάνουμε το τμήμα οδικών μεταφορών και την αστυνομία να ξεχωρίσουν τις παράνομες μετατροπές από τις νόμιμες βελτιώσεις. Απέτυχαν όλα, όπως απέτυχε η κοινωνία να κατανοήσει την αγάπη μας προς το μηχανοκίνητο χόμπι!

Close

Μια χώρα όπως η δική μας, δήθεν ευρωπαϊκή, διατηρεί νόμους οι οποίοι γράφτηκαν πριν δεκάδες χρόνια μέσα στους οποίους προστίθενται παράγραφοι κυριολεκτικά έτσι ώστε να κλείσουν τα παραθυράκια που τους καθιστούν ανίκανους για την διατήρηση των ίδιων τον πεπαλαιωμένων νόμων τους.

Μια χώρα την οποία διοικούν ανθρώποι με παρελθόν. Άνθρωποι που αν και ακόμη το παρελθόν τους είναι καθαρό, δεν έχουν θέση στο χώρο σαν διοικούντες, αφού είναι μετριότητες. Παλιά κεφάλια, ξεροκέφαλοι, ιδιότροποι και ότι άλλο έχουν μαζέψει οι διάφορες κυβερνήσεις σε θέσεις κλειδιά δίνοντας τους το ΟΚ να κάνουν ότι τους έρθει στο μυαλό.

Close

Κυβερνήσεις οι οποίες κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το να προστατεύουν τους πολίτες της και τα δικαιώματα τους εκεί που δεν έχουν ιδέα.

Όλοι φίλοι μου καλοί είμαστε στο ίδιο καζάνι και βράζουμε. Όλοι οι μοτοσικλετιστές είστε αλήτες επειδή κάποιος κάνει σούζες στην παραλιακή. Όλοι οι αυτοκινητάδες είστε εγκληματίες επειδή ένας κάνει τα δικά του σε κάποιο σημείο του νησιού. Ναι αυτό εννοούσε ο υπεύθυνος της Αστυνομίας λέγοντας ότι "Τα δικαιώματα των άλλων πολιτών όταν κάνουν σούζες, πηγαίνουν με μεγάλες ταχύτητες και προκαλούν οχληρία δεν τα αντιλαμβάνονται;¨. Συμπλήρωσε επίσης ότι οι μοτοσικλετιστές συμπεριφέρονται άδικα και πρέπει να σεβαστούν τα δικαιώματα και των υπόλοιπων πολιτών. Δεν ξέρω, αλλά κάτι δεν μου ακούγεται σωστό.

Close

Την ίδια στιγμή τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προβάλλουν την ευαρέσκεια των πολιτών για τα μέτρα εναντίων των μοτοσικλετιστών. Σε ΚΑΝΕΝΑ ποστ ειδικά στο facebook δεν είδαμε την ευαρέσκεια τους. Είδαμε μόνο δυσαρέσκεια από τους πραγματικά ταλαιπωρημένους. Και εξηγούμε ότι δεν υπάρχουν μόνο αυτοί που έχουν σαν χόμπι την μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού. Υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι είναι το μοναδικό τους μέσο μετακίνησης. Ο Κος Γιαννάκης Γεωργίου της αστυνομίας όμως, είπε να βρουν άλλο μέσο για τη διακίνηση τους. Αυτό δείχνει την κοινωνία μας. Δεν υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης ενός προβλήματος (οχληρίας) από ένα σώμα όπως την Κυπριακή αστυνομία. Ο μόνος τρόπος που βρήκαν είναι να στερήσουν δικαιώματα από τους πολίτες.

Μαζί, είπε ότι η Αστυνομία έχει δεχτεί σωρεία παραπόνων από τους κατοίκους των περιοχών που περιλαμβάνονται στο διάταγμα, ενώ σημείωσε ότι παρόμοια μέτρα λαμβάνονται και σε άλλες χώρες όπως το Βέλγιο, την Γαλλία και την Αγγλία. Είναι πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το ότι ακολουθούν μέτρα από άλλες χώρες την ίδια στιγμή που στις ίδιες χώρες υπάρχουν μέτρα και σταθμά για όλα. Ακόμη και για τις βελτιώσεις. Δηλαδή ότι μας συμφέρει είναι οκ. Ότι δεν μας συμφέρει δεν είναι καλό.

Έχουμε γεμίσει από Κύπριους "κλαμένους" οι οποίοι με το παραμικρό δημιουργούν πρόβλημα σε συμπολίτες τους. Και δυστυχώς οι ίδιοι "κλαμένοι" βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε θέσεις κλειδιά.

Για μας, τους φίλους της μοτοσικλέτας αλλά και του αυτοκινήτου, γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό να υπάρξει συσπείρωση όλων με στόχο να σταματήσουν να μας θεωρούν περιθωριακούς, αναρχικούς και παραβάτες και να ασελγούν στο πάθος μας. Το νόμιμο πάθος.

Το χόμπι του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας έχει χιλιάδες φίλους στην Κύπρο. Σε κάθε κοινωνία, υπάρχουν οι σωστοί και εκείνοι που θα παρανομήσουν. Η γενικευμένη λογική όμως των διαταγμάτων - εμπνεύσεων κάποιου που σκέφτηκε πολύ - αλλά και φράσεις όπως "ας βρουν άλλο μέσο" ή "μα αφού μας πήραν διάφοροι και μας είπαν μπράβο", είναι απαράδεκτες σε μια χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή.

Σημαντικό να προσθέσω ότι αν είσαι ένας απο αυτούς τους "κλαμένους" και σε έχει ενοχλήσει το κείμενο μου, μπορείς πολύ απλά να κάνεις unfollow τη σελίδα μας και να μας αφήσεις ήσυχους στο μικρό μας κόσμο. (θα έγραφα κάτι χειρότερο αλλα μου είπαν να μην είμαι κακός).

 

Διάβασε επίσης

Επιτροπή Συγκοινωνιών: Ας καταπατήσουμε λίγο τα δικαιώματα του πολίτη!

Στην Κύπρο δεν μπορείς να έχεις σαν χόμπι το αυτοκίνητο!

28 Jun, 2021 Ώρα 19:47

Take it to the Tracκ: Η αστυνομία του Colorado σε προκαλεί σε κόντρα!

Thumbnail

Του Στέλιου Κυθρεώτη

Close

 

Σε πολιτισμένες χώρες, όπου την διοίκηση της οδικής ασφάλειας έχουν άτομα και υπηρεσίες που βλέπουν μπροστά, στο μέλλον και όχι 30 χρόνια πίσω, συμβαίνουν αυτά που βλέπετε στο βίντεο.

Close

Η αστυνομική διεύθυνση του Colorado σε μια προσπάθεια να μεταφέρει τους νεαρούς που τρέχουν στους δρόμους να διαγωνιστούν με ασφάλεια στην πίστα, συμμετείχαν ακόμη και οι ίδιοι με περιπολικό (!) σε μια εκδήλωση με γρήγορα αυτοκίνητα.

Ο αστυνόμος, τελειώνει την κούρσα του περιπολικού του με πολιτικό αυτοκίνητο στην πίστα με μια πολύ σημαντική φράση: "Be safe", καλώντας όλους τους νέους να έρθουν στην πίστα. 

Close

Στην Κύπρο, αντί αυτού (στα όνειρα μας) ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, μεταξύ άλλων εκστρατεία τους καλοκαιρινούς μήνες για τα πιο κάτω:

 - Θορυβώδης εξάτμιση... 

 - Αλλαγή, μετατροπή ή προσαρμογή της μηχανής...

Με αυτό τον τρόπο αλά 80's, νομίζουμε ότι θα "πατάξουμε" το street racing ή ότι αυτή είναι η κύρια αιτία των θανατηφόρων δυστυχημάτων στην Κύπρο. Την ίδια στιγμή που γεμίσαμε ποτό και οδήγηση, σαραβαλάκια που οδηγούν χιλιάδες άτομα χωρίς άδεια οδήγησης και ΜΟΤ, ντελιβεράδες - καμικάζι... 

Πριν προλάβουν οι "επιστήμονες" να μας κατηγορήσουν ότι υποστηρίζουμε την ταχύτητα, θέλουμε να τους πούμε πως επειδή την ταχύτητα την γνωρίζουμε πολύ (μα πολύ) καλά και σαφώς καλύτερα από εκείνους, έχουμε ήδη βάλει τις βάσεις με την Πολιτεία (και όχι μαζί τους) για μια νέα προσέγγιση στην ενότητα νέοι - ταχύτητα - motorsport.  Την ασφάλεια υποστηρίζουμε, όχι την ταχύτητα στους δρόμους.

Η προσπάθεια είναι να υπάρχει σύντομα εναλλακτική για τους νέους που θέλουν να τρέχουν ή να βελτιώνουν το αυτοκίνητο τους χωρίς να ενοχλούν στο δρόμο (με μέτρηση θορύβου όμως και όχι με το αυτί) χωρίς να ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας και κυρίως χωρίς να τους θεωρεί κανείς εγκληματίες. Όπως συμβαίνει στις πολιτισμένες χώρες που υπάρχουν πίστες ταχύτητας και ασφάλειας αλλά εμείς εδώ στην Κύπρο προσπαθούμε να τις μιμηθούμε μόνο για τις κάμερες ταχύτητας και πολλά άλλα παρόμοια τιμωρητικά μέτρα, αλλά όχι και για την ανάγνωση της κουλτούρας του tuning και του γρήγορου αυτοκινήτου που ανθίζει παγκόσμια με εκατομμύρια fans - οδηγούς.