Editorial

03 Mar, 2020 Ώρα 10:40

Έτος 2020: Κύπριοι δημοσιογράφοι και οι "μοντίφες"

Thumbnail

«Βολίδες θανάτου» ανάμεσά μας λέει ο δημοσιογράφος του Φιλελεύθερου. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν, ωχ θα την ακούσουμε πάλι. Αντί να βγάλει κάνα άρθρο ουσίας για τα γεγονότα που διαλύσανε την κοινή γνώμη τις τελευταίες μέρες προτίμησε να προκαλέσει την νοημοσύνη μας. 

Close

«Τροποποιημένα αυτοκίνητα που ισοδυναμούν με βολίδες θανάτου» λέει. Κάποιος που κατά πάσα πιθανότητα αν μείνει από λάστιχο στη μέση του δρόμου θα καλέσει οδική για να τον βοηθήσει αντί να το αλλάξει μόνος του. Αυτό φυσικά είναι το άσχημο με τη δουλειά του δημοσιογράφου. Να γράφεις για πράγματα για τα οποία δεν έχεις ιδέα. Έτσι γεμίζεις το ίντερνετ και τις εφημερίδες από χαρτί που διαβάζουν οι παππούδες με άρθρα τα οποία είναι εκτός πραγματικότητας και γεμάτα ανακρίβειες. Είδατε ποτέ άρθρα πολιτικού περιεχομένου υπογεγραμμένα με το όνομα Αυγουστής Αυγουστή; Όχι φυσικά! Δεν μπορώ να γράψω; Φυσικά και μπορώ. Αλλα δεν είναι η δουλειά μου (δεν μετράμε φυσικά το ότι τους έχω γραμμένους στα ξέρετε που).

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, αφού μιλά για «πειραγμένα», αγνοώντας τι θα πει αυτό αλλά και πως ξεχωρίζουν οι νόμιμες μετατροπές από τις παράνομες, αδιαφορώντας αν θίγει χιλιάδες κόσμο, αγνοώντας το μέγεθος της αγοράς βελτίωσης (νόμιμης) στο εξωτερικό και στην Κύπρο, καταλήγει αυθαίρετα και στους νεκρούς σε θανατηφόρα δυστυχήματα, τα οποία ΔΕΝ οφείλονται σε κανένα «πειραγμένο» αυτοκίνητο. Αυτή είναι έννοια της παντελούς άγνοιας για το τι συμβαίνει στους δρόμους.

Close

Γράφω για αυτοκίνητο από τα 20 και κάτι. Είδα το χώρο του αυτοκινήτου και των αγώνων να ανθίζει από το πουθενά. Είδα τους Petrolheads να ξεκαθαρίζουν το θέμα βελτίωση και το θέμα μοντίφα ακόμη και στο χώρο του υπουργείου οδικών μεταφορών με το εγχειρίδιο μετατροπών το οποίο δυστυχώς δεν τίμησε κανένας εκ μέρους του υπουργείου και της αστυνομίας. Ήταν ένα μέτρο που όπως βλέπετε ήταν υπέρ του πολίτη και αυτό δεν έκανε καλό στα δύο κρατικά τμήματα! Είναι φανερό φυσικά ότι δεν υπήρχε ποτέ συνεννόηση μεταξύ του τμήματος οδικών μεταφορών και αστυνομίας. Ο καθένας ήθελε το δικό του. Ο ένας αψηφούσε τον άλλο με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του απλού πολίτη ο οποίος ήθελε ένα απλό πράγμα: Να απολαμβάνει το χόμπι του με τον ίδιο τρόπο όπως ένας ποδοσφαιρόφιλος, ένας κυνηγός ή και ακόμη εκείνος που του αρέσουν τα στοιχήματα (εν θα τον πω «κουμαρτζή»). 

Λέει και το πιο κάτω στο άρθρο του: 

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Χατζηγιασεμή πέραν του ότι οι πλείστοι των οδηγών των τροποποιημένων και επικίνδυνων για οδήγηση οχημάτων ήταν νεαρής ηλικίας, προέκυψε ότι ένα ποσοστό είχαν γνώσεις μηχανικού αυτοκινήτων. Δηλαδή, είτε εργάζονται ως υπάλληλοι σε συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων, είτε κατέχουν γνώσεις και εμπειρία και έχουν στήσει δικά τους αυτοσχέδια γκαράζ-συνεργεία, όπου προβαίνουν σε αυτές τις έκνομες δραστηριότητες. Όλα αυτά, συνέχισε, αποτελούν αντικείμενο της αστυνομικής έρευνας που συνεχίζεται, όπως επίσης και το ενδεχόμενο κάποιοι από τους νεαρούς να τροποποίησαν τα οχήματά τους σε αδειούχους μηχανικούς. 

Close

Ε ναι επειδή άμα σου αρέσει το αυτοκίνητο και ότι συνεπάγεται με αυτό θα πρέπει να το παρατήσεις και να γίνεις καθαρίστρια! Και πες ότι είσαι ένας από αυτούς τους «κακούς» ανθρώπους που έγιναν αδειούχοι μηχανικοί, θα πρέπει να αποδείξεις το αυτονόητο σε μια μάζα ανίδεων που στόχος τους είναι να σε κάνουν να φαίνεσαι ο εγκληματίας της κοινωνίας. 

Ας εξηγήσουμε και κάτι στο φίλο δημοσιογράφο. Οι ψηλές ταχύτητες, ναι, είναι επικίνδυνες. Δεν βελτιώνει κανείς όμως το αυτοκίνητο του για να μπορεί να ταξιδεύει με περισσότερα από 100 χλμ/ώρα. Όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να το κάνουν, ακόμα και το δικό σου. Η βελτίωση ενός αυτοκινήτου δεν γίνεται μόνο στην ιπποδύναμη, γίνεται στη κατανάλωση, στο φρενάρισμα, στην ομορφιά, στο κράτημα και σε άλλους πολλούς τομείς που και να σου τους αναφέρω δεν θα μπορέσεις ποτέ να τους καταλάβεις. Όχι επειδή είσαι «λίγος», αλλά επειδή βλέπεις σε μια κατεύθυνση η οποία δεν.. απλά δεν. 

Κανένας petrolhead δεν είναι υπέρ των παράνομων κόντρων στους δρόμους. Πολλοί από εμάς μεταφερθήκαμε στη πίστα (ναι είμαι και εγώ ένας από αυτούς). Κάποιοι ίσως να μας χαλάνε το όνομα με το να προκαλούν σε δημόσιους δρόμους. Δεν είναι όμως κανένας μας εγκληματίας. Αποδείξαμε πολλές φορές ότι σαν μάζα έχουμε λόγο. Οδηγήστε κι εσείς μαζί μας αυτούς τους λιγοστούς που απέμειναν να τρέχουν στους δρόμους, στις πίστες. Αυτό θα ήταν παραγωγική δημοσιογραφία.

Λύσεις έχουμε δώσει αμέτρητες φορές και σας θυμίζω άρθρο του Στέλιου Κυθρεώτη το οποίο γράφτηκε πάλι με την ίδια αφορμή: Την ασχετοσύνη σας, δηλαδή μπαρούφες, από άσχετους δημοσιογράφους. 

Αυτά από μένα! My 2 Cents 

Αυγουστής Αυγουστή

 

 

Διαβάστε επίσης:

Το πάθος για τα αυτοκίνητα – Τι δεν βλέπει ο μέσος κυπραίος και τα “παλιοσίδερα” – Του Στέλιου Κυθρεώτη

Tags
10 Jul, 2020 Ώρα 17:44

Επιτροπή Συγκοινωνιών: Ας καταπατήσουμε λίγο τα δικαιώματα του πολίτη!

Thumbnail

«Πέρασαν» λοιπόν οι τροπολογίες των κανονισμών του Βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου.

Close

Η Επιτροπή Συγκοινωνιών της Βουλής έκανε καταρχήν αποδεκτές και οδεύουν προς την ολομέλεια για ψήφιση, οι τροπολογίες των κανονισμών του Βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου, σύμφωνα με τις οποίες τα τροποποιημένα οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες), τα οποία παράγουν ήχο και θόρυβο, να καλούνται όπως ακινητοποιούνται από τους ιδιοκτήτες ή τους κατόχους τους και να επαναφέρονται στην εργοστασιακή τους κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση θα κατάσχονται και είτε θα επαναφέρονται στην αρχική τους κατάσταση με έξοδα του ιδιοκτήτη, ή θα πωλούνται ως εγκαταλειφθείσα περιουσία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΔΕΚ. Mε τη ψήφιση των τροπολογιών δεν θα χρειάζεται πλέον να ανακόπτεται το όχημα κατά την οδήγηση, αλλά θα μπορεί η αστυνομία να καλεί τον ιδιοκτήτη ή τον κάτοχο του οχήματος να το ακινητοποιήσει και να το επισκευάσει ανά πάσα στιγμή.

Δηλαδή με δικά μας λόγια: Θα μπορεί ο κάθε ιδιότροπος, παράξενος, ανίδεος να καταγγείλει εξ αποστάσεως ένα αυτοκινήτο που σύμφωνα με την ακοή του κάνει ηχορύπανση. Ακολούθως ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα σύστημα το οποίο είναι σπασμένο. Δηλαδή θα πρέπει να ακολουθήσει έλεγχο στο τμήμα οδικών μεταφορών στο οποίο τις τελευταίες μέρες μάθαμε ότι δεν έχει τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνει ένα έλεγχο τυπικό όπως εκείνο της ηχορύπανσης. Ναι το ντεσιμπελόμετρο τους είναι σπασμένο εδώ και χρόνια. Και ναι υπάρχει επιτρεπόμενο όριο ηχορύπανσης από τις ελεύθερες εξατμίσεις στα αυτοκίνητα. Οι εξατμίσεις που εισάγονται στο νησί από καταστήματα και βελτιωτικούς οίκους πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να χρησιμοποιούνται στο δρόμο. ΟΧΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ.

Close

Θέλω να ξέρω αν η βουλή θα ενημερώσει και το τελωνείο αλλα και τα κατάλληλα υπουργεία έτσι ώστε να βγάλουν ανακοινώσεις για να απαγορεύσουν την πώληση αυτών των επιτρεπόμενων βελτιωτικών προϊόντων. Τους φόρους βέβαια τους παίρνουν με αγάπη, όπως ξέρουμε όλοι.

Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται σε ένα νησί το οποίο ονόμαζαν δεύτερη Ιαπωνία οι φίλοι του αυτοκινήτου από το εξωτερικό. Τώρα πάντως, είμαστε η δεύτερη Γερμανία του Χίτλερ. Τίποτα άλλο!

 

Close

Διαβάστε επίσης:

Στην Κύπρο δεν μπορείς να έχεις σαν χόμπι το αυτοκίνητο!