Editorial

20 Dec, 2022 Ώρα 08:51

Πώς η τεχνολογία μπορεί να σας βοηθήσει να χειριστείτε την κίνηση της περιόδου των γιορτών

Thumbnail

Εάν είστε διαχειριστής στόλου για κάποιο χρονικό διάστημα, σίγουρα γνωρίζετε ότι ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί μήνες. Η φασαρία της εορταστικής περιόδου, ο αυξημένος αριθμός παραγγελιών και η συνακόλουθη αύξηση της οδικής κυκλοφορίας αποτελούν πρόκληση ακόμη και για τους πιο έμπειρους στόλους.

Close

Αναμφίβολα, η εκπαίδευση στην οδήγηση είναι απαραίτητη για να βοηθήσει τους οδηγούς να αντιμετωπίσουν τις εποχιακές προκλήσεις. Ωστόσο, η τεχνολογία μπορεί επίσης να είναι ένας σημαντικός σύμμαχος, ειδικά εάν η επιχείρησή σας ασχολείται με ‘last-mile’ παράδοση. 

Εκτός από την ενσωμάτωση τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού στα οχήματα του στόλου σας, όπως συστήματα πληροφοριών ‘blind spot’, συναγερμός ‘rear-cross traffic’, προσαρμοστικό cruise control ή ακόμα και ‘lane-keeping’ και ‘lane centering’, πρέπει επίσης να διασφαλίσετε την αποτελεσματικότητα των φρένων των οχημάτων. Τα αερόφρενα μπορούν να είναι μια καλή επιλογή, καθώς επιτρέπουν την ελαχιστοποίηση απόστασης ακινητοποίησης και ομαλότερες, πιο ευθείες και πιο σταθερές στάσεις. Όταν έρθει η ώρα να αντικαταστήσετε τα τακάκια φρένων, συνιστάται η αντικατάστασή τους με τον ίδιο κατασκευαστή αρχικού εξοπλισμού (OEM). Επιπλέον, η σωστή επιθεώρηση και συντήρηση είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης και της βέλτιστης απόδοσης των οχημάτων του στόλου σας σε δύσκολες εποχιακές περιόδους.

Close

Συμπερασματικά, η κίνηση στην περίοδο των εορτών παρουσιάζει προκλήσεις για όλους τους στόλους και μια καλή στρατηγική μπορεί να είναι ο συνδυασμός της τεχνολογίας με την κατάλληλη εκπαίδευση οδηγών. Θα σας επιτρέψει να αποφύγετε σοβαρά προβλήματα κατά την αιχμή της κυκλοφορίας και να εξασφαλίσετε την καλύτερη απόδοση του στόλου και των οδηγών σας. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν έμπειρο και σε εγρήγορση οδηγό που υιοθετεί ασφαλείς και αμυντικές τεχνικές οδήγησης.

Σχετικά με την Frotcom

Η Frotcom είναι σήμερα παρούσα σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως μέσω ενός δικτύου τοπικών πιστοποιημένων συνεργατών της Frotcom. Το σύστημα Frotcom χρησιμοποιείται από χιλιάδες εταιρείες σε όλο τον κόσμο για τη διαχείριση στόλου και την παρακολούθηση οχημάτων GPS. Τη λύση έχουν υιοθετήσει τόσο μικροί όσο και μεγάλοι στόλοι με περισσότερα από χίλια οχήματα. Δείτε περισσότερα στο: www.frotcom.com

Close

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα, επικοινωνήστε με τον κον. Μιχάλη Χριστοδουλίδη στη Frotcom Cyprus τηλεφωνικώς στο 22 002030 ή e-mail στο [email protected] 

02 May, 2024 Ώρα 19:39

20 χρόνια BURNOUT – Τιμή στο θρυλικό περιοδικό που έβαλε τις βάσεις για την ανάπτυξη του motorsport και tuning

Thumbnail

Τον Απρίλιο του 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του κυπριακού BURNOUT. Ένα περιοδικό που άφησε εποχή στο χώρο του tuning, των Clubs αυτοκινήτων, αλλά και του motorsport. Δεν μου αρέσει να μιλώ για τα επιτεύγματα μας, αλλά το BURNOUT, είναι ιστορία.

Close

Η όλη φάση ξεκίνησε από την Ελλάδα όπου από το 1999 μέχρι το 2003 διοργανώναμε αποκλειστικά τους αγώνες dragster. Τα ρεκόρ επισκεψιμότητας (22.000 θεατές) και συμμετοχών (190 auto – moto σε ένα αγώνα) δεν έχουν σπάσει ποτέ. Και δεν προβλέπεται να σπάσουν. Ακόμη και τον 1ο αγώνα drift στην Ελλάδα, εμείς τον διοργανώσαμε, στις Αφίδνες…

Στην Κύπρο διοργανώσαμε τους πρώτους αγώνες dragster to 2002 και 2003. Όλα τότε με το ελληνικό BURNOUT σαν χορηγό επικοινωνίας.

Close

Και τότε ήταν που είδαμε το κενό στην Κύπρο και με συνοπτικές διαδικασίες, στήσαμε το κυπριακό BURNOUT. Η αναγνωσιμότητα του τότε είχε ταράξει τα νερά στα διαφημιστικά γραφεία. Προσπαθούσαν με πάθος να το μειώσουν, αλλά δεν μπορούσαν. Το έβρισκαν μπροστά τους τα δήθεν «αντρικά» περιοδικά των μεγάλων εκδοτικών εταιρειών που έτρωγαν την σκόνη του BURNOUT, του «περιοδικού του δρόμου». Ενός περιοδικού πολύ προχωρημένου για την εποχή του.

 

Close

 

Πάρτυ, διοργανώσεις, το πρώτο Extreme Car Show, οι πρώτοι αγώνες Drift στη Δρομολαξιά και οι βάσεις για αναγνώριση του αθλήματος μας στην κοινωνία της μάππας, είχαν μπει από τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας του. Η ανάπτυξη του tuning και του motorsport, ήταν ραγδαία. Οι προσκλήσεις σε τηλεοπτικά πάνελ και ραδιόφωνα για την οδική ασφάλεια πολλές. Γιατί εμείς ξέρουμε τι λέμε και δεν κρυβόμαστε.

 

 

Έκτοτε, χωρίς να επεκταθώ σε λεπτομέρειες, το BURNOUT  το οποίο ολοκλήρωσε τον κύκλο του το 2012 (πουλώντας αντίτυπα για χρόνια μετά) αλλά άφησε το στίγμα του παντού, μέχρι και σήμερα.

Λίγα είναι τα άτομα και οι φορείς που ώθησαν το motorsport στην Κύπρο. Δεν το κάναμε μόνοι μας. Μην με παρεξηγάτε.

 

 

Όμως το BURNOUT, τα έργα του και η σημερινή του προέκταση, είναι ακόμη ζωντανή:

  • Το Boyz Stuff Show που ακόμη πολλοί το ονομάζουν BURNOUT, κλείνει 20 χρόνια ζωής φέτος!
  • Η Achna Speedway για την οποία το BURNOUT έδωσε μάχες με τον ιδιοκτήτη πριν ανοίξει, κρατιέται ζωντανή από την ομάδα του BURNOUT που την διαχειρίζεται εδώ και 5 + χρόνια με πρωτοστάτη τον Αυγουστή «του BURNOUT».
  • Το Petrolheads Festival, το Πρωτάθλημα Αναβάσεων, το Πρωτάθλημα Time Attack, το Gymkhana, όλα με την στήριξη μας, έχουν ένα άρωμα BURNOUT.

Πολλά από τα Clubs αυτοκινήτων, είχαν δημιουργηθεί (και πρωτο εμφανιστεί) στο BURNOUT.

 

 

Θυμάμαι ακόμη τα αυτοκίνητα στους δρόμους με τα αυτοκόλλητα BURNOUT που δίναμε δώρο με τα τεύχη μας.

Κρατάω ακόμη τα μηνύματα θαυμασμού, τα δώρα που μας έστελναν, τις επιστολές. Τα τηλεφωνήματα και τα βράδια που περνάγαμε στο αρχηγείο για να βοηθήσουμε τους δικούς μας street racers που τους μάζευαν τα αυτοκίνητα οι «θυμωμένοι» ζετάδες να τα πάρουν πίσω. Τις μάχες για αλλαγή της νομοθεσίας για τα «μοτιφαρισμένα» αυτοκίνητα που καλά κρατεί.

Το BURNOUT ήταν μια ιδέα. Ένας τρόπος ζωής. Ένα πολύ προχωρημένο project για την εποχή του. Σήμερα, το τιμάμε.

Είμαι πολύ περήφανος που το έφερα στην Κύπρο και σήμερα, 20 χρόνια μετά, το μόνο που μπορώ να πω, είναι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» εκ μέρους όλων όσων έζησαν υπέροχες στιγμές BURNOUT.    

Χαίρομαι που πολλοί ακόμη με αποκαλούν ο «Στέλιος ο BURNOUT».

Στέλιος Κυθρεώτης