Editorial

20 Dec, 2022 Ώρα 08:51

Πώς η τεχνολογία μπορεί να σας βοηθήσει να χειριστείτε την κίνηση της περιόδου των γιορτών

Thumbnail

Εάν είστε διαχειριστής στόλου για κάποιο χρονικό διάστημα, σίγουρα γνωρίζετε ότι ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί μήνες. Η φασαρία της εορταστικής περιόδου, ο αυξημένος αριθμός παραγγελιών και η συνακόλουθη αύξηση της οδικής κυκλοφορίας αποτελούν πρόκληση ακόμη και για τους πιο έμπειρους στόλους.

Close

Αναμφίβολα, η εκπαίδευση στην οδήγηση είναι απαραίτητη για να βοηθήσει τους οδηγούς να αντιμετωπίσουν τις εποχιακές προκλήσεις. Ωστόσο, η τεχνολογία μπορεί επίσης να είναι ένας σημαντικός σύμμαχος, ειδικά εάν η επιχείρησή σας ασχολείται με ‘last-mile’ παράδοση. 

Εκτός από την ενσωμάτωση τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού στα οχήματα του στόλου σας, όπως συστήματα πληροφοριών ‘blind spot’, συναγερμός ‘rear-cross traffic’, προσαρμοστικό cruise control ή ακόμα και ‘lane-keeping’ και ‘lane centering’, πρέπει επίσης να διασφαλίσετε την αποτελεσματικότητα των φρένων των οχημάτων. Τα αερόφρενα μπορούν να είναι μια καλή επιλογή, καθώς επιτρέπουν την ελαχιστοποίηση απόστασης ακινητοποίησης και ομαλότερες, πιο ευθείες και πιο σταθερές στάσεις. Όταν έρθει η ώρα να αντικαταστήσετε τα τακάκια φρένων, συνιστάται η αντικατάστασή τους με τον ίδιο κατασκευαστή αρχικού εξοπλισμού (OEM). Επιπλέον, η σωστή επιθεώρηση και συντήρηση είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης και της βέλτιστης απόδοσης των οχημάτων του στόλου σας σε δύσκολες εποχιακές περιόδους.

Close

Συμπερασματικά, η κίνηση στην περίοδο των εορτών παρουσιάζει προκλήσεις για όλους τους στόλους και μια καλή στρατηγική μπορεί να είναι ο συνδυασμός της τεχνολογίας με την κατάλληλη εκπαίδευση οδηγών. Θα σας επιτρέψει να αποφύγετε σοβαρά προβλήματα κατά την αιχμή της κυκλοφορίας και να εξασφαλίσετε την καλύτερη απόδοση του στόλου και των οδηγών σας. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν έμπειρο και σε εγρήγορση οδηγό που υιοθετεί ασφαλείς και αμυντικές τεχνικές οδήγησης.

Σχετικά με την Frotcom

Η Frotcom είναι σήμερα παρούσα σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως μέσω ενός δικτύου τοπικών πιστοποιημένων συνεργατών της Frotcom. Το σύστημα Frotcom χρησιμοποιείται από χιλιάδες εταιρείες σε όλο τον κόσμο για τη διαχείριση στόλου και την παρακολούθηση οχημάτων GPS. Τη λύση έχουν υιοθετήσει τόσο μικροί όσο και μεγάλοι στόλοι με περισσότερα από χίλια οχήματα. Δείτε περισσότερα στο: www.frotcom.com

Close

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα, επικοινωνήστε με τον κον. Μιχάλη Χριστοδουλίδη στη Frotcom Cyprus τηλεφωνικώς στο 22 002030 ή e-mail στο [email protected] 

02 Jun, 2023 Ώρα 11:36

Γερμανική πειθαρχία vs Kυπριακή κομματοκρατία και γραφειοκρατία!

Thumbnail

Του Στέλιου Κυθρεώτη 

Close

Κάθε φορά που πάω σε ταξίδι για οδήγηση νέου μοντέλου στο εξωτερικό, έχω την ευκαιρία να σκεφτώ διάφορα. Για την ζωή και την καριέρα μου, τα αυτοκίνητα, την κουλτούρα.

Αυτή τη φορά η επίσκεψη ήταν στη Λειψία στο Porsche Experience Center για να οδηγήσουμε το νέο Porsche Cayenne. Ένα υπεραυτοκίνητο off-road αλλά και στην πίστα.

Close

 

 

Δεν θα αναλύσω τα του νέου Cayenne εδώ, θα κάνω αναλυτική παρουσίαση σε λίγες μέρες. 

Όμως ζώντας αυτή την εμπειρία σε μια πίστα «πολυτελείας» όπου όλα δουλεύουν ρολόι, επισκεπτόμενος το εργοστάσιο της πρώην ανατολικής Γερμανίας που τώρα παράγει… 550 αυτοκίνητα την μέρα, βλέποντας την οργάνωση, την εμπιστοσύνη που δείχνουν τα εργοστάσια στους διψασμένους για οδήγηση (ειδικά αν υπάρχει και πίστα στο πρόγραμμα) σκέφτηκα πολλά.

 

 

Ώριμος πλέον στην οδήγηση, την ταχύτητα, τους αγώνες, σκεπτόμουνα λοιπόν πόσο ανούσια είναι κάποια πράγματα στη χώρα μας. 

Όταν πηγαίνεις με 200χλμ/ω στον αυτοκινητόδρομο όπου επιτρέπεται και 50χλμ/ω εκεί που επιβάλλεται και βλέπεις ότι τους στόχους που βάζουν οι Γερμανοί - smart to lean to green by 2030 - τους πετυχαίνουν, όταν ακολουθείς τον οδηγό- περσινό νικητή του Le Mans στην πίστα και δεν του κάνεις τον έξυπνο, καταλαβαίνεις - τουλάχιστον εγώ - τα πιο κάτω:

Ότι για να έχεις στην Κύπρο δρόμους σωστούς και όραμα στην οδική ασφάλεια πρέπει να έχεις ικανές ηγεσίες χωρίς γραφειοκρατίες, μεσάζοντες και κουμπαριλλίκκια διαχρονικά. Η αποτυχία στα μέτρα οδικής ασφάλειας στην Κύπρο, δεν οφείλεται στην ταχύτητα, το αποδεικνύουν οι Γερμανοί. Οφείλεται στην ανικανότητα πολλών στα υπουργεία, στην Αστυνομία, σε θέσεις κλειδιά.

Το να έχεις στόχους για να φέρεις την πράσινη ενέργεια σε μια χώρα όπως η Κύπρος που έχει ήλιο καθημερινά δεν είναι δύσκολο, απλά θέλει αξιοκρατικές τοποθετήσεις σε κρίσιμα πόστα. Όχι κομματόσκυλα. Διαχρονικά για 40+ χρόνια τώρα.

Close

 

 

Το να βλέπεις 4,300 υπαλλήλους στο εργοστάσιο της Porsche να δουλεύουν ρολόι και να σε χαιρετάνε χαμογελαστοί και να φέρνεις στο μυαλό σου πολλούς Κύπριους δημόσιους υπαλλήλους (όχι όλους) τα σικ-λιφ και την ευθυνοφοβία παράλληλα με την… πάντα άριστη αξιολόγηση τους, είναι τραγικό.

Το να είσαι στην πίστα ακολουθώντας τις οδηγίες και αποφεύγοντας τις αππωμάρες αναπόφευκτα σε κάνει να σκέφτεσαι πολλούς Κύπριους «πρωταθληταράδες» με ψυχολογικά προβλήματα που παρασιτούν στον αθλητικό μας χώρο. 

Στην Κύπρο που τα ξέρουμε όλα, ζούμε στην κοσμάρα μας. Όσο με παίρνει θα προσπαθώ από τη θέση μου σαν αθλητής, σαν γνωστής της οδικής ασφάλειας και σαν Κύπριος πολίτης να συμβάλλω στην βελτίωση των πιο πάνω (όλων).

Μέχρι να επιστρέψω, ζω κι εγώ το όνειρο της γερμανικής τελειότητας κι ας είμαι ιταλόφιλος αυτοκινητιστικά.

Σημ: Η φωτό με τα 202χλμ στον αυτοκινητόδρομο τραβήχθηκε από τον συνοδηγό μου