Editorial

10 Oct, 2021 Ώρα 22:17

Που είναι τα Κυπριακά αθλητικά κανάλια;

Thumbnail

Ανοίγεις την τηλεόραση και φθάνεις στα αθλητικά των καναλιών. Μάππα μάππα και πάλι μάππα.

Close

Σήμερα βέβαια, βάλανε και 40 δευτερόλεπτα F1 (τυχεροί) στο τέλος των ειδήσεων, μετά από το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα και πλάνα από το… Άγιος Μαρίνος - Πολωνία (μάππα).

Πραγματικά είχαμε μεγάααλη αγωνία για το αποτέλεσμα.

Close

Κατά τα άλλα, η Κύπρος είχε τρεις κυπριακές διακρίσεις στο εξωτερικό με τον Sergio GrigOriou που κέρδισε πανευρωπαϊκο αγώνα drift, τους Alex Tsouloftas με συνοδηγό τον Stelios Elia που κέρδισαν το Ράλι ΔΕΘ στην Ελλάδα και τον Vladimiros Tziortzis που ήρθε δεύτερος στο Euro Nascar που συμμετέχει. Καμία αναφορά.

Αφήστε που είχαμε και αγώνα Πρωταθλήματος Ανάβασης στην Λεμεσό με νικητή τον Giannis Kapetanios. Ψιλά γράμματα.

Close

Το αυτοκίνητο, η μοτοσικλέτα και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην Κύπρο είναι γενικά παρεξηγημένα και υποβαθμισμένα. Στόχος μας να τα αναβαθμίσουμε με κάθε τρόπο και με κάθε ευκαιρία. 

Συγχαρητήρια πάντως από εμάς στους δικούς μας νικητές!

 

21 Sep, 2023 Ώρα 15:17

Οι θορυβώδεις εξατμίσεις πάνε σήμερα στη βουλή!

Thumbnail

Τους μήνες που πέρασαν μέχρι και σήμερα είδαμε πολλά άρθρα τα οποία λανθασμένα προκάλεσαν πανικό σε ιδιοκτήτες σπορ και βελτιωμένων αυτοκινήτων. Άρθρα που παρέπεμπαν στο ότι η βουλή "θα τους βάλει όλους φυλακή" και θα πληρώνουν γερά πρόστιμα με τα αυτοκίνητα τους να καταλήγουν κατασχεμένα στην αστυνομία.

Close

Η κατάθεση του συγκεκριμένου νόμου έγινε τον Νοέμβριο του 2021 από τους βουλευτές Ηλία Μυριάνθους, Κωστή Ευσταθίου. 

Πραγματικός σκοπός της πρότασης νόμου είναι η τροποποίηση του περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως Νόμου, έτσι ώστε να θεσπιστεί διαδικασία σε περίπτωση που όχημα έχει υποστεί μετατροπές και προκαλεί οχληρία και ηχορύπανση να ακινητοποιείται και να μεταφέρεται σε χώρο όπου θα διευθετείται η επαναφορά του στην κατάσταση που ευρισκόταν πριν από τη μετατροπή.

Close

Δείτε εδώ την πρόταση νόμου

Δείτε εδώ την Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Close

Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως Νόμος του 1972 (86/1972)

 

Η εξέταση του νόμου μετά από πολλές αναβολές θα γίνει σήμερα με την ημερήσια διάταξη της ολομέλειας να το συμπεριλαμβάνει στις νομοθετικές εργασίες της ημέρας. 

Την ίδια στιγμή και προ ημερών οργανωμένες αυτοκινητιστικές ομάδες όπως εκείνη του Mitsubishi EVO Club Cyprus συζήτησαν με τον Κο Ευσταθίου και προσπάθησαν να τον κατευθύνουν προς τη σωστή λειτουργία του νόμου με κυριότερο σημείο τον σωστό έλεγχο τον οχημάτων και σωστές δικλείδες έτσι ώστε να μην υπάρχουν συγκρούσεις με τα γραφόμενα στο γνωστό μας εγχειρίδιο μετατροπών το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Τέλος τονίζουμε ότι η πρόταση αυτή ΔΕΝ έχει να κάνει με κατάσχεση βελτιωμένων αυτοκινήτων ούτε και ότι άλλο αναφέρουν τα διάφορα άρθρα που διαβάσατε από άσχετους του χώρου της δημοσιογραφίας.

Απο την δική μας μεριά ευχόμαστε οι όλοι εμπλεκόμενοι γύρω από την υπερψήφιση ενός νόμου να ξέρουν και πως να χειριστούν τις καταστάσεις. Τα έχουμε πει εκατοντάδες φορές. Εάν ο χειρισμός γίνει λάθος πολλές περιπτώσεις θα καταλήξουν στο δικαστήριο με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να κερδίζει την δίκη έχοντας στη διάθεση του κερδισμένη δίκη ώς προηγούμενο. Το να καταδικάζεις πολίτες χωρίς τις σωστές αποδείξεις είναι το χειρότερο πράγμα.