Editorial

22 Jan, 2021 Ώρα 21:43

Τελικά, δεν γνωρίζουν τι είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στη Κύπρο!

Thumbnail

Η οριστική απάντηση στο αίτημα μας για προπόνηση των αθλητών και φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην πίστα, ήταν αρνητική.

Close

Παρά το ότι στην Ελλάδα και στις πλείστες χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται σε καθεστώς lockdown ο μηχανοκίνητος αθλητισμός εξαιρείται και παρά την ενημέρωση των αρμοδίων, η απάντηση ήταν και πάλι αρνητική.

Όσο τα πάντα περιστρέφονται μόνο γύρω από το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός δεν θα προχωρήσει.

Close

Όσο επίσης οι υπεύθυνοι σε κάθε πόστο εξουσίας δεν αφουγκράζονται την κοινωνία και δεν λαμβάνουν υπόψη τα μηνύματα των πολιτών που είναι στοιχειοθετημένα και εύλογα, η χώρα θα αντιμετωπίζει όλο και περισσότερα προβλήματα.

Κρίμα.

Close
Πιο κάτω η επιστολή που λάβαμε και η απάντηση που στείλαμε μετά την άρνηση τους. Δείτε και την εξαίρεση του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το lockdown στην Ελλάδα σε αυτό το link.

Εμείς, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας μέχρι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να αναγνωρίζεται όπως του αρμόζει.

 

28 Jun, 2021 Ώρα 19:47

Take it to the Tracκ: Η αστυνομία του Colorado σε προκαλεί σε κόντρα!

Thumbnail

Του Στέλιου Κυθρεώτη

Close

 

Σε πολιτισμένες χώρες, όπου την διοίκηση της οδικής ασφάλειας έχουν άτομα και υπηρεσίες που βλέπουν μπροστά, στο μέλλον και όχι 30 χρόνια πίσω, συμβαίνουν αυτά που βλέπετε στο βίντεο.

Close

Η αστυνομική διεύθυνση του Colorado σε μια προσπάθεια να μεταφέρει τους νεαρούς που τρέχουν στους δρόμους να διαγωνιστούν με ασφάλεια στην πίστα, συμμετείχαν ακόμη και οι ίδιοι με περιπολικό (!) σε μια εκδήλωση με γρήγορα αυτοκίνητα.

Ο αστυνόμος, τελειώνει την κούρσα του περιπολικού του με πολιτικό αυτοκίνητο στην πίστα με μια πολύ σημαντική φράση: "Be safe", καλώντας όλους τους νέους να έρθουν στην πίστα. 

Close

Στην Κύπρο, αντί αυτού (στα όνειρα μας) ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, μεταξύ άλλων εκστρατεία τους καλοκαιρινούς μήνες για τα πιο κάτω:

 - Θορυβώδης εξάτμιση... 

 - Αλλαγή, μετατροπή ή προσαρμογή της μηχανής...

Με αυτό τον τρόπο αλά 80's, νομίζουμε ότι θα "πατάξουμε" το street racing ή ότι αυτή είναι η κύρια αιτία των θανατηφόρων δυστυχημάτων στην Κύπρο. Την ίδια στιγμή που γεμίσαμε ποτό και οδήγηση, σαραβαλάκια που οδηγούν χιλιάδες άτομα χωρίς άδεια οδήγησης και ΜΟΤ, ντελιβεράδες - καμικάζι... 

Πριν προλάβουν οι "επιστήμονες" να μας κατηγορήσουν ότι υποστηρίζουμε την ταχύτητα, θέλουμε να τους πούμε πως επειδή την ταχύτητα την γνωρίζουμε πολύ (μα πολύ) καλά και σαφώς καλύτερα από εκείνους, έχουμε ήδη βάλει τις βάσεις με την Πολιτεία (και όχι μαζί τους) για μια νέα προσέγγιση στην ενότητα νέοι - ταχύτητα - motorsport.  Την ασφάλεια υποστηρίζουμε, όχι την ταχύτητα στους δρόμους.

Η προσπάθεια είναι να υπάρχει σύντομα εναλλακτική για τους νέους που θέλουν να τρέχουν ή να βελτιώνουν το αυτοκίνητο τους χωρίς να ενοχλούν στο δρόμο (με μέτρηση θορύβου όμως και όχι με το αυτί) χωρίς να ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας και κυρίως χωρίς να τους θεωρεί κανείς εγκληματίες. Όπως συμβαίνει στις πολιτισμένες χώρες που υπάρχουν πίστες ταχύτητας και ασφάλειας αλλά εμείς εδώ στην Κύπρο προσπαθούμε να τις μιμηθούμε μόνο για τις κάμερες ταχύτητας και πολλά άλλα παρόμοια τιμωρητικά μέτρα, αλλά όχι και για την ανάγνωση της κουλτούρας του tuning και του γρήγορου αυτοκινήτου που ανθίζει παγκόσμια με εκατομμύρια fans - οδηγούς.