Ειδήσεις

28 Mar, 2023 Ώρα 09:31

1963 - 2023: 60 χρόνια Lamborghini μέσα από ιστορικές φωτογραφίες

Thumbnail

Το 1963 ο Ferruccio Lamborghini ίδρυσε την αυτοκινητοβιομηχανία Automobili Lamborghini και έχτισε ένα νέο εργοστάσιο στη Sant'Agata Bolognese της Βόρειας Ιταλίας. Η κατασκευή της εγκατάστασης προχώρησε γρήγορα. Τον Οκτώβριο, όταν η Lamborghini αποκάλυψε το πρώτο της αυτοκίνητο, το πρωτότυπο 350 GTV, η κύρια δομή του εργοστασίου είχε ήδη ολοκληρωθεί.

Close

 

 

Σήμερα η Automobili Lamborghini είναι μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία με περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους που παράγει πάνω από 9.000 αυτοκίνητα ετησίως. Τα τελευταία 60 χρόνια, τα κεντρικά γραφεία της Lamborghini έχουν υποστεί αναβαθμίσεις, επεκτάσεις και αναδιαμορφώσεις με βάση τις ανάγκες παραγωγής, το περιβάλλον και την τεχνολογία. Αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψε την αρχική του βασική δομή.

 

Close

 

Η παραγωγή έφτασε από 67 Lamborghini το 1965 σε 425 το 1971. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Lamborghini ήταν πολύ ενεργή εταιρεία  με αυτοκίνητα όπως η εκπληκτική Miura, η Espada και η ανάπτυξη της αρχικής Countach. Μέχρι τη δεκαετία του 1980, η παραγωγή έφτασε τα 470 αυτοκίνητα αλλά και 300 κινητήρες θαλάσσης.

 

 

Το 1974 ο Ferruccio Lamborghini πούλησε την εταιρεία η οποία πέρασε από μια διαδοχή ιδιοκτητών. Η Chrysler Corporation την απέκτησε το 1987, παραδίδοντας την Diablo πριν πουλήσει την εταιρεία σε μια κοινοπραξία της Μαλαισίας το 1994. Στη συνέχεια, το 1998, η Volkswagen AG έγινε ο νέος ιδιοκτήτης, οδηγώντας σε μια περίοδο εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης. Η εταιρεία άνοιξε τη νέα δομή Lamborghini Centro Stile πέντε χρόνια αργότερα για την 40η επέτειό, χρησιμοποιώντας την για να παρουσιάσει κλασικά αυτοκίνητα Lamborghini. Η Lamborghini απασχολούσε 624 άτομα μέχρι τότε, παράγοντας πάνω από 1.300 αυτοκίνητα το χρόνο.

 

 

Το 2008 το εργοστάσιο επεκτάθηκε ξανά για να συμπεριλάβει ένα σύγχρονο τμήμα φινιρίσματος και κέντρο logistics. Πρόσθετες εγκαταστάσεις ακολούθησαν αυτές τις επεκτάσεις για την ανάπτυξη του νέου αμαξώματος από ανθρακονήματα της Aventador, εγκαινιάζοντας το κέντρο παραγωγής άνθρακα Lamborghini. Μέχρι το 2012, η παραγωγή Lamborghini ξεπέρασε τα 2.000 αυτοκίνητα ετησίως και θα τετραπλασιαζόταν μέχρι το 2020.

 

 

Ένα μεγάλο μέρος της αύξησης της παραγωγής αποδίδεται στη Lamborghini Urus. Κυκλοφόρησε το 2018, έγινε γρήγορα το πιο δημοφιλές μοντέλο της εταιρείας. Για να φιλοξενήσει το νέο μοντέλο, το εργοστάσιο επεκτάθηκε ξανά στα 160.000 τετραγωνικά μέτρα, περισσότερο από 13 φορές το μέγεθος του αρχικού εργοστασίου του 1963.

 

 

Σήμερα τα κεντρικά γραφεία παραμένουν στην περιοχή Sant'Agata Bolognese και η αρχική πρόσοψη του εργοστασίου με την περήφανη πινακίδα Lamborghini εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό μέρος της εγκατάστασης.

15 May, 2024 Ώρα 13:00

Μετά από 5 εκατ. χιλιόμετρα δοκιμών, έτοιμη για παρουσίαση η πρώτη υβριδική Porsche 911 στην ιστορία

Thumbnail

Η Porsche γράφει ιστορία καθώς για πρώτη φορά η 911 έρχεται με υβριδικό σύνολο και η εταιρία υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις και ακόμα πιο σπορ αντιδράσεις.

Close

 

 

Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών

«Για πρώτη φορά στην 61χρονη ιστορία της εταιρίας, εγκαθίσταται ένα υβριδικό σύστημα κίνησης σε μια 911 για το δρόμο. Αυτό το καινοτόμο υβριδικό σύστημα επιδόσεων κάνει την 911 ακόμα πιο δυναμική”, λέει ο Frank Moser, Αντιπρόεδρος των μοντέλων 911 και 718. «Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη κατά τη διάρκεια της εξέλιξης και δοκιμάσαμε τη νέα 911 κάτω από κάθε είδους συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Από το παγωμένο κρύο μέχρι την καυτή ζέστη, όπως συνέβη κατά τα τελευταία στάδια των δοκιμών στο Ντουμπάι.

 

Close

 

Είτε με υψηλό φορτίο του συστήματος μετάδοσης κίνησης στις απαιτητικές συνθήκες των ορεινών περασμάτων, είτε με την κίνηση στο stop-and-go ενός αστικού περιβάλλοντος, η νέα 911 ξεπέρασε με άνεση ακόμα και τις πιο δύσκολες προκλήσεις. Συνολικά, οι μηχανικοί και οι οδηγοί δοκιμών συμπλήρωσαν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα οδήγησης για την ανάπτυξη.»

Πιο γρήγορη από την προκάτοχό της στο Nürburgring κατά 8,7 δευτερόλεπτα

Οι δοκιμές και η ρύθμιση στο Nürburgring είχαν πάντα ιδιαίτερη σημασία κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της 911. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο πρεσβευτής οδηγός της Porsche, Jörg Bergmeister, ολοκλήρωσε έναν γύρο σε 7:16,934 λεπτά – 8,7 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την αντίστοιχη έκδοση του προηγούμενου μοντέλου. Το αυτοκίνητο δοκιμής ήταν εξοπλισμένο με τα στάνταρ ελαστικά δρόμου, καθώς και με το κιτ αεροδυναμικής με σταθερή πίσω αεροτομή που διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός για αρκετές γενιές μοντέλων τώρα, και το οποίο παρέχει αυξημένη κάθετη δύναμη σε υψηλές ταχύτητες.

 

 

Λεπτομέρειες για το υβριδικό σύστημα κίνησης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Η Porsche μάς λέει ότι στοχεύει στις επιδόσεις, κάτι που απέδειξε και ο χρόνος στην πίστα.

Όλα θα αποκαλυφθούν στις 28 Μαΐου. Βεβαιωθείτε ότι θα επιστρέψετε σε 15 ημέρες, όπου θα σας έχουμε όλες τις λεπτομέρειες.