Ειδήσεις

23 Jun, 2021 Ώρα 10:49

550000 δολλάρια για την Toyota Supra του θρυλικού Fast And Furious!

Thumbnail

Η παραπάνω τιμή θεωρήθηκε από αρκετούς ως κάτι το αναμενόμενο, καθώς μόνο το γεγονός ότι το ιαπωνικό μοντέλο αποτέλεσε ένα από τα αυτοκίνητα που οδήγησε ο αείμνηστος ηθοποιός Paul Walker, ανέβασε σε μεγάλο βαθμό την αντικειμενική του αξία.

Close

Η Supra του 1994, ξεχώριζε με την πρώτη ματιά, χάρη στο εκθαμβωτικό πορτοκαλί χρωματισμό Candy Orange, που προέρχεται από την Lamborghini Diablo και τα μοναδικής έμπνευσης γραφικά «Nuclear Gladiator» της Troy Lee Designs. Ταυτόχρονα διαθέτει αεροδυναμικό body kit της εταιρείας Bomex, ενώ εντυπωσιακές είναι και οι πολυάκτινες ζάντες των 19 ιντσών. Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα μπάκετ καθίσματα, το τριάκτινο τιμόνι, καθώς και μία πληθώρα από επιπλέον όργανα σε ταμπλό και και στην κολώνα Α.

 

Close

 

Κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα βρίσκεται τοποθετημένος ένας εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας 3,0 λίτρων, με κωδική ονομασία 2JZ-GTE, ο οποίος με τη βοήθεια διπλών turbo αποδίδει 324 PS και 427 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 4 σχέσεων.

Close

 

 

Τέλος, να αναφέρουμε ότι υπεύθυνη για την δημιουργία της συγκεκριμένης Supra είναι η εταιρεία The Shark Shop με έδρα το El Segundo της Καλιφόρνια, ενώ για τις ανάγκες της δεύτερης ταινίας «2 Fast 2 Furious» υπέστη αρκετές αλλαγές. Κατόπιν επανήλθε στην αρχική της μορφή, με τον νέο της ιδιοκτήτη να κατέχει και το αυθεντικό πιστοποιητικό που αποδεικνύει την γνησιότητα του μοντέλου.

 

26 Jul, 2021 Ώρα 10:56

Η Ford κατοχύρωσε το όνομα Skyline; Γιατί;

Thumbnail

Με το που ακούς την λέξη Skyline το μυαλό σου πάει στο μοντέλο της Nissan, αλλά η Ford πρόσφατα προχώρησε στη κατοχύρωση του συγκεκριμένου ονόματος για την αγορά των ΗΠΑ.

Close

Συγκεκριμένα, η Μπλε Οβάλ εταιρία στις 12 του μηνός υπέβαλε αίτημα για κατοχύρωση του ονόματος Skyline στο γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ.

Για την ώρα παραμένει άγνωστο τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει η Ford με το συγκεκριμένο όνομα και που θα το χρησιμοποιήσει. Στη δεκαετία του 1950 χρησιμοποίησε το όνομα Skyliner σε διάφορες εκδόσεις των Crestline, Fairlane Crown Victoria, Fairlane 500 και Galaxie. Η τελευταία φορά που έγινε χρήση του ονόματος Skyliner ήταν το 2014 σε ένα πρωτότυπο που βασίζονταν στο Ford Transit.

Close

Φυσικά θα πρέπει να πουμέ ότι η Nissan δεν αναφέρεται πλέον στο GT-R ως Skyline. Βρίσκουμε όμως το όνομα να χρησιμοποιείται ακόμη στην Ιαπωνική έκδοση του Infinity Q50.

 

Close