Ειδήσεις

26 Mar, 2021 Ώρα 09:04

"Απαγορευμένο φρούτο" για την Ευρώπη το LEXUS IS500

Thumbnail

Ένα από τα πιο σπορ και γνήσια αυτοκίνητα οδηγικής απόλαυσης δυστυχώς δε θα έρθει στην Ευρώπη. Ο λόγος για το Lexus IS500, ένα από τα καλύτερα και πιο γρήγορα Lexus που φτιάχτηκαν ποτέ, ιδιαίτερα στην έκδοση Performance Launch.

Close

 

 

Μεγάλος αντίπαλος της M3 και της Quadrifoglio, αλλά δε θα έρθει στην Ευρώπη

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με ένα sedan το οποίο δε μοιάζει με κανένα άλλο και είναι φτιαγμένο να τα βάλει στα ίσια με την BMW M3 και την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Κάτω από το καπό αυτού του Lexus βρίσκουμε έναν V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα ο οποίος αποδίδει 478 ίππους. Συνεργάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιοι 6 σχέσεων το οποίο ανεβάζει την οδηγική απόλαυση στα ύψη, ενώ οι τροχοί 19 ιντσών της BBS το κάνουν πολύ... κακό!

Close

 

 

Η Lexus αποκάλυψε ότι θα κατασκευάσει μόλις 500 μονάδες της ειδικής έκδοσης Performance Launch. Η βαφή του μοντέλου λέγεται Incognito, ενώ το εσωτερικό είναι υπερπολυτελές γεμάτο με δέρμα και suede.

 

23 Jun, 2021 Ώρα 11:00

Με πλήρως ηλεκτροκίνητη γκάμα από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας η Audi

Thumbnail

Οι τελευταίες επίσημες πληροφορίες που έρχονται απευθείας από τα κεντρικά της Audi στο Ingolstadt της Γερμανίας, επιβεβαιώνουν τα όσα μάθαμε πριν λίγους μήνες, με την premium αυτοκινητοβιομηχανία να σταματά την εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2026. Η παραγωγή τους θα συνεχίσει και μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, αλλά θα αφορά ήδη υπάρχουσες θερμικές μονάδες της γκάμας.

Close

Σύμφωνα με ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, τα σημερινά A3 και Α4 θα αντικατασταθούν από αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στα μεγαλύτερα Α5 και Α6. Το τελευταίο αυτοκίνητο της γκάμας το οποίο θα εξοπλιστεί με καινούργια θερμική μονάδα ισχύος θα είναι το επόμενης γενιάς Q8, η παραγωγή του οποίου θα ολοκληρωθεί το 2032. Μέχρι τότε όλη η γκάμα θα έχει εξηλεκτριστεί πλήρως.

Το πλάνο της γερμανικής μάρκας έχει ως στόχο την ύπαρξη 20 διαφορετικών αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων έως το 2025 και την πώληση τουλάχιστον 7 εκατομμυρίων μονάδων που να βασίζονται στην πλατφόρμα ηλεκτρικών PPΕ, την οποία η Audi έχει εξελίξει σε συνεργασία με την Porsche.

Close

Εάν αυτοί οι στόχοι υλοποιηθούν, τότε τοποθετούν την εταιρεία με τους τέσσερις δακτυλίους στο σήμα, μπροστά και από τους δύο κύριους ανταγωνιστές της, την BMW και την Mercedes-Benz, στον αγώνα της ηλεκτρικής εποχής. Αυτό γιατί η πρώτη έχει ως στόχο το 50% των συνολικών της πωλήσεων να αφορά ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030, ενώ η δεύτερη δεν έχει ανακοινώσει καν επίσημο στρατηγικό πλάνο για το εξηλεκτρισμένο μέλλον της. Μία premium μάρκα η οποία φαίνεται να βρίσκεται πιο μπροστά ακόμη και από την Audi, είναι η Jaguar, με την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία να δηλώνει πως θα έχει εξηλεκτριστεί πλήρως έως το 2025.

 

Close