Ειδήσεις

15 Sep, 2022 Ώρα 11:20

Αστυνομικοί βγήκαν με μεζούρες και μετρούσαν τα αυτοκίνητα

Thumbnail

Περίεργες αλλά όχι πρωτόγνωρες για τους Κύπριους Petrolheads αυτές οι εικόνες με Αμερικανούς αστυνομικούς να μετρούν με μεζούρα τα αυτοκίνητα. Ο λόγος είναι μία νέα μόδα με την ονομασία Carolina Squat, η οποία χαρακτηρίστηκε επικίνδυνη και παράνομη από τα δικαστήρια και οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους. Πρωτόγνωρες όμως για το Αμερικάνικο κοινό επειδή δεν είχαν Κύπριους αστυνομικούς να τους μετράνε το ύψος του αυτοκινήτου με μέτρο και σκουπόξυλο πριν 10 χρόνια!

Close

 

 

Τί είναι το Carolina Squat;

Το "Carolina Squat" είναι μια περίεργη τάση όπου οι ιδιοκτήτες pick-up τροποποιούν την ανάρτηση του οχήματός τους, έτσι ώστε το μπροστινό μέρος να δείχνει όσο πιο ψηλά γίνεται και το πίσω άκρο να δείχνει προς τα κάτω. Η τάση στην πραγματικότητα δεν ξεκίνησε από την Καρολίνα όπως υποδηλώνει το όνομα. Γεννήθηκε από το Baja Racing στην Καλιφόρνια και έγινε δημοφιλές αφού εκατοντάδες οδηγοί δημοσίευσαν φωτογραφίες από τα τροποποιημένα οχήματά τους στο Instagram. Εξαιτίας αυτού, το Carolina Squat έγινε μια τάση που επικράτησε σε όλη τη χώρα, ειδικά στις νότιες πολιτείες, καθώς και στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα.

Πιο σημαντικό από την εμφάνιση, όμως, είναι το μέλημα της ασφάλειας. Πρώτα απ 'όλα, με ένα τόσο βαριά παραμορφωμένο όχημα, ο χειρισμός είναι οριακά επικίνδυνος, μειώνοντας την πιθανότητα ελιγμών αποφυγής σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, το να δείχνεις το μπροστινό μέρος του οχήματος τόσο ψηλά μειώνει σημαντικά την ορατότητα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατυχήματα εάν ο οδηγός δεν μπορεί να δει τα αυτοκίνητα μπροστά του.

Close

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο της Βόρειας Καρολίνας, το μπροστινό μέρος οποιουδήποτε οχήματος δεν μπορεί να είναι πάνω από 4 ίντσες υψηλότερο  από το πίσω μέρος.

15 May, 2024 Ώρα 13:00

Μετά από 5 εκατ. χιλιόμετρα δοκιμών, έτοιμη για παρουσίαση η πρώτη υβριδική Porsche 911 στην ιστορία

Thumbnail

Η Porsche γράφει ιστορία καθώς για πρώτη φορά η 911 έρχεται με υβριδικό σύνολο και η εταιρία υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις και ακόμα πιο σπορ αντιδράσεις.

Close

 

 

Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών

«Για πρώτη φορά στην 61χρονη ιστορία της εταιρίας, εγκαθίσταται ένα υβριδικό σύστημα κίνησης σε μια 911 για το δρόμο. Αυτό το καινοτόμο υβριδικό σύστημα επιδόσεων κάνει την 911 ακόμα πιο δυναμική”, λέει ο Frank Moser, Αντιπρόεδρος των μοντέλων 911 και 718. «Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη κατά τη διάρκεια της εξέλιξης και δοκιμάσαμε τη νέα 911 κάτω από κάθε είδους συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Από το παγωμένο κρύο μέχρι την καυτή ζέστη, όπως συνέβη κατά τα τελευταία στάδια των δοκιμών στο Ντουμπάι.

 

Close

 

Είτε με υψηλό φορτίο του συστήματος μετάδοσης κίνησης στις απαιτητικές συνθήκες των ορεινών περασμάτων, είτε με την κίνηση στο stop-and-go ενός αστικού περιβάλλοντος, η νέα 911 ξεπέρασε με άνεση ακόμα και τις πιο δύσκολες προκλήσεις. Συνολικά, οι μηχανικοί και οι οδηγοί δοκιμών συμπλήρωσαν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα οδήγησης για την ανάπτυξη.»

Πιο γρήγορη από την προκάτοχό της στο Nürburgring κατά 8,7 δευτερόλεπτα

Οι δοκιμές και η ρύθμιση στο Nürburgring είχαν πάντα ιδιαίτερη σημασία κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της 911. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο πρεσβευτής οδηγός της Porsche, Jörg Bergmeister, ολοκλήρωσε έναν γύρο σε 7:16,934 λεπτά – 8,7 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την αντίστοιχη έκδοση του προηγούμενου μοντέλου. Το αυτοκίνητο δοκιμής ήταν εξοπλισμένο με τα στάνταρ ελαστικά δρόμου, καθώς και με το κιτ αεροδυναμικής με σταθερή πίσω αεροτομή που διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός για αρκετές γενιές μοντέλων τώρα, και το οποίο παρέχει αυξημένη κάθετη δύναμη σε υψηλές ταχύτητες.

 

 

Λεπτομέρειες για το υβριδικό σύστημα κίνησης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Η Porsche μάς λέει ότι στοχεύει στις επιδόσεις, κάτι που απέδειξε και ο χρόνος στην πίστα.

Όλα θα αποκαλυφθούν στις 28 Μαΐου. Βεβαιωθείτε ότι θα επιστρέψετε σε 15 ημέρες, όπου θα σας έχουμε όλες τις λεπτομέρειες.