Ειδήσεις

15 Sep, 2022 Ώρα 11:20

Αστυνομικοί βγήκαν με μεζούρες και μετρούσαν τα αυτοκίνητα

Thumbnail

Περίεργες αλλά όχι πρωτόγνωρες για τους Κύπριους Petrolheads αυτές οι εικόνες με Αμερικανούς αστυνομικούς να μετρούν με μεζούρα τα αυτοκίνητα. Ο λόγος είναι μία νέα μόδα με την ονομασία Carolina Squat, η οποία χαρακτηρίστηκε επικίνδυνη και παράνομη από τα δικαστήρια και οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους. Πρωτόγνωρες όμως για το Αμερικάνικο κοινό επειδή δεν είχαν Κύπριους αστυνομικούς να τους μετράνε το ύψος του αυτοκινήτου με μέτρο και σκουπόξυλο πριν 10 χρόνια!

Close

 

 

Τί είναι το Carolina Squat;

Το "Carolina Squat" είναι μια περίεργη τάση όπου οι ιδιοκτήτες pick-up τροποποιούν την ανάρτηση του οχήματός τους, έτσι ώστε το μπροστινό μέρος να δείχνει όσο πιο ψηλά γίνεται και το πίσω άκρο να δείχνει προς τα κάτω. Η τάση στην πραγματικότητα δεν ξεκίνησε από την Καρολίνα όπως υποδηλώνει το όνομα. Γεννήθηκε από το Baja Racing στην Καλιφόρνια και έγινε δημοφιλές αφού εκατοντάδες οδηγοί δημοσίευσαν φωτογραφίες από τα τροποποιημένα οχήματά τους στο Instagram. Εξαιτίας αυτού, το Carolina Squat έγινε μια τάση που επικράτησε σε όλη τη χώρα, ειδικά στις νότιες πολιτείες, καθώς και στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα.

Πιο σημαντικό από την εμφάνιση, όμως, είναι το μέλημα της ασφάλειας. Πρώτα απ 'όλα, με ένα τόσο βαριά παραμορφωμένο όχημα, ο χειρισμός είναι οριακά επικίνδυνος, μειώνοντας την πιθανότητα ελιγμών αποφυγής σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, το να δείχνεις το μπροστινό μέρος του οχήματος τόσο ψηλά μειώνει σημαντικά την ορατότητα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατυχήματα εάν ο οδηγός δεν μπορεί να δει τα αυτοκίνητα μπροστά του.

Close

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο της Βόρειας Καρολίνας, το μπροστινό μέρος οποιουδήποτε οχήματος δεν μπορεί να είναι πάνω από 4 ίντσες υψηλότερο  από το πίσω μέρος.

05 Dec, 2023 Ώρα 13:11

Η Porsche Κύπρου αρωγός ενημέρωσης των παιδιών για την Οδική Ασφάλεια

Thumbnail

Παιδικά χαμόγελα και φωνές κατέκλυσαν το Showroom της Porsche, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Παιδικής Εκδήλωσης Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Porsche Κύπρου. Μία εκδήλωση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχει υιοθετήσει η Porsche Κύπρου με δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.    

Close

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά παρακολουθήσαν από μέλος της Αστυνομίας Κύπρου, θεωρητικό εργαστήριο με βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, όπως η διάβαση πεζών, τα φώτα τροχαίας, η ζώνη ασφαλείας κ.ά., ενώ με το πέρας του μαθήματος εφάρμοσαν όλα όσα έμαθαν, μέσα από πρακτική άσκηση και παιχνίδι, οδηγώντας πρότυπα αυτοκινητάκια της Porsche. 

 

Close

 

Στην εκδήλωση τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να δημιούργησαν τη δική τους βιώσιμη πόλη με κύριο θέμα την οδική ασφάλεια. Βάζοντας την παιδική τους φαντασία να δουλέψει, σχεδίασαν και έφτιαξαν με ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά μια ζωντανή πόλη με: συνοικιακά κτίρια, φανάρια, προειδοποιητικά σήματα, αυτοκίνητα, κατοίκους, διαβάσεις πεζών κ.ά. 

 

 

Στον εξωτερικό χώρο του Showroom βρισκόταν ακόμη το πυροσβεστικό όχημα Πήγασος 1 του SupportCY, αλλά και περιπολικό όχημα της αστυνομίας. Εκεί το Σώμα Εθελοντών του SupportCY προσκαλούσε τα παιδάκια, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα οχήματα. Φυσικά, ο ενθουσιασμός τους δεν κρυβόταν, ειδικότερα τη στιγμή που μαζί με τους εθελοντές δοκίμασαν να εκτοξεύσουν νερό με τη μάνικα του πυροσβεστικού. 

Και εκεί που κυλούσαν όλα ομαλά, ακούστηκαν καμπάνες και με μαγικό τρόπο εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης, σκορπώντας μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους. Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών κάθισε σε μία τεράστια πολυθρόνα δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μοίραζε δώρα σε όλους.

 

 

Η Παυλίνα Ιακωβίδου, Marketing & PR Manager της A.I. Motokinisi Ltd, αφού εξέφρασε τη χαρά της που το Showroom της Porsche γέμισε με μικρά παιδιά φτιάχνοντας μία αλλιώτικη ατμόσφαιρα σημείωσε πως: «Η Παιδική Εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας, αποτελεί την αφετηρία ενός προγράμματος ενημέρωσης που έχει αναλάβει η Porsche Κύπρου με την υποστήριξη του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου.  Προγραμματίζουμε μια σειρά δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το 2024 η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Porsche θα έχει ως πρωταγωνιστές τα παιδιά». 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρωινό. 

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.