Ειδήσεις

15 Sep, 2022 Ώρα 11:20

Αστυνομικοί βγήκαν με μεζούρες και μετρούσαν τα αυτοκίνητα

Thumbnail

Περίεργες αλλά όχι πρωτόγνωρες για τους Κύπριους Petrolheads αυτές οι εικόνες με Αμερικανούς αστυνομικούς να μετρούν με μεζούρα τα αυτοκίνητα. Ο λόγος είναι μία νέα μόδα με την ονομασία Carolina Squat, η οποία χαρακτηρίστηκε επικίνδυνη και παράνομη από τα δικαστήρια και οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους. Πρωτόγνωρες όμως για το Αμερικάνικο κοινό επειδή δεν είχαν Κύπριους αστυνομικούς να τους μετράνε το ύψος του αυτοκινήτου με μέτρο και σκουπόξυλο πριν 10 χρόνια!

Close

 

 

Τί είναι το Carolina Squat;

Το "Carolina Squat" είναι μια περίεργη τάση όπου οι ιδιοκτήτες pick-up τροποποιούν την ανάρτηση του οχήματός τους, έτσι ώστε το μπροστινό μέρος να δείχνει όσο πιο ψηλά γίνεται και το πίσω άκρο να δείχνει προς τα κάτω. Η τάση στην πραγματικότητα δεν ξεκίνησε από την Καρολίνα όπως υποδηλώνει το όνομα. Γεννήθηκε από το Baja Racing στην Καλιφόρνια και έγινε δημοφιλές αφού εκατοντάδες οδηγοί δημοσίευσαν φωτογραφίες από τα τροποποιημένα οχήματά τους στο Instagram. Εξαιτίας αυτού, το Carolina Squat έγινε μια τάση που επικράτησε σε όλη τη χώρα, ειδικά στις νότιες πολιτείες, καθώς και στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα.

Πιο σημαντικό από την εμφάνιση, όμως, είναι το μέλημα της ασφάλειας. Πρώτα απ 'όλα, με ένα τόσο βαριά παραμορφωμένο όχημα, ο χειρισμός είναι οριακά επικίνδυνος, μειώνοντας την πιθανότητα ελιγμών αποφυγής σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, το να δείχνεις το μπροστινό μέρος του οχήματος τόσο ψηλά μειώνει σημαντικά την ορατότητα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατυχήματα εάν ο οδηγός δεν μπορεί να δει τα αυτοκίνητα μπροστά του.

Close

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο της Βόρειας Καρολίνας, το μπροστινό μέρος οποιουδήποτε οχήματος δεν μπορεί να είναι πάνω από 4 ίντσες υψηλότερο  από το πίσω μέρος.

09 Jun, 2023 Ώρα 08:04

Porsche Mission X Concept. Ο προπομπός του νέου hypercar της εταιρίας

Thumbnail

Η Porsche θέλοντας να γιορτάσει τα 75α γενέθλια της, παρουσίασε το Mission X Concept, ένα νέο πρωτότυπο που μας δείχνει το πως θα μοιάζει το επόμενο hypercar της, που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και το οποίο υπόσχεται πως θα γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring.

Close

 

 

Σύμφωνα με την Porsche, το μοντέλο παραγωγής θα βασίζεται σε μια αρχιτεκτονική 900 volt και θα έχει αναλογία 1 ίππου ανά 1 κιλό βάρους. Επίσης θα παράγει πολύ μεγαλύτερη κάθετη αεροδυναμική πίεση από την 911 GT3 RS και θα φορτίζει περίπου δύο φορές πιο γρήγορα από την Taycan Turbo S.

 

Close

 

Ο σχεδιασμός του Mission X Concept αντλεί έμπνευση από τα αγωνιστικά της εταιρίας στο Le Mans. Οι πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω, με την “γυάλινη φούσκα” να καλύπτει τον χώρο των επιβατών που προστατεύεται από έναν εξωσκελετό από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα.

 

 

Στο εσωτερικό υπάρχουν bucket καθίσματα από CFRP, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων ψηφιακός πίνακας οργάνων, αγωνιστικής σχεδίασης τιμόνι, με τον συνοδηγό να έχει μπροστά του μια βάση για την τοποθέτηση αναλογικών ή ψηφιακών χρονομέτρων.

 

 

Το πακέτο των μπαταριών είναι τοποθετημένο πίσω από το καθίσματα, σε μια λεγόμενη διάταξη “e-core” που προορίζεται να δημιουργήσει το ίδιο είδος δυναμικής συμπεριφοράς ενός κεντρομήχανου αυτοκινήτου.

 

 

Το πρωτότυπο έχει μήκος 4,5 μέτρα, πλάτος 2 μέτρων, ύψος 1,2 μέτρων, μεταξόνιο 2,73 μέτρων και φορά ζάντες 20″ μπροστά και 21″ πίσω, με τις τελευταίες να έχουν διαφανείς αερολεπίδες, οι οποίες είναι σχεδιασμένες σαν τουρμπίνες για καλύτερη ψύξη των φρένων.