Ειδήσεις

11 Jan, 2021 Ώρα 09:45

Αυτά είναι τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα του κόσμου!

Thumbnail

Η επίτευξη μιας όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ταχύτητας και του αντίστοιχου ρεκόρ αποτελεί πάντα πρόκληση για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ειδικά για αυτές που ασχολούνται με super και hyper cars.

Close

Για να ισχύσει πάντως ένα ρεκόρ, σύμφωνα με τους κανονισμούς του διάσημου πια βιβλίου Guinness, θα πρέπει το αυτοκίνητο να κινηθεί και προς τις δύο κατευθύνσεις και η ταχύτητά του να προκύψει ως μέσος όρος. Αυτός είναι και ο λόγος που το ρεκόρ της Bugatti Chiron Super Sport 300+ που έφτασε τα 490,484 χλμ./ ώρα δεν μετρά επίσημα μιας και το αυτοκίνητο κινήθηκε μόνο προς τη μια κατεύθυνση.

 

Close

 

Το ίδιο ισχύει και για τα 483,40 χλμ./ ώρα που πέτυχε το φτιαγμένο από την M2K Motorsports Ford GT, η ισχύς του οποίου μπορεί και να ξεπερνούσε τους 2.500 ίππους , καθώς δεν υπάρχει κατάλληλο δυναμόμετρο ώστε να μετρηθεί.

Close

 

 

Φυσικά υπάρχει και το SSC Tuatara που έφτασε τα 508,73 χλμ./ ώρα, που είναι και η μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει πετύχει ποτέ μοντέλο παραγωγής, αλλά δεν προσμετράται μιας και υπάρχουν κάποια γκρίζα σημεία στην όλη προσπάθεια επίτευξης του ρεκόρ.

 

 

Έτσι λοιπόν ο κάτοχος του επίσημου ρεκόρ ταχύτητας για μοντέλα παραγωγής είναι το Koenigsegg Agera RS, που έφτασε τα 457,2 χλμ./ ώρα, έχοντας αφήσει αρκετά πίσω του το Hennessey Venom GT, που έφτασε τα 435 χλμ./ ώρα. Πολύ κοντά του η Bugatti Veyron Super Sport, στην οποία το ταχύμετρο έδειξε 431, ενώ η αντίστοιχη ένδειξη στο Hennessey Venom GT Spyder ήταν 427,4.

 

 

Ακολουθούν η Bugatti Chiron με 420 χλμ./ ώρα, το SSC Ultimate Aero με 412, το Koenigsegg Regera με 410 και η Bugatti Veyron EB 16.4 με 408 χλμ./ ώρα.

 

 

To αμερικάνικο Saleen S7 Twin Turbo δεν έφτασε για 1 χλμ./ ώρα τα 400, το Koenigsegg CCR έχει τελική 389 χλμ./ ώρα, η McLaren F1 της δεκαετίας του ’90, για πολλούς το καλύτερο super sport μοντέλο της ιστορίας, μπορεί να κινηθεί με 388 χλμ./ ώρα και η Pagani Huayra με 383.

 

Πηγή: CNN.gr

15 Jan, 2021 Ώρα 11:11

Ισχυρότερη, γρηγορότερη και πιο εντυπωσιακή η νέα Porsche 911 GT3 Cup

Thumbnail

Η Porsche παρουσίασε την τελευταία γενιά του αγωνιστικού αυτοκινήτου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο: τη νέα 911 GT3 Cup. Με το ξεκίνημα της σεζόν του 2021, αυτό το αγωνιστικό θα διαγωνιστεί στο Porsche Mobil 1 Supercup αλλά και στα εθνικά πρωταθλήματα Porsche Carrera Cup σε Γερμανία, Γαλλία, Ασία και για πρώτη φορά στη Βόρεια Αμερική. Το εντυπωσιακό μοντέλο αυτό αποτελεί την πρώτη αγωνιστική έκδοση που βασίζεται στην τρέχουσα γενιά της 992. Παράγει περίπου 510 ίππους και 470Nm ροπής. Δηλαδή 25 ίππους περισσότερους από τον προκάτοχο του ενώ θα μπορεί να λειτουργεί με συνθετικά καύσιμα, το οποίο μειώνει σημαντικά τις εκπομπές CO2 υπό συνθήκες αγώνων. Η παράδοση του  911 GT3 Cup σε ομάδες θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2021, και είναι διαθέσιμο για αγορά με τιμή 225.000 ευρώ.

Close

 

 

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του νέου 911 GT3 Cup είναι η βελτιστοποιημένη αεροδυναμική του και η γενικά πιο «μυώδης» εμφάνιση του. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο πλατύ και ελαφρύ αμάξωμα turbo-spec που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο μοντέλο Cup.

Ένα άλλο παράδειγμα λεπτών, εξελιγμένων λύσεων στο νέο 911 GT3 Cup φαίνονται στη διάταξη των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων: Οι μονάδες ελέγχου του μηχανοκίνητου αθλητισμού και οι καταγραφείς δεδομένων έχουν μεταφερθεί από τον θόλο ποδιών του συνοδηγού στο δεξί πίσω μέρος της καμπίνας. Ως αποτέλεσμα, δεν εμποδίζουν πλέον την εγκατάσταση μιας δεύτερης θέσης στο εσωτερικό.

Close

 

 

Όπως με τον άμεσο προκάτοχό του, ο εξακύλινδρος κινητήρας του χρειάζεται μόνο έλεγχο συντήρησης μετά από 100 ώρες λειτουργίας. Ο κινητήρας συνδέεται με το διαδοχικό, εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων 72 κιλών, μέσω ενός συμπλέκτη μεταλλικού αγωνιστικού συμπλέγματος τριών δίσκων. Οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται μέσω κλασσικού μοχλού (paddle) στο τιμόνι, με μια «μικρή επιθεώρηση» του κιβωτίου ταχυτήτων να χρειάζεται μετά από 60 ώρες αγώνων - που αντιστοιχεί σε περίπου δύο σεζόν του Porsche Mobil 1 Supercup. Μια σημαντική αναθεώρηση αναμένεται μετά από 120 ώρες αγώνων. Ο ενεργοποιητής αλλαγής ταχυτήτων λειτουργεί με ηλεκτρικό μοτέρ, αντικαθιστώντας την προηγούμενη μονάδα που λειτουργούσε με αέρα. Το πλεονέκτημα: ακόμη γρηγορότερες αλλαγές ταχυτήτων, η επιλογή διαγνώσεων σε πραγματικό χρόνο και μειωμένος κίνδυνος ζημιάς, για παράδειγμα σε περίπτωση σφαλμάτων στην αλλαγή ταχυτήτων.