Ειδήσεις

11 Jan, 2021 Ώρα 09:45

Αυτά είναι τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα του κόσμου!

Thumbnail

Η επίτευξη μιας όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ταχύτητας και του αντίστοιχου ρεκόρ αποτελεί πάντα πρόκληση για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ειδικά για αυτές που ασχολούνται με super και hyper cars.

Close

Για να ισχύσει πάντως ένα ρεκόρ, σύμφωνα με τους κανονισμούς του διάσημου πια βιβλίου Guinness, θα πρέπει το αυτοκίνητο να κινηθεί και προς τις δύο κατευθύνσεις και η ταχύτητά του να προκύψει ως μέσος όρος. Αυτός είναι και ο λόγος που το ρεκόρ της Bugatti Chiron Super Sport 300+ που έφτασε τα 490,484 χλμ./ ώρα δεν μετρά επίσημα μιας και το αυτοκίνητο κινήθηκε μόνο προς τη μια κατεύθυνση.

 

Close

 

Το ίδιο ισχύει και για τα 483,40 χλμ./ ώρα που πέτυχε το φτιαγμένο από την M2K Motorsports Ford GT, η ισχύς του οποίου μπορεί και να ξεπερνούσε τους 2.500 ίππους , καθώς δεν υπάρχει κατάλληλο δυναμόμετρο ώστε να μετρηθεί.

Close

 

 

Φυσικά υπάρχει και το SSC Tuatara που έφτασε τα 508,73 χλμ./ ώρα, που είναι και η μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει πετύχει ποτέ μοντέλο παραγωγής, αλλά δεν προσμετράται μιας και υπάρχουν κάποια γκρίζα σημεία στην όλη προσπάθεια επίτευξης του ρεκόρ.

 

 

Έτσι λοιπόν ο κάτοχος του επίσημου ρεκόρ ταχύτητας για μοντέλα παραγωγής είναι το Koenigsegg Agera RS, που έφτασε τα 457,2 χλμ./ ώρα, έχοντας αφήσει αρκετά πίσω του το Hennessey Venom GT, που έφτασε τα 435 χλμ./ ώρα. Πολύ κοντά του η Bugatti Veyron Super Sport, στην οποία το ταχύμετρο έδειξε 431, ενώ η αντίστοιχη ένδειξη στο Hennessey Venom GT Spyder ήταν 427,4.

 

 

Ακολουθούν η Bugatti Chiron με 420 χλμ./ ώρα, το SSC Ultimate Aero με 412, το Koenigsegg Regera με 410 και η Bugatti Veyron EB 16.4 με 408 χλμ./ ώρα.

 

 

To αμερικάνικο Saleen S7 Twin Turbo δεν έφτασε για 1 χλμ./ ώρα τα 400, το Koenigsegg CCR έχει τελική 389 χλμ./ ώρα, η McLaren F1 της δεκαετίας του ’90, για πολλούς το καλύτερο super sport μοντέλο της ιστορίας, μπορεί να κινηθεί με 388 χλμ./ ώρα και η Pagani Huayra με 383.

 

Πηγή: CNN.gr

14 Apr, 2021 Ώρα 16:25

Ανώτατη διάκριση στην ασφάλεια για το νέο Renault Arkana

Thumbnail

Άλλη μια διάκριση ασφάλειας πρόσθεσε στην ήδη πλούσια λίστα της η Renault. Αυτή τη φορά πρόκειται για το Arkana. Το ολοκαίνουριο Coupe SUV, που αναμένεται σύντομα στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα, θα τοποθετείται μεταξύ των μοντέλων Captur και Kadjar.

Close

Στο καινούργιο Renault Arkana έχει απονεμηθεί η μέγιστη βαθμολογία ασφαλείας 5 αστέρων από τους ειδικούς του ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας Euro NCAP, καθιστώντας το σαν ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον δρόμο. Διαθέτοντας τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας - συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς Advanced Systems Assistance Systems (ADAS) - το ολοκαίνουργιο Arkana ενισχύει τη δέσμευση της Renault για την κατασκευή των ασφαλέστερων οχημάτων για τους πελάτες της.

 

Close

 

Το νέο Renault Arkana είναι εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία ADAS που περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα των βοηθημάτων ασφαλείας με συστήματα όπως: το Adaptive Cruise Control με Stop&Go, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, προειδοποίηση τυφλών σημείων, το Lane Keep Assist και πολλά άλλα. Αυτά τα συστήματα ασφαλείας συνδυάζονται για να προσφέρουν μεγαλύτερη σιγουριά στον οδηγό, στους επιβάτες και σε άλλους χρήστες του δρόμου.

Close

Πέραν από την ασφάλεια, οι πελάτες θα επωφεληθούν από τον συνδυασμό της εντυπωσιακής σιλουέτας του coupe, την κομψή σχεδίαση και το δυναμικό εμπρόσθιο άκρο που συνδυάζονται για να προσφέρουν ένα μοναδικό νέο μοντέλο SUV.