Ειδήσεις

13 Jan, 2022 Ώρα 16:37

Το CUPRA Born ανάμεσα στους φιναλίστ για τον τίτλο του «Car of the Year 2022»

Thumbnail

Το Born, το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα της CUPRA, είναι ένα από τους επτά φιναλίστ για το σημαντικό βραβείο «Car of the Year 2022». Μια υποψηφιότητα που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την δουλειά που γίνεται στην CUPRA στη νέα ηλεκτρική εποχή του αυτοκινήτου.

Close

Το βραβείο Car of the Year αποτελείται από 61 έγκυρους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου από όλη την Ευρώπη οι οποίοι ψηφίζουν για να τον τίτλο του πιο ξεχωριστού νέου μοντέλου της χρονιάς, με το νικητή να ανακοινώνεται το Φεβρουάριο του 2022.

 

Close

 

Είναι ένα μοντέλο που προσθέτει συναισθηματισμό στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τη σπορ εμπειρία του στην οδήγηση, αποδεικνύοντας ότι η ηλεκτροκίνηση και οι επιδόσεις ταιριάζουν τέλεια και ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να είναι διασκεδαστικά. Παράλληλα, θα βοηθήσει στον διπλασιασμό των πωλήσεων της μάρκας σε αυτή την πρώτη χρονιά διάθεσης του στην αγορά.

Close

«Η CUPRA είναι μια αντισυμβατική μάρκα, που γεννήθηκε μόλις πριν από τρία χρόνια και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φτάνει στην τελική 7άδα για το βραβείο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Αυτή η αναγνώριση αποδεικνύει ότι η CUPRA είναι εδώ για να μείνει». δήλωσε ο Wayne Griffiths, Διευθύνων Σύμβουλος της CUPRA. «

 

 

Το CUPRA Born ενσωματώνει την πιο προηγμένη τεχνολογία κινητήρων, και λόγω του πακέτου απόδοσης e-Boost, η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 230 ίππους με τα πακέτα μπαταριών έως 77 kW προσφέρουν εμβέλεια χρήσης περίπου 545 km για ακόμα μεγαλύτερη συναρπαστική εμπειρία οδήγησης.

Το CUPRA Born είναι ένα αυτοκίνητο με έμφαση στον οδηγό, που προσφέρει ηλεκτρικό σπορ χαρακτήρα χάρη στο προοδευτικό τιμόνι, το DCC sport και το ESC Sport, καθιστώντας το δυναμικό και συναισθηματικό στην οδήγηση.

Οι επιδόσεις συνδυάζονται με το δυναμικό στυλ του CUPRA Born, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Στο εσωτερικό, η εστίαση βρίσκεται πάνω στον οδηγό, όπως θα έπρεπε να είναι κάθε CUPRA, ενσωματώνοντας μια φιλική προς το περιβάλλον συστροφή. Μια σειρά υλικών τυλίγουν το εσωτερικό για να δημιουργήσουν μια σπορ αίσθηση, φινέτσας και ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων των τυπικών μπάκετ καθισμάτων που χρησιμοποιούν Νήματα SEAQUAL® από ανακυκλωμένα πλαστικά που μαζεύτηκαν από τη θάλασσα.

28 Jan, 2022 Ώρα 14:22

111.000 δολάρια για αυτό το Honda Integra Type R του 2000

Thumbnail

Φαίνεται ότι οι “μετοχές” του Honda Integra Type R έχουν κάνει limit-up τα τελευταία 2-3 χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότεροι κάτοχοι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού βγάζουν προς πώληση τα αυτοκίνητά τους, είτε μέσω δημοπρασίας, είτε όχι.

Close

 

 

Το Honda Integra παραγόταν για μια εικοσαετία, από το 1986 ως το 2006. Στις δύο αυτές δεκαετίες κυκλοφόρησαν τέσσερις γενιές, με την τρίτη και την τέταρτη να θεωρούνται οι καλύτερες και μάλιστα κάποιοι να πιστεύουν πως το Integra Type R είναι το καλύτερο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο.

 

Close

 

Στην προκειμένη βλέπεις ένα DC-2, δηλαδή ένα τρίτης γενιάς Type-R με τον B18C κινητήρα κάτω από το καπό. Ο κινητήρας απέδιδε 200 ίππους από μόλις 1.800 κ.εκ. κατά την ιαπωνική παράδοση που θέλει τα μοτέρ να είναι άκρως αποδοτικά, χωρίς βέβαια να χάνουν σε αξιοπιστία.

 

 

Το αυτοκίνητο είναι εργοστασιακό, χωρίς μετατροπές και αγοράστηκε για πρώτη φορά το 2000, με το οδόμετρο να γράφει μόλις 10.700 χιλιόμετρα.

Βρίσκεται προς πώληση στο Bring A Trailer και με δύο ημέρες να απομένουν, η υψηλότερη τιμή που έχει πιάσει -την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές- είναι 111.111 δολάρια. Νούμερο εκ των πραγμάτων εξωφρενικά υψηλό, πόσο μάλλον αν πιάσει ακόμα μεγαλύτερο μέχρι να λήξει η δημοπρασία, ειδικά αν σκεφτείς ότι καινούριο είχε αγοραστεί για 25.000 δολάρια.

 

 

Πηγή: Autoblog