Ειδήσεις

18 Apr, 2022 Ώρα 09:41

Ένα μοναδικό έργο τέχνης αφιερωμένο στον Ayrton Senna θα εκτεθεί στην Imola

Thumbnail

Το μουσείο του Ayrton Senna στην πίστα της Imola θα παρουσιάσει ένα μοναδικό αριστούργημα κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Emilia Romagna, που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς ένα εκθεσιακό μονοθέσιο της McLaren μετατράπηκε σε έργο τέχνης.

Close

 

 

Αυτό ονομάζεται “Senna Now” και -φυσικά- είναι αφιερωμένο στη μνήμη του σπουδαίου Βραζιλιάνου οδηγού. Η μία πλευρά του αυτοκινήτου εμπιστεύτηκε τον Γάλλο καλλιτέχνη του δρόμου Jisbar, στον οποίο δόθηκε η ελευθερία να εκφραστεί, αντλώντας έμπνευση από τον Senna.

 

Close

 

Στην άλλη πλευρά του μονοθέσιου υπάρχει ένα συνονθύλευμα τριών εμβληματικών liveries -το μαύρο και το χρυσό της Lotus, το Rothmans της Williams, και το Marlboro της McLaren- που συνδέονται με την καριέρα του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1.

 

 

Το έργο τέχνης “Senna Now” συντάχθηκε από τον Ιταλό σχεδιαστή μόδας Matteo Macchiavelli, ο οποίος ήταν τεράστιος θαυμαστής του Senna. Μετά τον φετινό αγώνα στην Imola, το έργο τέχνης, δωρεά του Ιταλού συλλέκτη Gianluca Tramonti, θα εκτεθεί στα GP του Μαϊάμι και του Μονακό καθώς και σε εκθέσεις τέχνης στη Βενετία και στο Μαϊάμι. Έκτοτε, το μονοθέσιο θα δημοπρατηθεί, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στο Ayrton Senna Foundation.

 

06 Mar, 2025 Ώρα 09:12

Η Ε.Ε. προτείνει να δοθεί προθεσμία 3 ετών στις αυτοκινητοβιομηχανίες για την επίτευξη των στόχων CO2 για το 2025

Thumbnail

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen δήλωσε στις 3 Μαρτίου ότι θα παραχωρήσει στις αυτοκινητοβιομηχανίες ένα περιθώριο τριών ετών για να επιτύχουν τους στόχους για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που είχαν αρχικά τεθεί για φέτος.

Close

Στην πραγματικότητα, οι αλλαγές θα σημαίνουν ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούν να χάσουν τον στόχο φέτος, αρκεί να υπερβούν τον στόχο στις επόμενες δύο χρονιές. «Αντί της ετήσιας συμμόρφωσης, οι εταιρείες θα έχουν τρία χρόνια με βάση την αρχή της τραπεζικής και του δανεισμού», δήλωσε η ίδια σε ενημέρωση του Τύπου. «Οι στόχοι θα παραμείνουν οι ίδιοι, αλλά αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ανάσα για τη βιομηχανία και περισσότερη σαφήνεια, χωρίς να αλλάξουν οι συμφωνημένοι στόχοι».

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης πίεσαν για την αλλαγή του στόχου για το 2025 μετά την επιβράδυνση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων πέρυσι – η ζήτηση υποχώρησε κατά 1,3% σε 1.995.363 οχήματα – η οποία κατέστησε πιο δύσκολη την επίτευξη του στόχου και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ.

Close

Η Ιταλία και η Τσεχική Δημοκρατία, οι οποίες είχαν πιέσει για χαλάρωση των κυρώσεων, χαιρέτισαν την πρόταση, όπως και ο όμιλος Stellantis

Ο Ιταλός υπουργός Βιομηχανίας Adolfo Urso δήλωσε ότι αυτό σημαίνει ότι η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία έχει σωθεί, αν και ο Τσέχος υπουργός Μεταφορών Martin Kupka δήλωσε ότι η χώρα του θα πιέσει για πενταετή παράταση.

Close

Ο Oliver Blume, διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, του ομίλου Volkswagen, δήλωσε ότι χαιρέτισε την «ρεαλιστική προσέγγιση» της Επιτροπής.

Ο όμιλος Stellantis, επίσης, αντέδρασε θετικά. «Ο όμιλος Stellantis χαιρετίζει τις ανακοινώσεις που έκανε χθες η πρόεδρος της Επιτροπής φον ντερ Λάιεν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης.

Η παράταση υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης, λένε οι περιβαλλοντικές ομάδες

Οι περιβαλλοντικές ομάδες επέκριναν την πρόσθετη ευελιξία, λέγοντας ότι κινδυνεύει να υπονομεύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών κατά τη διάρκεια της μετάβασης. Η ομάδα υπεράσπισης Transport & Environment περιέγραψε την αλλαγή ως «ένα πρωτοφανές δώρο στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία εν μέσω ενός έτους συμμόρφωσης».

«Η αποδυνάμωση των κανόνων της Ε.Ε. για τα καθαρά αυτοκίνητα επιβραβεύει όσους έχουν μείνει πίσω και κάνει ελάχιστα πράγματα για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός από το να την αφήσει ακόμη πιο πίσω από την Κίνα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της T&E, William Todts, σε δήλωση του.