Ειδήσεις

20 May, 2022 Ώρα 09:20

H Nissan παρουσιάζει τη νέα εξηλεκτρισμένη της γκάμα με νέα μοντέλα και τεχνολογίες

Thumbnail

Η Nissan έχει χαράξει σταθερά την πορεία της προς ένα βιώσιμο μέλλον και ενίσχυσε τη θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά με την παρουσίαση της νέας ηλεκτρισμένης γκάμας της. Έξι συνολικά μοντέλα υιοθετούν την απαράμιλλη τεχνογνωσία της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση διαθέτοντας την πιο συναρπαστική και ολοκληρωμένη γκάμα της μάρκας μέχρι σήμερα.

Close

 

 

Μετά την απόφαση να μην επενδύσει στο Euro 7 για επιβατικά αυτοκίνητα, η Nissan δεν θα παρουσιάσει κανένα νέο επιβατικό αυτοκίνητο αμιγώς με κινητήρα εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη από το 2023. Η εταιρεία έχει λάβει τολμηρά μέτρα για να εξασφαλίσει ότι θα προσφέρει μια νέα εποχή κινητικότητας, αναμένοντας ότι το 75% των συνολικών πωλήσεων της στην Ευρώπη να ηλεκτροδοτηθεί έως το 2026. Φιλοδοξία της είναι να φτάσει το 100% μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Αυτή η ανακοίνωση διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράδοση του Ambition 2030, του μακροπρόθεσμου οράματος της εταιρείας για την ενδυνάμωση της κινητικότητας και όχι μόνο.

 

Close

 

Το κορυφαίο κατασκευαστικό οικοσύστημα της Nissan, το EV36Zero, που εδρεύει στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου – συνδυάζει την παραγωγή οχημάτων και μπαταριών, που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Συνδυάζοντας το EV36Zero με τη νέα γκάμα ηλεκτροκίνητων προϊόντων της, η Nissan έχει πραγματικά γυρίσει σελίδα στην Ευρώπη με μια σαφή πορεία προς την ηλεκτροκίνηση και την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα.

 

 

Καθώς η ηλεκτρική επανάσταση συνεχίζει να κερδίζει έδαφος, η Nissan υποστηρίζει τους οδηγούς που ξεκινούν το ταξίδι τους προς την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων με μια συναρπαστική γκάμα ηλεκτρικών crossover. Το χαρτοφυλάκιο κινητήρων που διατίθεται στα οχήματα της Nissan αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία των οδηγικών συνηθειών των πελατών της. Το νέο Juke Hybrid διατηρεί την προσωπικότητα του συμβατικού Juke και προσφέρει στους πελάτες, που δείχνουν ενδιαφέρων προς τα EV, μια ολοκληρωμένη εισαγωγή στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Με την σειρά του το ολοκαίνουργιο Qashqai e-POWER αναβαθμίζει την εμπειρία οδήγησης crossover με τη μοναδική τεχνολογία e-POWER κινητήρων της Nissan. Το ολοκαίνουργιο X-Trail e-POWER ακολουθεί την ίδια τολμηρή προσέγγιση στην κατηγορία των Crossover της Nissan.

Μαζί φυσικά και τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Nissan όπως: το Leaf – με περισσότερες από 577.000 πωλήσεις -, το εντελώς νέο Nissan Ariya, αλλά και η επόμενη γενιά των πλήρως ηλεκτρικών συμπαγών LCV της Nissan. 

 

01 Jul, 2022 Ώρα 11:56

Ξεκινά η κατασκευή αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς

Thumbnail

Άλλη μια εξαγγελία-προτεραιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα στην Κύπρο, ο δρόμος Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς, δεν μένει στα λόγια, αλλά μετατρέπεται σε πράξη, με οφέλη όχι μόνο για την Επαρχία Πάφου, αλλά για ολόκληρη την Κύπρο, δήλωσε τη Παρασκευή (1/7) ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Close

Όπως αναφέρει και ρεπορτάζ της Offsite.com.cy, o Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τις εξελίξεις λέγοντας ότι «είναι πολύ ευχάριστο νέο η έναρξη των εργασιών και ελπίζουμε σύντομα να προχωρήσουν και τα έργα προς την Πόλη Χρυσοχούς». (Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ)

Ο κ. Καρούσος, συνοδευόμενος από τον Αν. Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Γιάννη Νικολαΐδη, τους Δημάρχους Πάφου και Πόλεως Χρυσοχούς κ.κ. Φαίδωνα Φαίδωνα και Γιώτη Παπαχριστοφή, την Αν. Διευθύντρια κα Ελένη Κασκίρη και λειτουργούς του Τμήματος Δημοσίων Έργων, επιθεώρησαν την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του αυτοκινητοδρόμου.

Close

 

 

Πρόκειται για μια ιστορική μέρα για την Επαρχία Πάφου, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρούσος στον χαιρετισμό του, αφού «μια εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας, που είχε θέσει ως προτεραιότητα, ένα πολυαναμενόμενο έργο, διαχρονικό αίτημα των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής εδώ και δεκαετίες, μπαίνει σε πορεία υλοποίησης με πολλαπλά οφέλη για το διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς, την Επαρχία Πάφου και ολόκληρη την Κύπρο». 

Πρόσθεσε πως «η εκτέλεση του έργου εμπίπτει στους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ως μέρος του βασικού οδικού δικτύου της Κύπρου, με στόχο την αναζωογόνηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Επαρχίας Πάφου. Ως νησιωτικό κράτος, η Κύπρος στηρίζεται εξ ολοκλήρου στις οδικές μεταφορές για τις εσωτερικές μετακινήσεις, γεγονός που προκαλεί συχνά δυσκολίες στην προσβασιμότητα σε βασικές υπηρεσίες, αλλά και στις μεταφορές ανθρώπων και αγαθών».

Ο Υπουργός Μεταφορών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα οφέλη που αναμένεται να έχει το Έργο για τους κατοίκους του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς. Επιδίωξή μας, είπε ο κ. Καρούσος, είναι να διευκολύνουμε κυρίως την προσβασιμότητα των κατοίκων της απομακρυσμένης αυτής περιοχής, αλλά και να αναβαθμίσουμε τις υποδομές στο οδικό δίκτυο και κατ’ επέκταση να επιλύσουμε τα προβλήματα οδικής ασφάλειας.

 

Close

 

Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε ο κ. Υπουργός, αναμένεται πως ο νέος δρόμος θα συμβάλει στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής Πόλεως Χρυσοχούς, αφού θα διευκολυνθεί η προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή, η εφαρμογή νέων και καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, με συνεπακόλουθα οφέλη για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και την προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών από την Κύπρο και το εξωτερικό. Η ύπαρξη ασφαλούς οδικής συνδεσιμότητας και η ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή, θα περιορίσει το φαινόμενο της εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. 

Το Έργο αφορά τη μελέτη και την κατασκευή (design&build) δρόμου δύο λωρίδων κυκλοφορίας αρχικά από την Αγία Μαρινούδα μέχρι το Στρουμπί, με μήκος 15,5 χλμ και κόστος €86.845,010,00 (περιλ. ΦΠΑ). Μελλοντικά, ο δρόμος θα αναβαθμιστεί σε αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων. Η όδευση αρχίζει από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου παρά την Αγία Μαρινούδα και καταλήγει στον υφιστάμενο δρόμο μετά το Στρουμπί.

Η α’ φάση περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ανισόπεδου κόμβου για σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, ενός κυκλικού κόμβου στην Τσάδα και ενός στο σημείο τερματισμού μετά το Στρουμπί. Προνοείται, επίσης, η κατασκευή δύο διατρητικών σηράγγων μήκους 720μ. και 290μ. έκαστη, πέντε κοιλαδογεφύρων συνολικού μήκους 1.500μ., δύο υπέργειων διαβάσεων και εννέα υπόγειων διαβάσεων. Τέλος, λόγω της ανωφέρειας του δρόμου, θα κατασκευαστούν πρόσθετες λωρίδες κυκλοφορίας σε μεγάλο μήκος (περίπου 12 χλμ).

Στο σύνολό του, ο αυτοκινητόδρομος θα είναι μήκους 31 χλμ και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Για τη δεύτερη φάση υπάρχει η προμελέτη και τα αρμόδια Τμήματα προχωρούν σταδιακά με τις υπόλοιπες φάσεις της διαδικασίας. 

 

 

Πηγή: Brief.com.cy