Ειδήσεις

05 Jan, 2022 Ώρα 09:47

Η καλύτερη δουλειά στον κόσμο;

Thumbnail

Σίγουρα εάν ρωτήσουμε 100 διαφορετικούς ανθρώπους ποια θεωρούν την καλύτερη δουλειά στον κόσμο, ίσως λάβουμε 100 διαφορετικές απαντήσεις. Όσους όμως petrolheads και αν ρωτήσουμε, θα λάβουμε την ίδια απάντηση. Η συγκεκριμένη.

Close

Ας γνωρίσουμε τον Steve Jenny ο οποίος έχει κάθε δικαίωμα να καυχιέται πως όταν πάει στην δουλειά του, είναι ευτυχισμένος. Ο συγκεκριμένος κύριος έκανε αίτηση για δουλειά στην Bugatti τον Μάιο του 2004 και προσελήφθη την ίδια περίοδο, όταν και βρισκόταν στα στάδια δοκιμής η νέα τότε Veyron, με αντικείμενο εργασίας να δημιουργήσει μία διαδικασία εξασφάλισης πως κάθε μοντέλο θα ήταν (δοκιμασμένα) άψογο πριν παραδοθεί στον πελάτη.

 

Close

 

Τον Σεπτέμβριο του 2005, ο Jenny άρχισε να δοκιμάζει κάθε Veyron μετά τον τελικό τεχνικό έλεγχο για να διασφαλίσει ότι λειτουργούσε τέλεια. Κάθε νέα Bugatti έκτοτε, συμπεριλαμβανομένων των Veyron και Chiron, περνάει από τα χέρια του ο οποίος πραγματοποιεί την ίδια διαδρομή και κάνει τα ίδια τεστ για να διασφαλίσει πως δεν υπάρχει το παραμικρό σφάλμα.

Close

 

 

Η ρουτίνα που έχει δημιουργήσει είναι ίδια για κάθε μοντέλο και περιλαμβάνει 300χλμ. απόστασης. Κάθε test drive λοιπόν, διαρκεί περίπου πέντε ώρες και περιλαμβάνει επιθεώρηση της συνολικής οδήγησης, όπου ο Jenny ελέγχει τα βάρη των πεντάλ και την απόκριση τους, την αίσθηση του τιμονιού και ακούει για τυχόν ασυνήθιστους ήχους σε πραγματικές συνθήκες κίνησης.Στη συνέχεια, η δοκιμή μεταφέρεται σε έναν κλειστό διάδρομο στο αεροδρόμιο Colmar στη Γαλλία, όπου κάθε αυτοκίνητο υποβάλλεται σε δοκιμές απόδοσης, συμπεριλαμβανομένων επιταχύνσεων άνω των 300 χλμ./ώρα και δοκιμή συστημάτων όπως το launch control.

 

 

Μετά από αυτή την αρχική δοκιμή των 300 χλμ., το αυτοκίνητο επιστρέφει στο εργοστάσιο της Bugatti όπου αλλάζονται τα λάδια του κιβωτίου ταχυτήτων και τοποθετούνται νέα λάστιχα. Εάν ο Jenny θεωρήσει πως όλα είναι εντάξει, δίνει το τελικό ΟΚ, εάν όχι, μπορεί να συνεχίσει τις δοκιμές.

Αυτές είναι δουλειές!

 

28 Jan, 2022 Ώρα 14:22

111.000 δολάρια για αυτό το Honda Integra Type R του 2000

Thumbnail

Φαίνεται ότι οι “μετοχές” του Honda Integra Type R έχουν κάνει limit-up τα τελευταία 2-3 χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότεροι κάτοχοι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού βγάζουν προς πώληση τα αυτοκίνητά τους, είτε μέσω δημοπρασίας, είτε όχι.

Close

 

 

Το Honda Integra παραγόταν για μια εικοσαετία, από το 1986 ως το 2006. Στις δύο αυτές δεκαετίες κυκλοφόρησαν τέσσερις γενιές, με την τρίτη και την τέταρτη να θεωρούνται οι καλύτερες και μάλιστα κάποιοι να πιστεύουν πως το Integra Type R είναι το καλύτερο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο.

 

Close

 

Στην προκειμένη βλέπεις ένα DC-2, δηλαδή ένα τρίτης γενιάς Type-R με τον B18C κινητήρα κάτω από το καπό. Ο κινητήρας απέδιδε 200 ίππους από μόλις 1.800 κ.εκ. κατά την ιαπωνική παράδοση που θέλει τα μοτέρ να είναι άκρως αποδοτικά, χωρίς βέβαια να χάνουν σε αξιοπιστία.

 

 

Το αυτοκίνητο είναι εργοστασιακό, χωρίς μετατροπές και αγοράστηκε για πρώτη φορά το 2000, με το οδόμετρο να γράφει μόλις 10.700 χιλιόμετρα.

Βρίσκεται προς πώληση στο Bring A Trailer και με δύο ημέρες να απομένουν, η υψηλότερη τιμή που έχει πιάσει -την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές- είναι 111.111 δολάρια. Νούμερο εκ των πραγμάτων εξωφρενικά υψηλό, πόσο μάλλον αν πιάσει ακόμα μεγαλύτερο μέχρι να λήξει η δημοπρασία, ειδικά αν σκεφτείς ότι καινούριο είχε αγοραστεί για 25.000 δολάρια.

 

 

Πηγή: Autoblog